24 desember, 2008

Julenatta.............

RIKTIG GOD OG FLOTT JUL TIL ALLE FANTASTISKE DAMER I BLOGGLANDIA!

MERRY CHRISTMAS TO ALL OF YOU FANTASTIC LADIES OUT THERE!

Last night before christmas, - me awake, all alone - love this hour, candels burning, I am exhausted...glass of wine ............nå er det bare Tommy Kørberg som svakt synger O helga natt i bakgrunnen her.....lysa brenner ned, og alt er strøkent. Bordet er dekket til årets middag - og alle andre enn mora sover.
Det er noe med denne natta. Jeg elsker å være sistemann i seng, gå og pusle, rette på sølvtøyet, se på den sarte engelen, skifte ut alle lysa - så lange hånddryppa lys venter nye og klare i morra tidlig............Der skifta cd`n over til Enya og Holy night.........passer humøret mitt nå, sånn stille og alene. Har du vært forelska i stua di noen gang? I dag er jeg ekstra fornøyd, handyman kobla henger på bilen, og dro til møbelbutikken og henta seks nye spisestuestoler. De er så gode å sitte på! - vi blir alltid sittende der når vi har gjester, så vi kan like gjerne ha noe ordentlig. Og jeg er så forbaska fornøyd i dag!! Jeg er litt sånn satt ut hver natt til juleaften. Det er ryddig, det er pynta, det skinner i sølv og krystall, tre meter rød damask ligger nystrøken med juleserviset på - nytt av året er Holmegaards drikkeglass. (hvorfor blir bilder så kalde og upersonlige, når lyset i stua er gyllent og lunt, - alt for mye blitz?....) Bought these new chairs today - they have a wonderful sitting comfort...!Juletreet står der og skinner med to sett lys, dvs 32 lys på. Julekula fra Edinburgh og Nutcrackershop er på plass, likeså den fra Praha og den fra Paris. Noen ler av meg og sier at jeg tar av litt vel mye. De har helt rett. Jeg er så julete at halve kunne vært nok tenker jeg - men tradisjoner og meg er den jeg er. Alt må ha plassen sin. Familien kan gjerne være med og pynte, men til slutt har ting sin plass allikevel (haha, dette er eneste tida på året jeg er kontrollfreak...)
Her er husbonds lille hjørne - bamsen med treet har passa på dette brettet med akevittglass i tyve år. (som sagt, kontrollfreak....) - brettet er fra mannens mormor.

Stille natt - hellige natt........her er julekrybba vår - den har fulgt oss i alle år, jeg malte figurene mens jeg fant ut at jeg ventet mitt første barn, så det er jo 17 år siden - og jeg var akkurat blitt gravid. Denne "jesusen" som ungene har kalt ham - har fått hard medfart, men er like fin. De har lekt historien og styra veldig. Noen ganger har det vært matchboxbiler inni der også, stakkars Jesusen sa minsten her et år, som ikke fikk noe leker til jul, bare sånn gull og sånt.

Hva man får til jul er vel et stort spørsmål - men jeg syns noen tar av inn i ukjent skala og mengde - det er nesten så en blir flau sjøl - selv om en faktisk er dønn blakk - same procedure as last year...and the year before that...Måtte freden senke seg over alle hjem og familier - jeg sitter nå her og er veldig takknemlig for livet.

God julenatt til alle hver især. Klem fra Tone

14 kommentarer:

Heidi sa...

Hello Tone! I was shocked to hear about you falling and am glad to hear you are okay. That would have been terrible if you would have been hurt right before the holidays with all you have planned. I wish you very blessed and Merry Christmas. May 2009 be a year you see your dreams come true!

We are off to Cranberry Cottage later for a nice long weekend. I am looking forward to it as the weather is also supposed to turn cold. I am going to make creamed rice for our dessert. :)

Off to take some photos as I need to post my last blog entry before Christmas this afternoon...

Christmas hugs ~
Heidi

Dagny sa...

Her var stemninga på plass ser eg :-)

Ei varm julehelsing frå meg!

Monica sa...

