31 desember, 2008

Så mye styr og vips er jula over

Kalde juledager og digre "Skogsdammen" midt i sentrum ved bygdas universitet - og butikkene får en oppblomstring i salg av skøyter - hele bygda på isen hver dag hele jula!
Bikkjekaldt, men vakkert og moro for unga - og enkelte voksne...som utfordrer armer og bein og stakkars romper.... Ja da er nyttårsaften kommet - og et nytt år er rett rundt hjørnet. En av de positive opplevelsene fra 2008 - var definitivt å bli introdusert i bloggens verden - og det var det Hanne som gjorde! - det positive med det er jo alle de fantastiske bloggdamene som finnes der ute - det må jeg bare si! TAKK FOR I ÅR!!
Et par bilder fra årets juleaften her hjemme avslutter bloggingen for 2008.
Nå må fruen hive seg rundt og skrelle kålrabi og dekke bord til i kveld - pinnekjøttet ble lagt i vann i går - og akevitten er klar og creme bruleen står i kjøleskapet, så da bare beviser det at vi ikke sulta ihjel i år heller....bilder av fruen fra jula viser også at fruen i seg selv definitivt ikke sulta i hjel - og jeg har ikke vurdert hva nyttårsforsettet skal være - det sier seg selv. Jeg burde lagt ut bilder av meg selv (i profil...) - og sett bildet hver eneste dag. Til skrekk og gru.
Livsnytelse straffer seg kraftig.
I jula har jeg hatt dilla på islykter - det er så vakkert om kveldene - og de holder seg jo hele uka så lenge kulda er her. Har laget flere til i kveld.
Dessertbordet juleaften, riskrem for tradisjonsmenneskene - og hjemmelaget kanel-is m Bailys - og varme multer til de andre.Her er juletreet, - dette var før gjestene kom med gavene de la under treet. I løpet av kvelden døpte jeg om treet til "Finanskrise?"

Christmas has been nice. Dinnerparties and food all over - I know what I have to do the coming months. Eat salat and put on my joggingshoes....have seen some photos of me from this week , and shit.....I need to loose a lot of weight....
I want to wish all of you fantastic bloggladies out there - a happy new years eve.
It has been a pleasure getting to know you all - and having friends like you abroad have been so nice! Learning about your ways of celebrating christmas, - how you live your life!
Looking forward for next year!
Having guests tonight - so have to stop now. See you next year!!
If any of you want to see what kind of food we Norwegians eat during christmas - you may check out some of these videos...http://www.klikk.no/mat/spise/article378444.ece?gclid=CO7W66jb6pcCFQ7tlAodeBO_Cg Tonight we are having PINNEKJØTT, a tradition from the western part of Norway.

13 kommentarer:

Lyst på livet sa...

Du....det værste er at hver gang jeg ser meg i speilet, så finner jeg en eller annen unnskyldning for hvordan jeg ser ut! "Det ække SÅ gæærnt vel???", tenker jeg hver jævla gang. Ikke rart det ikke går an å få bort magan vettu!

Godt Nyttår!

Klem

Monica sa...

Kos dere i kveld:) Godt Nyttår! Klem

Heidi sa...

Hei Tone!
Du det derre med profil og speil... Æsj, kanskje vi glatt bare skal hoppe over speiling fra halsen og ned neste år??? Men kanskje ikke... vi burde vel heller begynne å leve et sunt liv med masse trening og bare kålrot og gulrot.....NOT!!!!!!
Nei, vi er da i vår beste alder og litt alderstilegg hører med;)
Kos deg i kveld med masssse godt.
Det er kjempehyggelig å ha blitt
kjent med deg Tone. Ønsker deg et riktig godt og innholdsrikt nytt år!

Klem Heidi

:-)

Regina sa...

Liebe Tone
Viel Spass!!!!
Gott Nytt Ar my friend!!!
Klem Regina

Les Cotrions sa...

Hello my dear! I've left somethin for you on my blog!
Wish you a fantastic new year!!!
Buon Anno!
Baci
Vale

Anonym sa...

Dear Tone and family,
Since 2 hours it is 2009 !! So just passing by to wish you a fantastic NEW YEAR :))
Love and hugs, Janneke and family.

Therese sa...

Det der med et bilde i profil hadde sikkert ikke vært så dumt for min del heller...... Akk og ved, men jeg begynner ikke "det nye livet" før til mandagen ;o) så skål og knask knask, ha ha

Ønsker deg og dine alt mulig godt i det nye året!
Stoooor klem :o)

Frida sa...

Hej Tone!
Vill önska dig en God fortsättning på det nya året. Vad härligt det ser ut att åka skridskor. Jag använder ganska tjock ståltråd till mina kransar, finns att få tag på i de flesta blomsteraffärer.
Du har något att hämta hos mig!
Kram Frida

Mia sa...

Godt Nytt År, Tone, og takk for det gamle! Det har vært en glede å bli "kjent" med deg i året som er gått, og jeg gleder meg til å flølge med deg og bloggen din videre i året som er påbegynt. Og du verden som jeg er klar for det nye året... deilig å tenke på at vi går mot lysere og lettere tider, og at om noen få måneder er det vår igjen, og alt det koselige med blomster og hage er der for å nytes og gledes over.

Lyst på livet sa...

Takk det samme Tone! Vi får vel satse på et par latterkuler i 2009 også :-). Jeg prøver å finne styrke til å få flytta på spisestua i kveld, men den sitter langt inne gitt. Enda værre er det med han som skal hjelpe meg. Han er grodd fast i sofaen i kveld.
Vet du... i dag har jeg gått i 30 min, tatt mage og ryggøvelser etterpå! Håper jeg klarer en gang til før forsettet sprekker .-). Ille når man blir flau når man skal kle av seg for gubben vettu! Fortsetter det sånn blir set sex med lyset av heretter...hih.... og bading med tskjorte til sommeren!

God kvæll

Klem

Min Verden Hanne sa...

Takk det samme - godt nytt år. Håper ting er på stell nå. Vi hadde omvendt. Kalkun i går og pinnekjøtt i dag. Vi er ganske tradisjonsbundne her i nord :) Ha det fint videre. Jeg skal på jobb i morgen. Hvis du også skal, send meg en mail så spiser vi lunch - ok? Hanne

Anitas hus sa...

Uff, ja sitter her propp mett etter reste middagen fra i går, kalkun... Sa til gubben i stad at nå er jeg lei av å være stappa mett, skal i grunn bli godt å komme i "normal" gjenge igjen..
Men, vi får ete fram til mandag. Vi kan jo ikke starte ett "nytt og bedre liv" rett før helga, hihi^^,)
Ønsker i alle fall deg og dine ett riktig godt nytt år! (og, ehm litt flau *blush* men jeg har nå endelig fått lagt deg til blogglisten min;)) Som jeg skrev i mitt forrige innlegg: Ting tar tid med meg(",)
Klem:O)

Magny sa...

ja mye styr... rart vi blir så fort lei og vil ha jula bort,- etter å ha siklet etter julepynt så lenge...?!
kanskje vi begynner for tidlig??!

takk for hilsen fra deg, det var kosellg!!
hilsen magny