02 desember, 2008

Advent er her!

NYSNØ OG PERFEKT KAKEBAKING!
THE MOST PERFECT HOUSEWIFE....
Ja, så er den her da - advent. Ventetiden. Og med den kom nysnøen.
Nysnø gjør alt så vakkert og hvitt!! Og rent!

Noen vet hva vi venter på, andre lurer veldig på hva vi venter på - og noen venter og venter ... men på hva. Jeg vet i alle fall hva jeg venter på og leter etter. Den der behagelige TIDEN, som skal gjøre at jeg kan synke ned i sofaen mens lysene skinner og det ryker av tekoppen - huset glitrer og det skal lukte nystekte pepperkaker fra kjøkkenet. Jeg venter på at jeg skal bli så rolig og dyktig på å huske på hvorfor jeg venter - at det kan fylle meg med ro. Personlig syns jeg at jeg kaver og kaver mens jeg koser meg med tekopp og bloggen - og det ene lekre julepyntede huset etter det andre skinner mot meg - og jeg tenker at jeg duger lite for tida gitt...
Men jeg har jo fått satt i gang med noen kakeslag, og det er da noe!

Sandkaker. Syvåringen kan ikke fatte hvorfor det heter sandkaker, det er jo sånt han lager i sandkassa!! - og når jeg skal være helt ærlig, så lurer jeg sjøl og. Noen som vet? Det er ikke alt som blir vellykka for tida. Det som her ser ut som en vellykket husmor søndag morgen, det endte med å slenge formene i veggen så det sang. Enten, så finner jeg en ny oppskrift, skolder nye mandler og lager ny deig og får en boks med sandkaker i, eller så ringer jeg til mormor. Familiens julekakemester - i en alder av 85 baker hun julekaker til langt på natt. Kanskje like greit å ringe dit.
Og så kokte fruen to kilo poteter da - moste en gang og to ganger...og hadde i mel og kjevla og ordna. Og skulle ende opp med en enorm stabel med myke potetlefser.
Jeg har liksom litt peil på å lage mat heter det seg - så det her skulle jo ble peace of cake...jommen.
Femten leiver senere oppdager jeg at jeg kun er på vei inn i en ny flatbrødverden - hvor ordet "Myk" ble av kan man jo lure på. Så da Kjersti lurte på hvordan det gikk med lefsene, skrev jeg bare: det skal kjøpes - ok...kom det bare tilbake... bæng, rett i søpla med den deigen også.
Det KAN komme av at vi hadde en ytterst overhyggelig natt hos Hege og mann, med pinnekjøtt og alt for mye tilbehør. og da snakker jeg ikke om kålrotstappa... Det var så hyggelig at når mamma mia på dvd tordnet ut av høytalern utpå natta, var vi opptil flere dancing queens med fantastiske sangstemmer. Ikke sant....These last days I have done a lot of housework, but it dont seem to be nice at all - xmas soon to come, and yet I have not bought one single present... - only baked a few cakes.
"Good housewifes" (from older days this is...) - is supposed to have at least 7 different cakes ready for xmas. And if luck had been on my side these last days - it would have been perfect soon - but what happened!!?? My luck as a chef in the kitchen is fading ----hehe...the last two pictures you see here - failed. I just throw it in the bin. Shit I was so furious.!!


Snow has arrived - and it makes me look forward for xmas. I have started to play xmas songs on the cd - player - and I always light candles outside the door and inside. fireplace every day.Hadde overnattingsgjest i opptil flere dager nå. Svigers sin hund var her med sine lykkelige utbrudd. Han har en lett "glade-hd"-diagnose - og du og du som det svinger....vi har mange fine trær i skogen her - og der har det gått bare to tusen hunder før oss.... Han har litt mye dotter i øra, og kommandoer det hører vi kun når det høres ut som om det kan være av interesse.......men bevares, man får da gått tur! spesielt da han stakk søndag morgen, når jeg sovna halv åtte om morran og hunden skulle ut ni, og stakk.......