God stemning hos deg:) God jul! Klem

Som Mine Dager Er, sa...

Veldig koselig hjemme hos deg, Tone. Og gratulerer med nye flotte stoler. Det er viktig å sitte godt når måltidene trekker ut i timer. Det er jo selve kosen det ;-)

Du har mange ting å se tilbake på, som har sin historie. Jeg synes mye av mitt gikk tapt den dagen skilsmissen var et faktum. Men gleden ved jula har kommet tilbake for fullt, takket være min kjære.

Jeg håper du og familien får en fredfyllt og fin jul, fri for sykdom og andre uhumskheter. Stor klem fra Marit

kari - carpe diem sa...

ha ei fredelig jul, du også. klem fra smøla.

Min Verden Hanne sa...

Takk. Nå blir det fine bilder fra hagen. Spisestuestolene er knallfine. Det var ikke så lett å se på mobilen. Her var det bra. Skjønner godt at du er forelska i stua di :) Håper du har hatt litt ro også og kost deg litt. Klem Hanne

Frida sa...

Hej Tone!
Vilken fin gran ni har,vill önaka dig en god fortsättning!
Kram Frida

Anitas hus sa...

Hei, Tone!
Så koselig du hadde gjort det til jul og juletreet var nydelig.
Elsker og være siste mann i seng på lille julaften jeg også. Nyte stillheten og strøkent hus, det er bare en helt egen ro over det...
Spisestuestolene så kjempeflotte ut og de så veldig gode ut å sitte på.
Håper dere hadde en fin feiring og at dere fortsetter å nyte julen:)
Klemmer:O)

Les Cotrions sa...

Good morning Tone! Beautiful chairs you bought! I spent lovely Xmas days with family and friends but I ate to much!!! I'm going to drink a lot of herbal teas hoping to cancel the effects of too much food! I'll come back work on Jan 7...so I've some days to relax and to enjoy my hobbies! I need to rest...it has been a very tiring year...I deserve relax!
Have a nice sunday!
Lots of hugs

Vale

Heidi sa...

God kveld i stua Tone og forsatt god jul! Nå ble det endelig en stille stund her og mor har tid til en kjapp tur innom bloggen. Vi har nettopp hatt hele slekta - dvs 24 stk - til brunch og heldigvis får jeg si, ble det en tidlig kveld, men sånn blir det gjerne når vi begynner tidlig. Det har gått rimelig i ett her og enda er det ikke slutt... I morgen får vi middagsgjester igjen. Hurra..., men da er det også siste gang denne julen. Selvfølgelig er det hyggelig, men mor kunne godt tenke seg litt fri hun også... Godt er det da at vi reiser til Syden 3. januar :))) Jippi!!!!!!!!!
Spesiellt hyggelig å høre at faren din er i form:), har tenkt på han kan du tro.
Håper du får en fortsatt hyggelig jul sammen med familien.
Nå tror jeg at jeg skal hvile på mine lauvbær, lade batteriene og flate ut på sofaen med en god film.
Vi sankkes:)

Klem Heidi

:-)

Les Cotrions sa...

Hi Tone! It'd be fantastic if you come to Lucca! What a wonderful chance to meet you!
I'm waiting for you!
Hugs,
Vale

Essemia sa...

Så fint du har pyntat till jul. Nu vill jag bara önska dig och din familj ett riktigt gott nytt år.
Kram Elzie

Frida sa...

Hej Tone!
Vill bara önska dig ett Gott Nytt år!
Kram Frida

Heidi sa...

Hello again...

I don't normally take down my decorations until after Jan 6th (Epiphany) but decided I wanted them cleaned up from our bedroom and today will do another area. I was a little down after having done two handwork swaps and not hearing anything from either person. It made me very sad after all the work I put into the items I sewed. So I wanted a clean start and also started making a new quilt for myself. :)

Glad you had a night for yourself during the holidays. Enjoy your company tonight and have a safe New Year's. May 2009 see many of your dreams come true. I am looking forward to getting to know you more in the new year too.

Hugs ~
Heidi