15 desember, 2009

Små betrakninger i førjulstida…..


Å våkne til småhvitt og vakkert over jordene i morges får meg i en salig stemning, og endelig får en si……… - i går var det julelunsj på Grand med nettverket (oppskrytt spør du meg, … - ja, lunsjen altså , ikke damene J ) – og så var det nsb i vranga et par timer, før man som overstressa men smilende mamma inntar plass på podens juleavslutning i 3.klasse…….ved siden av hans far som egenhendig har husket å koke med seg kaffe (men hva med te til mor som ikke drikker kaffe, - og kan det være en nyhet at hun ikke gjør det, når de har delt liv i 26 år…?) OG ikke minst, huske podens nissedrakt som mor sydde om i sene nattetimer natt til madag…..(det er jo sånt man kommer på når man har lagt seg…!) Det var tydelig at Europris hadde tjent mange ganger 69,- kroner på salg av nissedrakt str 8-10 år den siste uka……..48 håpefulle Europrisnisser strålte om kapp. Først kom luciatoget, med lucia stolt foran, og de 47 andre kom bak……noen i vaske-ekte blonde-lucia-kreasjoner fra HM, andre i pappas hvite skjorte, noen strøkne, andre ikke fullt så strøkne…….. – men under der altså ferdig stæsjet med nissedrakter.

Lucia og mørkt og barnesang gjør jo noe med en sliten mamma, og dagens sminke som fra før var sliten får seg jo en omgang fuktighet i kantene……. – før "Hei hå nå ere jul igjen" tar over i nissedraktsystemet.

Vips så står altså poden der for første gang og spiller Bjelleklang på sin trombone…..og når han klarte å spille knirkefritt må jeg si det er lov å være stolt!

På radio har det i det siste vært en del diskusjoner om det å få være lucia og ikke. ”alle jenter har da vært lucia en gang!” sier programlederne, det har resultert i en STORM. Jeg vokste opp i en tid da lærerne fortsatt valgte hun med det lengste lyse håret. Jeg derimot, som er tatersvart, hadde sjelden noe valg der, jeg gikk sånn baki midt i rekke. MEN om lærerne hadde gjort sine hjemmelekser godt, ville de visst at Lucia sin italia-bakgrunn faktisk ganske sikkert var MØRK, hadde kanskje mine barndomsminner sett litt annerledes ut…..

Bakinga er i gang – men symaskina troner på kjøkkenbordet. Jeg har fått en ny iver og energi av å vite at jeg skal ha ett års jobbpause – og jeg slites mellom å huske på brettet med serinakaker i ovnen, og å løpe fra symaskina, men dette er jo et luksusproblem i forhold til det damen i innlegget/linken under her hadde!

Tenn lys, sleng en krans på ytterdøra – drikk et glass vin selv om det bare er tirsdag – og sett ei skål med grønnsåpe under sofaen – og vips!!

Lyst til å lese et utrolig bra innlegg sånn i adventstida…?

I min verden av bloggdamer er det mye forskjellig og mange mange store kvaliteter……denne linken under her traff meg midt i .........

http://hannej.blogspot.com/2009/12/vettskkremt-er-du-blant-kvinner.html

hilsen

Tone – i førjulsmodus. DET BLIR JUL………selv om huset står på hue akkurat nå.

4 kommentarer:

kari - carpe diem sa...

Jeg føler at huset er på hue...men mannen i huset har tatt juleferie, (mens jeg må jobbe mer enn vanlig pga sykemeldinger på jobb,) det positive er at da lukter det grønnsåpe når jeg kommer hjem! i går hadde han vaska alle tak!og da jeg vet jeg har gjort et varp!!
-og jeg synes det hørtes lurt ut med et glass vin!

Les Cotrions sa...

Hello Tone! I don't undestand what you wrote, but I just want to say hello to you! Are you planning your new life???
Happy Wednesday!
Hugs
Vale

Hege sa...

Jula kommer uansett Tone. Gleder meg også til fredag til lefse baking.
Det e den dagen jeg gleder meg til en tradisjon som min mamma har hatt siden jeg var liten.
Vi får lage tradisjon med lefse baking og litt vin til hver jul.
Fint at du fikk julesteming med sne og minsten som spilte på trombone skulle vært å sett da har du ikke hvert alene med tårene i øya.
Ha en fin kveld min venn og kos dæ med symaskin. De kjolene du syr er bare kjempe lekre. Venter på bilder av de vakre kreasjonene dine.
Klæm Hege

marte sa...

Ha ha ha...ja disse mennene...de gjør nok så godt de kan. ;) Her i huset føles det som jeg har glemt noe som skal gjøres til jul. Er jo overhodet ikke stresset?? Mulig det er for jeg har tid til det jeg vil :) :) Det er deilig å ta det litt med ro. Gled deg til året som kommer!