04 desember, 2008

Kongefølelsen er her!

I am in a fantastic mood tonight - I`ll explain in English in the end.....

Noen ganger våkner man og føler at det blir en helt konge dag!..........- så spretter man opp, og vips så er det i gang! Det er lite prat om jobbene vi har her inne, men nå kan jeg ikke dy meg det dugg. Klarer ikke. Har stanga hue i veggen i noen år, men hepp gitt, så løsna det! Er det lov å drive med sjøldigging en eneste gang i året? Om man lover å bry seg om alle andre de 364 andre dagene?
De to siste dagene har vært energiske får en bare si! - i dag har humøret vært overknall fra morra til kveld, og det er jo ikke minst hyggelig for omgivelsene ikke sant....!!!
Hvorfor?! Hvor begynner man? Jo....jeg leder en frivillighetssentral. Det siste halvåret har vi starta et energisk samarbeid med det splitter nye og flotte sykehjemmet vårt. Og kjedelige prosjekter skal vi ha oss frabedt..hehe..så vi startet like godt med Dyreassistert terapi. Hund inn i pleie og omsorg, terapeutisk virkning er enorm og utrolig - !! Et supert menneske fra Antrozoologisenteret kontakta meg, og med Sanitetsforeningen på laget, gikk det slag i slag. Sist uke var det to sider i lokalavisa! I går ringte TV2 og skal ha oss på nyhetene, så i morra braker det løs! (Først i Norge vet du, ikke noe pinglegreier det her! Ikke no gamlehjem!)Så var jeg på det samme sykehjemmet med mine fantastiske frivillige damer som baker med beboerne hver 14dag. I går var det Krumkaker som gikk av stabelen. og hildrande du for et styr! Og dere skulle sett beboerne som vanligvis bare sitter der - de rulla krumkaker som om de skulle fått betalt for det, og jeg lo godt da hun ene syns røra var litt i minste laget, jeg hadde nemlig bare laget av 22 egg..........og de frivillige damene fikk streng beskjed om å steke lyse og pene kaker, ble de litt for mørke så kom det klar melding!


Og mens vi stod der og bakte, og jeg hadde håret til alle kanter, mel over alt, og var rød i toppen, så kom lokalavisa for å intervjue oss. Det visste jeg - men tenkte at de frivillige skulle få stå i fokus, så jeg skulle holde meg unna linsa. Særlig. De ansatte på sykehjemmet, og en del andre viser det seg - hadde foreslått meg til å få "Dagens juleglede" i avisa - så der stod jeg da, ser ut som et takras, usminka og stilig........men jeg ble jo rørt. Innrømmer det...

Og i dag kom et lokalmagasin ut, og der gitt, der var det to sider med Dyreassistert terapi med fruen i spissen, og bakerst i bladet, to digre annosner hvor jeg søker etter ekstra besteforeldre og snømåkere - og lørdag skal vi dele ut frivilligprisen, og da kommer det tre aviser.
Pr-kåt? Det er jo ikke min feil hele tida da!!! eller kanskje.....
Men her svinser jeg rundt med ny mp3 på øret, Oslo Gospel Choir med "Go tell him on the mountain" på øret for fulle mugger og sjelden har du sett fruen vaske kjøkkenbenker og skrape melis fra ungenes baking i samme fart og styrke, men med glede. puh....
Og med mannen plystrende på en stige på stua for å få opp alle lister til jul, er jeg rimelig fornøyd gitt...Minsten har spilt en fantastisk konsert i kveld, han elsker trommer - og har gått på musikkskolen et par år. Han ønsker seg intenst et digert slagverk til jul. Mor håper nissen var døv da det ble ropt ut......
Men nå har familien lagt seg, førjulsnatta er kald og klar - og lysa skal snart blåses ut.
Jeg er bare ikke trøtt, føler meg som på en real opptur etter ei flaske vin. Men kun tekopp er inntatt. Denne helga skal være rimelig tørrskodd hva vin angår, lørdagens sitter friskt i minne...


Det å være sistemann i seng, mørkt hus, og stå i nattkjolen i stuevinduet og se utover hvit plen, snødekte epletrær, de stakkars rosene som bukker under....... - nå er det plutselig så dønn vakkert.


Mine små engledamer fra Willowtree står der så vakkert og ber om en god hverdag. De rustne vingene og det store håpet - litt sånn som meg.
De kommer alltid til å følge meg.
Og med Tommy Körbergs "O helga natt" i bakgrunnen her - så........ja........
Milde makter jeg er heldig. Friske unger, tak over hodet, jobb, venner, familie, en far som fikk ny nyre i julegave, en mann jeg elsker - (og neste uke har han vært 25 år ved min side - ikke verst - vi var bare 16!) Og til alt overmål, vi bor i Norge. Lottogevinsten over alle.

Føler meg litt sånn som vårhylet til Ronja Røverdatter dere vet. Ææææiaiaiaiaiaaaaaaaaaaa!!
Good night! - og takk for at dere holder ut med meg når jeg er så skrullete. akkurat som om dere har no valg. hehe...

