27 november, 2008

En underlig verden i blogglandia

Og så var det dagens soloppgang, knipset med mobilen utenfor jobben min i morges.
Det er sånne morgener som får sjelen til å jobbe på høygir samtidig som det bringer ro rett inn i hjerterota.
Skaperverket er underlig.

This is the sunrise this morning outside my work - always amazes my heart and soul! Fantastic...
De siste dager har jeg blitt overveldet av hva det å blogge kan overraske med.
Jeg starta med hage og blomster, og det er vel det dette skal være, men på den annen side - det viser seg altså at her inne i blogglandia, så er det en ring av fantastiske damer, et langt fakkeltog - som uten spørsmål stiller opp for hverandre, støtter og tar standpunkt, - selv om vi aldri har møtt hverandre og kanskje ikke kommer til å gjøre det heller. Mest sannsynlig. Dette hjertet er bare en liten del av en "hjertebro"-hilsen av mange hundre som Molly får i disse dager - fordi hun er verdt det og trenger det. Det bare falt seg helt naturlig å forme de ferdig skåldede mandlene til kransekaka til et hjerte - ........hjerte først, kransekake etterpå, det må da sies å være bakt med kjærlighet....tipper jeg kommer til å sende Molly mange tanker når den settes frem i juleselskap.

Redecorating the livingroom.
Have finally found a wallpaper that appeales to me. But as normal...it gave me a lot of work, had to paint it first, and then, do all the decoration painting with a tiny brush. I am nuts, I know... Stua blir ferdig til jul også, - det hadde jeg ikke trodd der jeg gikk og venta på en tapet...
Fant aldri den tapeten jeg ville i rett farge og rett mønster. Men vips gitt, så fant jeg en overmalbar tapet som var akkurat det jeg ville. Rett farge ble funnet - (veggen er bare 2.70 lang) - og malt to ganger. Siden den ble litt matt og kjedelig, fant fruen frem hobbymalinga og knøttepenselen...og satte i gang. Siden har bare senebetennelsen kommet mer og mer frem i dagen kan man si......... - men jeg er i alle fall fornøyd. Endelig. Og når mannen også istemmer, da er det vel der det skal være. Guri malla nå må jeg snart komme i gang med det nye kameraet - dere må slippe å se dette mobilgrumset. Det er uutholdelig. Men det var dette med interesse for teknikk - eller *TID til teknikk da. Må slutte å unnskylde meg med det der........... Nå i kveldslyset ser veggen lekker ut, (bronse) selv om det er trappestiger over alt, reoler og møbler står i hytt og pine - så er det liksom litt endringer her allikevel. Det skal bli ryddig til jul i alle fall...hehe.
Er så imponert over Torunn som har fått opp julegardiner og dratt fram snømenn og greier -
I morra skal jeg ha flexidag. Har bestemt meg for å ha det hver fredag frem til jul, har mer enn nok timer å ta av! Håper jeg kan være energisk og kreativ, og holde meg unna bloggen...hehe..så får jeg gjort noe.....
Tomorrow I am gonna have a day off from work, - I am gonna have every Friday before xmas off work - to get things done!!
Looking forward to it!

Some years ago I painted this one - always reminds me of sharing and friendship. The little fairy gives away his things - to keep others warm in the winter cold.
In respect of all my friends that I have had from childhood, from school, from jobs, - and even - from the blog - respect and share your days and give away hugs - they deserve it - - you deserve it.
'Sleep well - hugs from Tone

20 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

har du håndmalt alle de blomsterkrusedullene? erremulig? Det så i allefall dritlekkert ut!

Og ett nydelig hjerte, og en fin ting å lage det med mandlene som du baker med :)
Kjerlighet og omsorg og omtanke og respekt er uvurderlig!

MOLLY sa...

Først må jeg bare si: Har du virkelig malt den tapeten???? IMponerende, og knallfint:)

Tusen takk for hjertet ditt, og vi elsker kransekake alle sammen, så det var dobbelt fulltreffer:)

Ja, jeg er overveldet over godheten, fy søren!
Natti natt!

