03 november, 2008

Back on track!

Hei alle damer der ute!


Her er dagens solnedgang over bygda mi - ikke så verst eller??!
Den flottet seg over himmelen da jeg kjørte for å starte ny sorggruppe, og det ga meg litt ekstra påfyll og ro i sjelen før oppstart.
Det så ut som ild og kaos over alt!
Vakkert!

..... this was the sunset outside my house today - nice?!
Endelig har jeg noen minutter til å sitte for meg selv ved vår nye pc, - men jeg innser at det tar litt tid å bli kjent med det nye - fotoprogrammer osv - så jeg får vel bare øve og øve, og dere får bare holde ut! Legger også inn nytt fotoprogram, så det blir vel litt krøll og bøll noen dager fremover...

Finally back on blog. New computer and new camera - please I need patience from you all....before I learn this. I am no technical woman...
This is a part of the view from the cottage we went to this weekend. (not ours) We have been at the mountain this weekend, - no kids, just me and my husband, and three other couples. Had a really nice time! Lovely view, snow, fantastic sunny weather - pink sky early morning, and orange sunsets. Lot of food, candy, wine and everything you might possibly "need"...


Denne helgen ble tilbragt i Valdres, Leningen. Mannen og fruen på hyttetur med tre andre vennepar, - tidligere kollegaer av mannen, og vips så var fruene også midt i den gode kjemi`s verden, og en gang i året møtes vi for sosial hygge, oftest på hotel - men denne gangen, på flott og trivelig hytte høyt til fjells, med 360 graders utsikt i alle himmelretninger og fjelltopper så langt øyet kunne se. Masse god mat, masse kalorier i alle varianter av søtt, og av flytende. Og ikke minst, utrolig mange latterkuler og gestikulerende samtaler.


Målet var den årlige Rakfiskfestivalen i Valdres, Fagernes. vi hadde hørt det var litt mange mennesker, men når 25.000 skal inntil prøvesmaking og telt her og der, da ble det for mye for denne dama i alle fall. Det var kø kø kø over alt. Jeg får noia av sånt, og siden det gjaldt alle de andre også - dro vi tilbake til hytta etter et par timer. Til rakfisk passer det godt med akevitt, - og mannfolka er medlemmer av norsk akevittforening, - eller som jeg lærte av Torunn pr sms lørdag - det kan også utover kvelden kalles "kvirrevitt" - og det stemte.


How can I explain this fish in English...? It is trout, old, has been in a sort of sauce for months...it smells. Hehe - how I can eat this...? It has hundred of years of tradition...served with onionrings, sour cream, dry thin bread, eggs, potatoes butter, - beer and snaps. You have to learn to like it. (ask Hanne....she has no intention at all trying to like it...she tasted it last year before xmas...)

Men jeg fikk da kjøpt litt julepynt! - og en flott håndlaget nisse. Denne skal være gave. Mange fine håndverksboder, og mange nye ideer å ta med hjem.

Hagen
Hagen er et kapittel for seg - høst har blitt vinter og det er stusselig syns jeg. Jeg får en sånn slags sorg når jeg ser ut og de siste vekstene knekker sammen og blir myke og dør. Virker så uendelig lenge til vår!!
Er det ikke utrolig, at en stengel på Skaugumbegonia kan bli så diger!! Jeg tok inn knollene som har blitt kjempestore i sommer, og kuttet av stenglene - og det her imponerer meg. (har aldri hatt slike før...) Jeg elsker å bli overraska av naturens utrolige finesser.

I år er det atter mange roser som har gledet meg veldig, men mest overrasket har jeg blitt over Bonica, som har vært ei lita pingle i flere år, men i år har den bare holdt på og holdt på i månedsvis! - og nå rett før frosten kom, var det over seksti roser som kjempet om gunsten. Denne står ved garasjen. Veldig dårlig bilde.
Jeg har satt massevis av kilo med løk, og gleder meg til våren!! - Fikk hvite tulipaner av Hanne, de skal jeg ha i en stor krukke, dekke den med mose og kvister av vrihassel, tror det kan bli lækkert.

Jeg tror sjelden jeg har vært så treg noen gang som nå, til å drømme og tenke jul. Jeg innrømmer at jeg smugspiller jule-cd når mannen ikke hører det....tidlig...men i år har det ikke falt meg inn. jeg fikk et snev av julestemning i helga på Leningen, vakker nysnø, lykter og levende lys - men den der julegreia lot vente på seg.

My garden has med the winter....I am so sad. Seems so long until sprintime! Has bought a lot of tulips, all over the garden. Looking forward to it!!

BUT I am glad to be back with a new computer and a camera - thanks for your patience!

Have a nice week!

Tone

16 kommentarer:

Heidi sa...

Hei og god morgen frue!
Er bare innom for å ønske deg en super dag og uke og for å fortelle at "lappene" snart er ferdige. Holdt på i går men gikk tom for vinrød tråd så i dag får jeg kjøre en tur til Ski. Der er faktisk nærmeste butikk for slik broderitråd til symaskinen.

Det både så og hørtes ut til at dere hadde en herlig tur til Valdres. Heldiggris ;)Jeg drømmer om noen dager bort fra gården for tiden. Røkteren vår er sykemeldt og har vært det siden august så her er det ikke mye fri, bare jobb, jobb og jobb..... Ikke ser det ut til at det ordner seg med det første heller.. stønn og atter stønn. Jeg må bare smøre meg med tålmodighet da...., men den er jo brukt opp.... uæææ...

