11 november, 2008

Ja jeg veit jeg er treig!!

Mange har en liten bloggpause noen dager innimellom nå ser jeg - og det gjør jo også at jeg ikke får den helt store dårlige samvittigheta.....men her i heimen og arbeidslivet går det hurramegrundt (et treffende uttrykk som beskriver meg rimelig bra) -
Nå foreksempel, sitter jeg her og lurer på om det er VERDT DET at vi har vaskehjelp onsdager.
HVEM I SVARTE er det som roter så fælt hele uka at ryddinga tirsdagskvelder blir et mareritt til langt på natt?? Er det verdt det sier jeg bare. Ja jeg vet jeg ikke skal klage - har jo tross alt luksus av å komme hjem til helt rent og strøkent hus i morra, men nå er det jo så ryddig her at jeg kjapt hadde vaska sjøl!! Og så kunne jeg brukt de pengene på en ny bukse eller noe sånt...?

I dag har Hanne slutta på jobben hos meg - og jeg er SÅ FORBASKA lei meg.
Men jeg skal ta meg sammen og være stor jente. Det ordner seg.
hanne skal liksom bare være der på kontoret sitt - og så kan vi rope til hverandre, eller dele noe i det stille (og da tenker jeg ikke på sjokolade...) - eller vi kan fnise i fem minutter og tilbake til jobb liksom. Eller frese ut "vet du hva som skjedde i går eller!!!?" Men nei.

UTFORDRING
Har fått en utfordring av flere - og herved.......og så må jeg flette inn flere ting -fordi flere har utfordra meg på det samme. Hvorfor ikke-Torunn har også utfordra på å legge ut bilder av yndlingssmykker - men jeg har ikke fiksa kamera enda, så dere får da være fornøyde for at jeg faktisk er i drift med en ny blogg her!...

Fire jobber jeg har hatt:

Interiørkonsulent, kontormøbler
Seksjonsleder, rådmannskontoret
Leder i Sfo
Daglig leder i Frivillighetssentralen, herunder også nestleder i folkehelsestyret i kommunen, og nestleder i Sorg og Omsorg i Follo. Og en drøss andre ting jeg ikke helt har kontroll på, men det burde jeg jo hatt siden det er jeg som er organisatoren...

Fire filmer jeg kan se om igjen:
Pretty Woman (har sett den bare tredve ganger)
Tid for ømhet
Brokeback mountain - kjærlighet!
Et amerikansk eventyr. Dere skulle sett (hørt..) den tyveåringen som satt på bakerste benk på kino på Kolbotn en gang - og snufsa over tegnefilmen da lillemusa Fivel ble borte fra musemamma og musepappa - ......
Og en drøss andre filmer jeg ikke husker fordi det er midnatt - og jeg må gå ned og rydde ferdig kjellerstua...

Fire steder jeg har bodd:
Tomter, Østfold. Verdens navle...
Epsom, Surrey (London. Min au-pair-periode 1986)
Kolbotn
Ås

Fire websteder jeg besøker hver dag:
Ås kommunes sider
Blogger
Vg
Hagesider

Fire steder jeg har vært på ferie:
Roma, rusle i gatene - måpe over colloseum, påske - foran Peterskirken, kardinaler i lilla kapper, nonner i kor....himmel...! Det var jo også vinnerturen min det året jeg vant NM, så det var litt spesielt. Vi koste oss veldig. Handymannen min og meg :-)
Hellas. Både her og der, mange ganger. Stille kvelder, rutete duker, en kurv med loff før maten kommer, vin, god prat, gresk slat........glemte jeg å si et glass vin? Heldigvis har grekerne kommet seg vedr Retzina-varianten...!
Dublin. Trivelig by, vakkert jaktslott å bo på - et sånt du vet - med påfugler i hagen, tepaviljonger, bankett - hvert par sin tjener...sånne hverdagslige ting...hehe...Lunsj på herregård, femretters på Malahide Castle med kvartett på balkongen spillende Vivaldis fire årstider...ja, sånt småtteri...
Paris, med venninda mi Kjersti. En sånn vennindetur før jul i fjor. Deilig. Vi gikk over 64.000 skritt på tre dager. Godkjent det eller?? Sånt skulle man gjort en gang i året vet dere!
Kroatia, syv jenter på 40-årsfeiring - gymnaset førte oss sammen, og vi er nok nødt til å holde ut med hverandre, for det er så forbaska trivelig!
praha med gode venner- katedraler og broer og gull og sølv og malerier..........minimalt med mat-opplevelser, men mannfolka fant da mye billig øl`?!
Tallin - hvordan i all verden klarer disse østeuropeiske damene å formelig fly elegant over ruglete brostein med stiletthæler a la stylter?!! Jeg var dritlekker. Kjøpte meg helt flate helsesandaler, en stakkar måtte jo overleve!
Nystølen - en stille kveld med fluestanga og ville og majestetiske fjell så langt øyet kan se, - ørreten som spretter - og frua som drar mer fisk enn mannen...hehe...! Ja for jeg kan faktisk bruke fluestang!
Danmark hver sommer - hvordan kunne jeg glemme det!!
Ungene og vi i leide sommerhus eller hotel!! lekeparker og badestrender over alt!

