18 desember, 2009

winter wonder land.....

For noen himmelfarger vi våkner til noen ganger ! - det er da utrolig at det går an!
Woke up to this marvellous sky some days ago - fantastic!?

brrrrrrrrrrrrr...........det er kaldt! - tenåringen løper rundt i sin Canada Goose jakke og er overlykkelig - men åssen i svarte skal man få dem til å slutte å gå i sommerens tennis-sko med tynn gummisåle til???? Dette er motsetninger i et nøtteskall altså....håper han fryser.
Ser frem til militæret om et par år - og korrekt bekledning og litt refs om det ikke funker!
Minus 13 degrees today, freezzzing..... - but its lovely as well....everything is frozen and white. Reminds me that I have to clean the freezer downstairs - a fantastic day to to it - can put all the food outdoors! But no complains - my friend living in Røros says its -44 degrees, so...
Her er min mann ferdig å pynte til jul. Holmegaards akevittflaske fylles opp til strek 24 den 1.desember - korrekte nisser får plass på det samme fatet som de har hatt de siste 20 åra - og så kan kalenderen hans bare starte.......
This is my handyman`s calendar from 1.st to 24.th of December.... - a bottle of Akevitt.
Atter en gang må jeg si jeg er overraska over at det er jul om en uke - jeg tror alltid at det er jul om 14 dager når vi kommer så langt i desember.... Da jeg stressa forbi stuebordet i går, kasta jeg et blikk på adventsstaken og tenkte "hæ?? - har vi tent tre lys alt??"

Så her blir nettene lange og kulda har altså satt inn, så det er bare å stålsette seg!
Er hjemme med sjukt barn, så det er da greit å få gjort en del mens han ligger på sofaen og ser på tegnefilmer........ - nok å ta tak i for å si det sånn!
Klokka fem skal jeg til Hege - og vi skal bake lefser og drikke vin. En utrolig fin kombinasjon syns jeg! Tjalabais alle husmødre som har nok å gjøre før jul! - og gratulerer til alle dere som kan vise frem ferdig julepynta hus og vakre oppsatser allerede nå her på bloggen. Prestasjonsangsten står i taket her hos meg må jeg si!
Ja, jeg blir misunnelig. Men neste år - neste år!! DA!!

I am at home with my youngest, he is ill. So I will use this day to do a lot of housework before xmas. This afternoon I am going to Hege - we are going to do some baking LEFSER, - show you tomorrow!
Wishing you all a fantastic day!

4 kommentarer:

Les Cotrions sa...

Oh my God Tone!!! I can say it's cold in Norway! It's cold here too, but nothing in comparison with you!!!
Hope your son is getting better!
Have a nice week end and enjoy the snow!
Vale

marte sa...

Kaldt er det her også. Husker tilbake at jeg heller ikke var så fornuftig den gang jeg var tenåring....brrr....frøs MYE! I morgen er det tur til GTB for meg. Jippi. Gleder meg....fortsatt føler jeg at jeg må ha glemt noe til jul....har aldri vært så avslappet som nå. Nå skal jeg stikke å sende julekort. Ha en fin fin helg.

Heidi sa...

What a pretty sky. It is cold here now too and snowing a little. I am so happy! It is beautiful outside. I posted a photo of one of the gates leading into our old city. I also posted the Christmas village tonight so stop by when you get a chance as you asked me about it.

Hugs ~
Heidi

P.S. - How your son is better very soon!

Monicas Hage sa...

Hehe...det med skoa høres veldig kjent ut. Fjortisen her i huset gjør også det, men nå har hun fått seg basketsko med for, så nå er hun i alle fall litt varmere på beina:)

Jeg tror ikke jeg er kommet noe lengre enn deg nei. Har aldri gjort så lite før jul tidligere, men pyntet har jeg. Det må jeg bare for å få litt julestemning;) I morgen skal vi bake julemanna og pynte pepperkakehus, og det blir vel det av julekaker i år... Men, jeg er så heldig at jeg får litt både av min mamma og av svigermor;)

Husk å kose deg litt også nå da, Tone:) Klem

Flotte vinterbilder forresten...