19 desember, 2008

Endelig ned fra loftet!


Endelig har a tatt meg ned fra loftet - der sitter jeg - hele året - inni et putetrekk - og venter og venter og venter og....
Jeg hørte jeg skulle få litt ny rouge i kinna - hu syns jeg har blitt litt blass! (ho bør kanskje se seg sjøl i speilen...)
Ho sydde meg for flere år siden, - og ho lovte at jeg skulle få en vakker kone med oppsatt hår - og forkle i hardangersøm, - og noen unger skulle jeg også få - men først må jeg jo få ei kjærring! - men jeg venter og venter og venter....ho har ikke tid sier ho - til et sånt arbeid - men jeg har tid, nisser blir jo flere hundre år, men jeg skulle gjerne hatt ei kjerring mens jeg var ung og viril! Husfrua her påstår det tar så lang tid å karde all ulla som skal være inni oss - men kjære vene, håndverk er håndverk! Ho skryter av at det er skinnræv i buksa mi og greier, men så lenge jeg bare må sitte i ro er det ingen fare for at jeg skal slite hull i buksa uansett. Og hvor har a gjort a lusekofta mi? og hvor er neverkonten jeg trenger når jeg flyr rundt i skauen med de andre nissene? Nei se det har a ikke styr på. Det heller. Men natta er lang og loftet er stort...

Og kan noen vennligst bestille snø - jeg orker ikke sitte her i stolen og høre husfrua stønne og sukke og være irritert over møkkagrønne plener og tåkete epletrær. Skal jeg være helt ærlig har jeg behov for snø sjøl og. Eller kanskje har a bomma på daton? kanskje ere oktober?

Made the Santa some years ago. Should have made him a wife ans dome kids, but it take such a long time... -
Please please send me some snow - my garden is foggy and green.
I NEED SNOW FOR CHRISTMAS!
!
Jeg har sett det sjøl, både i butikker og i blogglandia - det er så mye sart og vakkert i julepynt, og man skulle kanskje fornya seg hvert år - men det er noe med det trygge gamle også, som kommer med minner!
Som denne badestampen med nisser i.
Vi var i Danmark for å få litt hjelp til minstemanns inntreden i mammas mage - og da var vi altså bare tre i familien. Fruen fant denne søte badestampen med fire nisser i, mor og far og to barn - og der, med kroppen i hormonisert rus...og konstant klump i halsen - satt denne familien der i butikken og bare ventet på meg. På undersiden av stampen står det "Århus, 2000, mens vi venter/ Ciconia" og siden jeg påfølgende jul kunne sette den frem på badet, der jeg stod med stor og struttende mage - betyr denne noe for meg. Jeg fortalte det til minsten i går - og han ble litt snurt, jeg burde kjøpt en der det var to gutter oppi...
Bought this bathing Santas when we were waiting for my smallest kid to start growing in me...
Nei, her venter kaoset - bare å sette i gang!
HA EN GROM HELG -

11 kommentarer:

Min verden sa...

Alle gode ønsker sendes til nissefar og håper du får ei kjerring i 2009. Si til frua at man kan få kjøpt noen..... Må ikke lage alt selv vet du! Vinteren er avlyst. Vi venter på våren. I morgen snur sola. Hanne

heidi sa...

Ja disse nissene våre... Man må passe på dem og være snill med dem, gjennom hele året tror jeg. De fortjener i alle fall å få komme fram fra loftet sjøl omm de blir gamle og skrøplige i kroppene sine... Minnene og tradisjonene er vel noe av det beste med jula.
Ha ei fin helg.

Monica sa...

Gode minner er viktige, og nissefar hadde nok trengt en kone han også;)

Flott at du trives inne hos meg og mine naturbilder;) Kan trøste deg med at nå har alt regnet bort her også. Det er grått, vått og trist, men jeg lever i håpet om litt snø til jul likevel.