This energic dog belongs to my parents in law - he stayed with us the whole weekend. Energic is a nice word describing him.... Well - have to tidy the house (again!!) please tell me who makes all the mess.... Have a wonderful evening!

Har vært på konferansetime for minsten. En kjekk og grei kar med leseforståelse og gode vennskapskunnskaper. Men han prater nok litt for mye i timen. Kan ikke fatte hvem han har det fra.... Vet ikke om hans far er enig i siste setning men ok... eller som min frøken skrev i karakterboka i 3.klasse på barneskolen: "Tone lider av en livlig fantasi" - tenk å skrive sånt a!! Lider av!!?

god aften, hilsen ryddefantomet!

14 kommentarer:

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Så godt å se at selv ikke du er perfekt, ha ha ;0)) Den som gir seg er en dritt, vet du, så du får heller prøve noe annet :0) (eller gjøre som noen av oss andre gjør, gå til baker'n..) Du må ta deg tid til å kose deg litt også nå da, jul blir det uansett ;0)
Tone LIDER av stor fantasi, ha ha, den var god!!

Monica sa...

Hei! Er ikke så effektiv her heller...Baka pepperkaker i går (ferdigdeig...), men det er det eneste hittil... Har mange julegaver igjen også...
Jul blir det uansett, og da skal vi kose oss. Deilig å slippe å gå etter klokka noen dager... Masse god mat og hyggelig samvær med familien. En behagelig tid, som du sier;)
I år blir det familiejul hjemme hos mine foreldre, sammen med søsken og tantebarn. Jeg har en søster som bor i Oslo, så det er spesielt koselig at hun også kommer hjem. Bare hun kommer seg hjem fra Thailand da...
Mulig jeg pratet meg litt vekk her, men jeg gleder meg til jul rett og slett...;)

Ha en fin jørjulstid:) Klem

Mia sa...

Kjære deg, Tone, du må da ikke stresse... du har jo begynt å bake og det hele... og det er noe jeg ikke har begynt å tenke på engang! Litt pynting i huset har det blitt, men ikke en gave er handlet inn (eller laget ferdig) enda, ikke et eneste julekort er skrevet... og altså ingenting er bakt enda her i huset... så det er vel jeg som burde begynne å stresse... (og det nekter jeg å gjøre, så det så...!)

Min verden sa...

Hehe! Lefse ja. Du kan få oppskrift av meg på nordlandslefser... ingen poteter... Snakkes. Jeg er trøtt, men har det bra. Hanne

Heidi sa...

We don't do gifts anymore and the ones I do buy gifts for are overseas. That means my gifts are bought and sent way before December. I am making things for my mother and blog giveaways (my NeedleNecessitites blog) so that is keeping me busy.

Thanks for sending me more information about the creamed rice pudding. I will have to look up a berry sauce but I do want to make this. We just had tapioca pudding which is also delicious. Have you ever had tapioca?

Hugs ~
Heidi

Janneke sa...

Hei Tone,
Can't believe your baking did not work out !! The others you made turned out really well, didn't they ! Well i am surely going to bake the "berliners" : i want to show off this year with Christmas !! What fun you listen CM music, i can imagine you really get in the mood when you see the snow outside :) Ofcourse here we have the Sinterklaas-cd but when everyone is gone out i secretly play the christmas cd's, hahaha
Still no sign of snow though !
Hugs, Janneke.

Hege sa...