Lyst på livet sa...

;-) Veggen ble virkelig lekker Tone! Selv om jeg mener du er gal....hehe...

Ønsker deg en strålende helg..

Klem

Lyst på livet sa...

Gadd ikke stryke mine gardiner jeg da... Dem var så fuktig og fine etter et år i kjelleren, så jeg tenkte de ville henge seg til når de tørka...
I dag skal vi på polet å handle øl og kvirrevitt til i morgen... tjuhu! Pluss kålrot i butikken. Kålrotstappe er det beste jeg vet. Med MASSE fløte i! (kremfløte! blikke no greie på denne matfløten gitt. jo feitere jo bedre!)

Les Cotrions sa...

Hello Tone! What a great idea having every Friday off work! You may have time to dedicate to your hobbies! i see you'll have a very busy and creative week end! Nothing better...I'm sure you'll enjoy it! Lovely work you did decorating your livingroom!
Have a great week end and be creative as usual!!!
Hugs,

Vale

Heidi sa...

Oh my! Did you paint that motif on by hand? It is so pretty and I love the color! How great that you get Fridays off until the holidays. That will help you achieve more I am sure.

Have a great weekend. We are heading up to Cranberry Cottage. I can't wait.

Hugs ~
Heidi

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Jeg gir meg over av deg jeg altså! Hvor mange timer i døgnet har du egentlig? Den ene dagen har du bakt hundrevis av småkaker, og neste dag viser du frem en håndmalt tapet! Det må være Duracell Extra du går på tror jeg ;0)

hvorfor ikke... sa...

Hm! hva var det jeg skulle si...
jo, jeg begynner forfra: jeg skulle bare innom å håpe/ønske at du ER FRISK...jeg tenkte på det magegreiene...ufffamei!

Men når jeg ser at du har malt tapeten for hånd, da ble jeg heeeeelt satt ut! Er du helt frisk? Litt gal og utrolig energisk; - Det er i grunnen en fin kombinasjon!!!!hehe!

Hærlig mandelhjerte! Girlpower, stolt av det jeg, også;)

Ha en god helg, da...prøv å sett deg heeeelt rolig ned....nei, glem det...Tror du har det best når du er i farta! Men ikke bli syk, da...Det er såååå kjedelig!
Jeg skal ta meg et boblebad, nå;)

Regina sa...

Liebe Tone
Ich bin sprachlos,du bist eine wahre
Künstlerin.Die Tapete sieht klasse
aus.Warme Farben hast du ausgesucht,
sie gefallen mir sehr gut.
Ich wünsche dir ein schönes Wochenende und einen schönen 1.Advent
Liebe Grüße,Regina

Monica sa...

Nydelig soloppgang og fantastisk flott vegg! Jeg er imponert, både over resultatet og tolmodigheten du må ha;)

Og, helt enig. Det er utrolig mange fantastiske damer her inne:) Rørende å se all omtanken og alle hjertene som sendes til Molly i en vanskelig tid...

God helg:)Klem

Frida sa...

Hej Tone!
tack det smma hoppas du pch din familj får en trevlig helg! Firar ni advent i Norge?
Vad skönt att du kunde ta ledigt från jobbet en dag, det är du väl förtjänt av.
Så fantastiskt fint du har målat, tog det inte lång tid?
Förstår att du är nöjd jättesnyggt med brunt och guld.
Kram Frida

Janneke sa...

Hi Tone,
What a fantastic result: the wall-
paper !! Very posh, i think.
How super that you are taking every friday a day off; GOOD FOR YOU :)
Well have a veru nive weekend, to start with !!
Hugs, Janneke.

PS Will you be able to keep the dog under control, haha !!

kari - carpe diem sa...

HELT alvorlig: -kjære menneske, du har da vel ikke malt alt det der for hånd? oppå allt det mønsteret...? Du er gæærn...og tålmodig.

Heidi sa...