Innser at dette ble mange flere enn fire steder - og enda er det mye som ikke er nevnt her!
Vi har vært "gode på" å reise bort en langweekend, mannen og jeg - og det er godt for livet og hverdagen generelt!

Fire steder jeg heller ville vært nå:
Myklebysetra, foran peisen, med beina på bordet, raggsokker, rødvinskrus i hånda
Julemarked i Salzburg
Roma med mannen
Lucca en tur hos Vale?! -

Noen som lærte noe mer om meg etter dette?

9 kommentarer:

Sine sa...

For en befriende og glad lesning dette var.
Jeg har ryddedag onsdag og lurer også på om det er verdt det. Men det er det. Husbonden her sier at hvis vi ikke hadde hatt vaskehjelp, hadde ikke huset bare blitt skittent, men dødsens rotete også. Så det så!

Monica sa...

Du er en dame med mange jern i ilden, skjønner jeg;) Men, virker som om du klarer å nyte livet samtidig, og det er bra:)

Vaskjehjelp har jeg også tenkt på, men kom til at det er jo akkurat ryddinga som tar tid, ikke vaskinga. Så, jeg gjør det selv...dagen i dag går nok med til det...

Ha en fin dag, Tone:)Klem

PS. Ble litt nysgjerrig...Hva har du vunnet NM i?

hvorfor ikke... sa...

Å, hærlig med all denne feriereportasjen...jeg sitter her med et glass rødvin...og syntes plutselig duken ble rødrutete og vips...en kurv med brød...hehe!
Morsom lesing. Tone, den taklet du veldig bra!

DEt med vaskehjelp og rydding kjenner jeg meg veldig igjen i. Hadde vaskehjelp tidligere, da jeg studerte og penlet til Oslo, hver dag...men som du sier...HVEM er det som roter så fææælt! Den gang var det et press på gutta-boys til å rydde sitt...ellers kastet vaskehjelpen både det ene og det andre. Men nå vil jeg heller kjøpe meg noe for de pengene...eller gå ut å spise. Vi er jo bare to voksne som roter her nå;)

HA en flotters lillelørdag, Tone!
smil Torunn

Janneke sa...

Hi Tone,
Thanks for your message, but everything is ok overhere !!
I am a bit out of my blogging-rythm and it's difficult to start blogging again. Coming saturday i have my winter-sale so i am still busy with creating wreaths etc and today we put up our high tent which i will turn in to a "shop" tomorrow. Then i have to make loads of wintersoup because we are also going to sell soup to the visitors, haha
I think i will take a lot of pictures saturday so that is a nice reason to start blogging again :) Last monday i put something for you on the post. Hopefully i doesn't take to long to arrive in Norge. It's all about our traditional Sinterklaas-celebration !!
Greetings and hugs, Janneke.

Regina sa...

Liebe Tone
Ich hoffe es geht dir gut.
Ich wünsche dir ein schönes Wochenende am kuscheligen Ofen .
Ganz liebe Grüße,Regina

Heidi sa...

Hei på deg Tone!
Godt det ikke bare er jeg som kommer med daglige innlegg her på bloggen... ;)Blogging er jo egentlig bare kos, men jeg merker også at jeg får litt dårlig samvittighet dersom det er lenge mellom hvert innlegg, som nå.... Den siste uka har vært relativ travel (til en forandring.. - nope!)Det er juleåpning i Bryggerhuset denne helgen og julestæsjet har funnet sin plass rundt omkring i butikken denne uka, dessuten har jeg jobbet fullt på barneskolen. Det har blitt i meste laget for denne kroppen som i utgangspunktet ikke er så veldig strek. Har vært helt "pompa" og da blir en igjen påminnet om at kroppen har vært igjenneom en, nei to faktisk, transplantasjoner. Alt funker jo utmerket, men i slike situasjoner hvor hverdagen blir litt for travel så sier kroppen fra, men bare litt for fort synes jeg...;)
Regner med at det fortsatt går fint med faren din?? Supert:)

Det er lørdagskveld og her sitter jeg begravet i bloggverden, mens de "søte små.."(12 og 16 år..) stadig ymter frampå om middag.. Husbonden er i fjøset og de to søte er begravd i henholdsvis krimbok og pc.. Da er det vel bare å brette opp armene da, å finne på noe snadder til middag... Stønn.. pleier å ha noe godt på lørdagskvelden men akkurat nå er det fristende å ta en kjapp en..., Tenker på Grandis altså... ;)
Får se - blir vel protester da.

Ha en fortryllende, deilig kveld Tone.

:-)

Frida sa...

Hej Tone!
Inte ska du ha dåligt samvete över bloggen. Det ska du inte tänka på. Det ska ju vara något som är roligt. Inte något som ska stressa en. Förstår att du har mycket att göra på jobbet hoppas det lugnar sig innan jul. Roligt att läsa din utmaning. Rom skulle jag gärna vilja åka till det står nästan högst upp på önskelistan.
Ha det bra min vän!
Kram Frida

Tone sa...

test

Mia sa...

Det er helt greit å ta bloggepauser når man måtte føle for det, for blogging skal jo være gøy og et overskudds fenomen, og ikke gi en dårlig samvittighet hvis man ikke har vært på nett på en stund... Det hender jeg tar meg pauser, jeg også...