Hei
Takk for en hyggelig kveld på lørdag:-)
Abba og vips så var alle sang og danse stjerner.
Tapeten Tone er bare helt utrolig flott. Har vært litt av en jobb. Tålmodighets prøve er det enn kaller det. Du har vært kjempe flink.
Om det er noe trøst min første lefsedeigen gikk rett i søpla æ bare så på deigen å tenkte kor mye hvetemel skal jeg bruke før jeg får kjevlet disse lefsene.
Da var det godt å sankke med mamma om hvordan enn baker lefser. Ho ga meg ei oppskift å vips gikk utbakingen som en drøm.
Husk min venn kos i advents tiden hører med ,det er den mørkeste tiden på året så ingen ser hybelkaninene og ei skål med grønnsåpe gjør underverker he he.
Ha en fin dag
Klem Hege

Janneke sa...

Dear Tone,
YOU really totally deserve it !!
Fantastic what you do.... and i can imagine how rewarding it must have felt when you saw all those elderly people ejoy themselves so much !!!!Maybe that is just as nice as a christmas present, isn't ? I want to see that paper :)
Can you get an extra one and maybe sent it to me ? That would be fun.Or am i being rude now :0
Greetings. Janneke.

Therese sa...

:oD -noe skal vi vel liiide av !!
Og god fantasi er ikke av det værste ;o)

Syntes du er flink som i det hele tatt er igang med kakebaking. Jeg begynner ikke før til helga! I tillegg til julekaker har vi en frøken som fyller 8 år 20. des, så det skal nok bakes til den store gullmedaljen etter hvert.

Fine bilder hos deg,
klem

Min verden sa...

Fått mail ja og jeg forsøkte å besøke deg/dere i dag på kontoret - men ingen tone.... etc... Snakkes. Hanne

Les Cotrions sa...

Hello Tone! Your description of Christmas atmosphere is really fantastic! Christmas is arriving but I'm still too busy at work...tomorrow I'll have the opening of an important exhibition...from Saturday I'll be able to think about Christmas!
Have a nice week end!
Hugs,

Vale

Janneke sa...

Hi Tone,
I have admired both the pictures and, really, you look great ! On the picture with the flowers you look really surprised and hapy !! But i know, i never like myself on a picture either, i think lot of women recognise that :))
But you look great ! I think i will e-mail you a picture of us in Norge, so you know how we look like !!
Greetings, Janneke.

Heidi sa...

Heisann!
Nå blir jeg faktisk ikke forundra lenger...., du holder på;)Hvor mange kakeslag baker du egentlig til jul??? Synes du allerede har bakt en hel masse jeg...;)Men lefse..ummmm. det er det beste jeg får. har en ok oppsrift på myke lefser dersom du vil ha.. Her er jeg ferdig med 1 1/2 slag... Den halve vil si at deigen (som står i kjøleskapet)er ferdig, men må "rulles" og stekes. Planen var å gjøre det idag ++++, men har vært litt sleten i dag gitt... I går var vi i konserthuset på Innovasjon Norges prisutdeling for kreative, nyskapende og innovative ideer, bedrifter, tjenester m.m. med påfølgende fest, masse deilig tapas og massssse vin... Kjempegøy, men du verden... merker at jeg ikke er 20 lenger for å si det sånn. Måtte faktisk ta en time på øyet etter at ungene var dratt å skolen. Klarte jo omtrent ikke å holde øynene oppe... var dr..trøtt. Sukk... dagen idag har på ingen måte vært effektiv og jeg som hadde så store planer. Ja, ja det blir bare litt ekstra mye en annen dag det;)
Ha en koselig kveld Tone og en super helg!!!
Klem Heidi

:-)

Frida sa...

Hej Tone!
Vilka vackra bilder du visar. Snö är så härligt. Vad duktig du har varit med bakningen. Sandkakor, det var ett konstigt namn. Tack för omtanken! Jag mår ganska bra, julen brukar vara ok trots det som har hänt. Man tänker lite extra mycket på det och får kanske lite distans till julfirandet men jag tycker nästan att födelsedagarna och årsdagen för olyckan är värst. Men på julen tänker man ju på andra som har mist någon eller har det svårt.
Jag tycker också adventstiden är mysig, det är nästan det mysigaste med julen.
Ha det så bra min vän!
Kram Frida