Du Tone, du Tone.
Har du virkelig malt den tapeten for hånd.... Hvor henter du det fra sier jeg bare???? Er skikkelig imponert altså. Hva du klarer!!!!
Og småkaker er allerede i boks... Har ikke rukket å tenke på dem engang her.. Jeg har i grunnen ikke hatt overskudd til så veldig mye annet en MÅ-ting i det siste. Influensaen herjer i kroppen og jobbing på skolen og i Bryggerhuset har tatt det lille som var av energi. Men det kommer vel en dag i morgen", dvs til uka... ;)
Ha en fortreffelig lørdagskveld.
Jeg skal krype langt ned i sofaen med ullpleddet godt tulla rundt meg.. og med et glass rødvin. Det gjør nok susen... 5 min. så sovner jeg vel;)

:)

Regina sa...

Liebe Tone,

Ich wünsche dir noch einen schönen
Adventsabend.

Ganz liebe Grüße,
Regina

Frida sa...

Förstår att du är trött! Men det låter som om du har haft en bra helg:-)
Jag har också haft en fin 1:a advent tillsammans med mamma och pappa. Vi har bakat lussekatter och druckit glögg.
Kram Frida

Min verden sa...

Du er klin gæærn da! flatbrød og nypussa vinduer og alt. Må du ikke slite deg helt ut - hehe... akkurat som om jeg hadde noe å si. En liten brekk før lesinga starter. Akkurat nå sliter jeg med Parsons 4 - eller kanskje 5 mønstervariabler.... I morgen, i morgen.... Ha en fin dag på jobben. Klem

Som Mine Dager Er, sa...

Jeg tror du er klin gæær'n. Hvem andre enn DU finner frem den minste penselen i skrinet og dekorerer en hel vegg med snirklete mønster? Gir meg ende over tålmodigheten og innsatsen. Du vil ALDRI lese tilsvarende innlegg inne hos meg. Aldri! Men altså - jeg planlegger å male ei trapp da ... så får vi se om jeg har det i hendene eller bare i kjeften ;-)

Mørlefser ja ... Du spør og jeg deler gjerne. Men først ... fy søren så sur jeg ble da første omgang ble mislykket! 5-6 halv-rå lefser forsvant rimelig fort i søppelbøtta etterfulgt av en tung deig. Men heldigvis har jeg en mor som ikke gir seg, så neste runde ble vellykket. Denne oppskriften er fra min mormor på 88 år som har baket den i hele sitt liv:

3 kopper surmelk/kefir
1 kopp fersk sirup
1 kopp smeltet smør
1 kopp sukker
3 ts hjortetakksalt
2 ts natron
deretter mel til passe deig

Bland alt det våte. Rør inn hjortetakksalt og natron. Spe på med mel til deigen er passe fast men likevel litt klissete. Dette er en deig som ikke tåler å bli jobbet med. Arbeid minst mulig med den (bare glem å helle hele deigen på bordet og elt og kna slik du ville gjort med en bolledeig!!!)

Deretter tar du en deigklump på størrelse med en bolle og nok mel på bordet. Form deigen helt rund med hendene og fortsett å kjevle den helt rund til deigen er ca. 1/2 cm tykk. Stek på takke/panne til gylden. Prikk med gaffel på den ene siden før den stekses på motsatt side.

Til lefsefyll bruker jeg ekte meierismør og sukker og litt kanel. Noen foretrekker melis men selv synes jeg sukker er best ;-)

Håper du ikke mislykkes med denne oppskriften. Hemmeligheten med et vellyket resultat ligger gjerne i minst mulig elting med deigen.

Lykke til!

Klem fra Marit

Som Mine Dager Er, sa...

.. også glemte jeg å si at du har jo dekorert om her inne på bloggen din. Rosafargen er borte og alt er så hvitt og rent. Lekkert. Liker det!

Klem igjen

Therese sa...

Kan du komme hjem til meg og male slik der også!! Det er jo helt utrolig flott !!!! Vil ha vil ha jeg også.......

Så skjønt hjerte du har laget til Molly, denne "hjertebroen" her i blogglandia er ganske imponerende syntes jeg :)

Ha en god uke, håper du får unnagjort møtene dine osv slik at du kan innta advents modus!
klem