08 april, 2010

Ingen trenger å være i tvil om at jeg er hage og sommer-sjuk!

Jeg kan bare ikke vente til jeg kan ta inn sjasminer og peoner og sette i oldemors gamle potetfat... jeg er helt klar for sånt faktisk...
I am waiting for summer and peonas and jasmins....!

......er også rimelig klar for å stikke nesa inn i peonene og i år som i fjor - la meg undre og glede over hvordan i all verden skaperverket klarte å få til sjatteringene av rødt helt innerst...
. ..........og hva skjedde egentlig når disse ble skapt?....forskjellige farger på kronbladene.......de vakre sarte små tegningene...... og alle fargene på en og samme type blomst.......? Skal definitivt kjøpe noen av disse i dag og stappe i en diger potte på trappa!

..........ikke MINST gleder jeg meg til dette her: toppen av forsommerfølelse!......gå litt spinnvill inn i hagesentre og flotte gartnerier.....her er Roseexperten......og ja......tross null inntekt på fruen her i år - så er det garantert at jeg havner her uansett.......jeg får smile pent til husøkonomen, hehe...
..........men her er virkeligheten.....veiene graves opp, det er leire og drit over alt. Bilene må parkeres i hytt og pine hos andre - og hundens poter dekorerer parketten hele tiden....hele byggefeltet får nye rør - og det skal også graves inn til hvert hus. akkurat som om dette passer MEG!!.......HAGEDAMA!! altså hallo........

.....imens får jeg glede meg over alt som skjer på baksiden av huset - sjekk nedi peonbedet da - det skjer virkelig noe!!! Det er VÅR FAKTISK! Peonas coming up!!

........finner fram knoller som har hatt det fint i vinter - og får dem i jorda - og over i isopor-esker, med ulltepper over......har gjort dette i årevis og det funker så fint atte!

.......stikke hendene ned i nye sekker med jord....svarte fingre...mh........alt jeg har venta på i vinter er faktisk her - nå!

.......så får en bare gå og lete etter tegn til liv i hagen - syrinene er i drift ser jeg - enkelte roser er i farta - rådyra har forsynt seg av tulipanene dessverre - og jeg skal ikke rippe opp i hvor mye penger jeg brukte i fjor høst på løker.......for min egen del......
Med ønske om møkkete fingre og gode vårdager til alle hagegale!
Tone

10 kommentarer:

marte sa...

He he...det er lett å bli revet med. Var rart i førsten, å være hjemme. Å ikke få lønn. Nå fører mann min over en fast sum til meg som han har lagt som "lønn" i sin overføring..Har du hørt?? Hi hi....deilig å få lønn gett!
Man lærer fort å bruke pengene på det man virkelig har lyst på.

Høres uansett ut som du hadde en fin dag på hagesenter. Deilig sesong som kommer nå. Skal ordne ferdig drivhuset vi. Spennende å se hvordan det blir.

Ha en fin fin dag videre Tone.

Marte

Ninni sa...

Så herlig skrevet! Sånn er det ja :) Å gå amok på hagesteret når man egentlig bare skal ha en sekk kalk hører med til årstiden og er helt fantastisk deilig.

Jeg likte så godt kombinasjonen av peoner og skjærsmin på det øverste bildet, nydelig!

Jeanette sa...

å vilken mysig blogg du har ,med fina saker
kram

Therese sa...

Ja, du har vel planene klare (med el uten inntekt - hihi)!! Det er jo så deilig at vi endelig kan stikke nesa ut uten å få frostskader. Ser det kommer noen skudd hist og pist her også :) Og til helga er det meldt knall vær - gjett om jeg skal kooooose meg!!!?

Ha det fint så lenge!!
♥klemmer

Som mine dager er sa...

Du kan si det sånn at du har helt rett i det du skriver i overskriften på innlegget. Etter å ha sett og lest levner det ingen tvil om at du lider av hagesyken. Og det er deg vel unt, for i år har du virkelig tid til å slå deg løs og bruke tid på hagen. Men så er det kanskje litt typisk at det samtidig skal foregå oppgraderinger som etterlater en rasert hage. Vi får håpe det ikke varer og varer til langt ut på sommeren. Du får nok puttet løker og knoller i potter og i jorda likevel.

Dagene flyr. Det er nok å gripe tak i, og jeg lurer på hvordan jeg kunne spekulere i hva jeg skulle fylle dagene med. Akkurat DET har ikke vært noe problem - heldigvis. Og spesielt nå som dagene er lyse og lange og snø og dritt er borte. Jiiiha... måtte regnet stoppe og solen titte fram igjen.

Kos deg med dagene.

Klem Marit

heidi sa...

Ja vi er nok mange som lengter nå! Her ligger snøen enda på plenen! Det er disse vår-ukene jeg tenker mest at "gjev eg bodde i eit varmare land"!

Men samtidig er det veldig herlig med alle forventningene og vissheten om at vår og sommer er nær!

Ninni sa...

Hei igjen Tone, jeg tror jeg svarte på spørsmålet ditt, men kun i min egen blogg. Skal poste svar hos deg også denne gangen :) Blomstene i headerbildet stammer fra perlebusk, Exochorda x Macranta 'The Bride'. Den er utrolig vakker! Jeg hadde et eget innlegg om den i fjor, her: http://ninnisverden.blogspot.com/2009/05/perlebusk-exochorda-macrantha-bride.html

Les Cotrions sa...

Grdening all the week end?? It's fantastic! I think I'll do the same and as my garden is very small I'll work in the garden of a friend too!
Enjoy a faboulous week end!
Vale

Monicas Hage sa...

Herlig innlegg, Tone, og du er nok ikke alene:) Jeg gleder meg sånn til hagen blir snøfri og tørr... Men, peonene spirer her også.
God helg:) Klem

Hanne sa...

Jeg har oppdaget at det ene bedet i bakhagen min begynner å komme frem. Og det selv om mye av takraset fremdeles dekker plena. Jeg elsker å rusle rundt og snuse inn våt jord og titte på alle spirene som dukker opp. Og det blir snart.

Noe annet som allerede er dukket opp, er all kattskiten. Noe som irriterer vettet av meg. Og jeg må ta en spade fatt og gå en runde. Sist sommer så prøvde jeg alle slags midler for å holde krekene unna bedene mine.

Til slutt endte jeg opp med å legge hønsenetting overalt. Jeg ser for meg at det blir vanskelig med luking når ugress-sesongen er på sitt verste. Men tar jeg nettingen bort, så blir bedene gravd opp og fylt opp med kattskit igjen.

Jaja.