Hyggelig at du likte døra mi, er innmarri fornøyd med den altså, men 2 etg. må jeg bare drømme om (enn så lenge;)). En sitteplasskrok blir det hvertfall bare snekker`n snart kommer..

Vi snakkes :)

Klem Heidi

:-)

hvorfor ikke... sa...

Ha en forrykende festlig dag, frue:)
smil Torunn

heidi sa...

Hei, hallo tone. Ser du er ganske aktiv for tida du også, var nok en koselig helgetur det der kan jeg tenke meg!

Morsom beskrivelse av rakfisken på engelsk, ser ut som en merkelig matrett.... Men det er jo godt lell.

Ha en fin dag Tone

LISBETH---<-@ sa...

Haha, ja er det ikke merkelig med alle de "luddige" løsningene vi kvinner må leve med, jeg vræler av all elendigheten hi hi.
Tror nok flere kvinnelige elektrikere etterhvert ville fått orden på stikkontaktproblemet, men man bør kanskje ha fyllt 30 år for å forstå/erfare at enkelte løsninger er gjennomteite...kanskje født noen barn i tillegg, ihvertfall fikk jeg nok av sure oppstøt under svangerskapet så det å bøye meg er ikke det kjekkeste jeg gjør hi hi.
Ha en fin dag.
Klem

Anne på Moseplassen sa...

gratulerer med ny datamaskin og software :) alltid kjekt å få noen flere muligheter selv om det er litt styrete å lære seg.

Råflott solnedgang hos deg også ser jeg :D og artig at rosene har holdt seg så langt da!

Lyst på livet sa...

Nei, det var ikke mye trøst å hente hos deg gitt...hehe... Får vel heller tåle det :-)

Ser ut som helgen deres ble vellykket da, selv om du måtte tyne deg gjennom en kø lang som et vondt år.

kLEM

Regina sa...

Liebe Tone
Ach ist das schön,das du wieder da bist.Habe dich schon vermisst.
Hört sich nach einem supertollen
Wochenende in den Bergen an,mit traumhaften Wetter ,gutem Essen .
Ja ,ich kann es auch kaum erwarten
bis der Frühling kommt,aber jetzt freue ich mich auf die Adventszeit,
auf das Backen und auf das gemütliche
zusammensitzen bei Kerzenschein.
Backst du auch Kekse für den ADVENT?
Wenn ja,welche dürfen nie fehlen.
Würde mich sehr über ein Norwegisches Plätzchenrezept freuen
Gratulation zu deiner neuen Kamera
und zu deinem Computer.
Ganz herzliche Grüße,
Regina

Monica sa...

Nydelige bilder, Tone! Høres ut som en trivelig tur til Valdres:)
Hagen er et trist syn her også nå, og jeg har ikke en gang satt løker i år. Får ta det igjen til neste år...Uansett, før vi vet ordet av det, så er det vår igjen;)

Ha en fin kveld:)

Les Cotrions sa...

Hello Tone! I see you had a very good time with your husband and friends at the cottage! So gorgeous pictures!!! I'm well...busy but positive! I hope to go to France for a trip in the next weeks... I need to laugh and to enjoy life!
Here it's still warm...but it's raining and raining and I really miss summer!
Have a great day!
Hugs and kisses!

Vale

Frida sa...

Hej Tone!
Tack för den gulliga kommentaren!
Vilka fantastiska bilder du bjuder på. Så ni har redan snö!
Låter som om du har haft en trevlig helg, låter bra man behöver något roligt när man jobbar mycket.
Lycka till med den nya sorgegruppen!
Kramar Frida

hvorfor ikke... sa...

HOOOhoy! Utfordring hos meg til DEG!

Anitas hus sa...

Heisann!
Det var noen flotte vinterbilder og ett trist syn i hagen din hehe... Jeg også synes det er ufattelig lenge til det skal spire og gro igjen, men men, sånn er det nå i det landet her.
Svigerforeldrene mine var også på rakfiskfestivalen i helga. Svigerfar kom hjem fra Singapore dagen før så han holdt på å fryse ihjel^^,
Ha en fin dag Tone, snart helg!
Klem:O)

Frida sa...

Så synd att jag missade det inlägget.
Hoppas du får en riktigt trevlig helg!
Kramar Frida

Frida sa...

Hej Tone!
Hoppas du har haft en bra helg!
Kram Frida

Min verden sa...

har satt noen løk i dag - men det var litt uggent. Får vente med resten. Du jeg oppdaget her at du og jeg egentlig hadde siste arbeidsdag sammen på fredag.... erremulig! Det blir ikke morsomt Tone. Nei, det gjør det ikke! Det er noe av det værste og jeg kommer til å savne deg kjempemye! Vel, over til noe annet - det er en utfordring til deg, inne hos meg. Klem Hanne

Som Mine Dager Er, sa...

Hallais damen.
Kvirrevitt er godt det, og når man utpå kvelden går over til å kalle akkevitt til kvirrevitt, da er man blitt så svimmel at man føler seg som en liten fugl som sitter og holder balansen på en liten tynn pinne.

Rakfisk er godt! Jeg likte det ikke tidligere, men for 4-5 år siden insisterte mine foreldre at jeg måtte smake på en nyyydelig rakfisk de hadde fått tak i. Den kvelden hørte jeg fuglesang da jeg puttet maten i munnen, og siden har jeg forsynt meg rikelig av denne fisken.

Flotte bilder.

Me høyrast!

Klem.