5.th of December:
Well....for starters - I am the boss (haha...!) - of the volounteercenter.
We try to do nice things for all the people living in our area. This autumn, we have concentrated on the ones living in elderly homes. Trying to make things easier, this "little extra" to make the day seem brighter. We startet with Antrozoology - educated therapy dogs - first ones in Norway! When they play with, and touch the dog, something happens - they become calmer, sleep better at night, they enjoy life - perhaps they miss a dog they once had - anyway - this has really become popular - and newspapers and even TV are very interested. Today national TV comes! And I hope I am allowed to say I am proud.... :-)
Then, four volounteer ladies comes every 14.th day, they are a "baking" group, - and you should really se them all, around the table - they participate in baking cakes, the wonderful smell comes from the oven, they chat, they drink cofee.... - and yesterday our newspaper wrote to big pages! It was amazing!!
So this is my days at the moment - and outside snow falls down from above - and makes my winter wonder land just fantastic!
For all of you wonderful bloggers out there - thanks - for beeing - on the blog!!
Love from Tone - happy lady :-9

8 kommentarer:

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Oj, her var det mye som skjedde på en gang ja! Så moro å bli hedret med julegleden, den har du garantert fortjent sånn som du står på :0) Er nok en både inspirerende og slitsom jobb du har. Da ønsker jeg deg en god helg Tone, og prøv å sett rumpa nedpå i 5 min i løpet av helgen da, hi hi ;0)

heidi sa...

Æres den som æres skal!

Dette har du fortjent vet du... Det er veldig godt og nødvendig å få anerkjennelse for den jobbe man gjør.

Les Cotrions sa...

Hi Tone! What a wonderful work you make with your friends! Helping people is the best way to be happy! And you make delicious cakes and biscuits!!! I'd like to be there with you...it seems to be very funny!!! If you'd like to know some information about the exhibition, visit the web site www.pompeobatoni.it! You may decide to come to Lucca...
Enjoy your busy week end!
Hugs,

Vale

Heidi sa...

This feeling of happiness is what December is all about! I am glad for you that things are going so well and you are doing great work. I hope you can find a moment today on your day off to come back to my blog and read about Pakjesavond in Holland. It is a very special day today here.

Have a great weekend!

Hugs ~
Heidi

Frida sa...

Hej Tone!
Stort grattis till tidnisartikeln och Tv inslaget, vad rroligt! Jag har hört talas om hundterapi men är inte så insatt i det, det verkar vara spännande. Vad mysigt det låter med promenad i nysnö. Önskar att det kunde komma lite här med,hoppas kan man.
Önskar dig en härlig advent min vän!
Kram Frida

Monica sa...

Blir nesten sliten bare av å lese... For en energi du må ha, men slik er det jo gjerne når det er noe som engasjerer;) God helg!

Heidi sa...

God kveld i stua!
Ja, her skal jeg si det skjer ting i et forrykende tempo.
Men er det noen som fortjener å bli hedret så er det vel du:)Et mer energisk menneske enn deg skal det letes lenge etter. Jeg tar av meg hatten igjen!!!
Jo den fugleinfluensaen er et brennhett tema her i bygda kan du si... Heldigvis bor vi et stykke unna... dvs ca. 2km og de som har fått dette driver ikke kommersiell drift av kylling, men bare for hobby og eget bruk. Naboen vår (driver også Liveche-produksjon) som bor på den andre siden av riksveien for oss, dvs 600-700 m unna, er pålagt flere restriksjoer. De skal slakte ca 2000 kylling på mandag og det haster med prøvetaking og svar ikke minst... Dyrene har ikke gått ute, slik at det er svært liten mulighet for at besetningen er smittet. Dessuten er det viktig å presisere at det ikke den farlige typen fugleinfluensa det er snakk om - altså den som smitter til mennesker. Men likevel - dette må jo tas alvorlig og vi må også ta våre forholdsregler. Akkurat nå er det kun kylling i et hus hos oss. I løpet av de siste 10 dagene er all Livechen vår slaktet. Heldig for oss i fall det skulle "ta av"..;)
Du kan med andre ord trygt kjøpe Liveche til et herremåltid i morgenkveld uten risiko for "ulumskheter" og som sannsynligvis er produsert på Frøshaug;)
Nei, nå kaller sengen kjenner jeg. Kommer fra julebord nå nettopp og har spist masse deilig mat. Har vært til en lite hyggelig undersøkelse i Fredrikstad tidligere i dag som på alle måter "tappet" meg helt. Formen har i grunnen vært ganske slakk etter det så det ble derfor en tidlig kveld og lite vin. Får ta det igjen ved en annen anledning;)
Dette ble mye pjatt igjen, orker ikke lese igjennom nå... det får bare vært.

Ha en god natt da Tone. Vi snakkes!

Klem fra Heidi (fra Indre..., det var jo en haug med Heidier her jo...;)

:-)

Monica sa...

Hei! Kjenner nok ingen med barn som heter Petter og Lina, men hun bor vel kanskje på Skodje? Vi bor i nabokommunen, Haram. Det er 6-7 min. med bil til disse broene. Så morsomt at du kjenner deg igjen:)

Julekortskogen høres vakkert ut:)

Averøya, er det den på Nordmøre, eller er det et annet sted i Norge? Vi har nemlig hytte på Aspøya, og ser derfra Averøya i det fjerne. Utrolig vakker natur der oppe også:)

Ha en fin søndagskveld:)