Ha en fin adventshelg, du også! Her i huset har spysjuka gjort sitt inntog før jul:(, og mor er i tenkeboksen etter å ha fått et veldig godt jobbtilbud. Er bare så fryktelig vanskelig å bestemme seg, når man egentlig har det bra der man er...

Anitas hus sa...

Stakkars nissefar, ingen kjerring å få. Men hvis han ikke slutter å mase så kan du jo ta å sterilisere han, vet ikke hvordan det er med nisser men dyra slutter i allefall og mase på kvinnfolk etter det^^,)
Ellers så ser jeg ingen annen utvei enn å skaffe han en kjerring for det er jo trist at en så flott kar skal sitte der helt alene;)

Koselige badenisser og skjønner godt at den betyr mye for deg.

Ingen snø i sikte, så vi må nok belage oss på grønn jul, derfor skal jeg ha hvit jul inne i år^^,)

Ha en fin helg Tone!
(og det er ikke alltid strigla hos meg må du tro;))
Klem:O)

Anonym sa...

Hei Tone,
How funny , i do not like shopping too !! Worst is to buy clothes, haha. I like touring through the countryside villages and discover these little antique or interior shops !!
That's the shopping i like !!I heard Hanne was in a beautiful shop in Drobak ?!!
For tuesday we do not have a special name but wednesday evening we call Kerstavond.
Religious people go to church then so for them it is an important evening. Then we have 1th Christmasday some people go to church then and most families come together, tohave a dinner together or go out for dinner. Some have presents under the tree when they do not celebrate sinterklaas.
The 2th Christmas you go and see friends or go for a walk and you know what :so stupid, the shop witch have kitchen for sale or furniture are open !!! Ridiculous, is my opinion.
I'll send you an e-mail before Christmas with all our plans for the days !:)
Have a nice 4th advent weekend.
Greetings, Janneke.

Monica sa...

Hihi, ikke bare jeg altså... Gleder meg alltid til jul, men etter den er det kun våren som gjelder. Gleder meg stort over dagene som blir stadig lengre og lysere etter nyttår. Deilig!

PS: Jeg må bestemme meg innen mandag...Ikke enkelt akkurat...

Regina sa...

Liebe Tone
Ich wünsche dir einen schönen Abend
und einen ruhigen 4.Advent.
Liebe Grüße,REGINA

Som Mine Dager Er, sa...

Flott nisse du har laget. Faderullan som du kan håndarbeid, altså. Ser for meg at det er mye arbeid så at resten av familien lar vente på seg, skjønner jeg godt, selv om det sikkert ikke står på viljen men tiden!

Håper mandlene ble vellykket. Alltid gøy å få det til.

Her er det bare sykdom. Vi ligger rett ut begge to. Vi snørrer og hoster og surkler og peser. Denne dritten vil ikke slippe taket. Kan ikke minnes sist jeg var så sjuk av influensa. Hodet går i spinn av å tenkte på alt som skulle vært gjort. Så i dag kava jeg meg opp og dro på meg varme klær og dro på et av de nærmeste shoppingsentrene. Det var ren galskap, selv om jeg startet tid. Holt på å svime av to ganger, måtte sette meg ned og ta meg igjen. Aldri har julegavene gått unna så fort. Det var ikke tid til å tenke, bare raske med seg mest mulig fra ett par butikker også komme seg hjem. Totalt utslitt, men nå jeg vet at jeg har bare noen få julegaver igjen. Det tar jeg på mandag.

Julevasken er utsatt til etter jul, og all julebaksten får jeg bare kjøpe. Sånn er det med jula i år. OG vi overlever det uten varig men ;-)

Lykke til de siste dagene før jul, Tone. Vi høres.

Klem fra Marit

Regina sa...

Hi Tone
God Jul og Godt Nyttär
Regina

Frida sa...

Hej min vän!
Vill önska dig en riktigt God Jul!
Kramar Frida

Les Cotrions sa...

Hello Tone! Unfortunately I can't send you the snow...I haven't it!
All my best wishes for you and your family!
Have a wonderful Xmas time, my friend!
Buon Natale!
Baci e abbracci
Vale