18 september, 2008

En lang uke er snart over

Har hatt en kjempeslitsom uke, alt for mange kveldsmøter (hver kveld) - og full jobb, krever sin kvinne gitt!! Når man samtidig skal til fjells og feire svigerfars 70årsdag, og tre kaker og div morsomme brød til matbordet skal på plass... - husk alle lyktene, pakk klær til ungene OG meg selv!... - det er sånt mødre glemmer noen ganger eller? Tar gjerne med klær, men hvor er penskoa når man endelig kommer fram?... man husker gjerne barnas kosebamser, yndlingspysj, regntøy til alle tre (selv om vi er fire, - og den siste regndressen, mors, hvor er den?)....


Men nå har vi alt sånt på hytta, og jeg pakker nesten ingen ting! - trodde jeg....vi kjøpte hytte så vi kunne "legge igjen ting" - det er så praktisk! - tykke gensere, sokker, bukser, fjelldresser, støvler -dette tar jo så plass i en bil! - Det jeg i alle fall SKAL huske - er rødvin - så de som leser det her fredag kveld - da jeg er rimelig langt unna bredbånd midt på setra - så tenk heller at jeg ligger lettere henslengt i lenestolen med saueskinn, har beina på peiskanten -tjukke rimelig sexy strikkasokker...håret til alle kanter, usminket, (eller som min mann sier: oi nå tente jeg skikkelig...) for stor fleecejakke og rødvinsglasset i høyre hånd, 27 lys brenner og røykvarslern slår ut når vi blåserut for gå og legge oss....
Vel, til å ha "alt" på hytta - Så hva er det BERGET som vokser se fram på stua nå?Det lurer jeg på. Det er et eller annet som fyller hver eneste bag i hele huset, og snart kommer min elskede mann hjem og stiller det samme spørsmålet. "HERREGUD! Skal vi overvintre på Nordpolen eller??!" Bare vent. (innlegg redigert senere på kvelden: ja, jeg fikk rett.)

This week has been---energic? I am so fed up with evening meetings, sometimes two in one day. Going to the mountains to our cottage tomorrow. I always dream of our cottage, so I have been looking forward to this for weeks. I know the mountain looks wonderful now - the autumn colour is just fantastic now they say...
This photos are old! This is how the women (my husbands grandmothers) worked at our Myklebysetra earlier days. No hot running water....no fridge no nothing- (haha, still dont have that, but I do not complain,(we do have a gasfridge) but I think they were happy. Heavy work, but they had no other options.
Packing bags now -always too much, and always having discussions why on earth - and where on earth -we are going to put it in the car. And of course, always mum`s "fault" - hehe. Now I am baking cakes for the party - my father in law is getting 70 this weekend. A lot of guests arriving to the mountains this weekend. Luckily many of the guests (aunts and uncles and friends) have cottages there as well. We are having over night guests in our cottage.
The place is called Myklebysetra, http://www.myklebysetra.no/

Men hva klager jeg på egentlig?? Når jeg vet hvordan kvinner før i tida måtte lempe rundt på digre mjølkespann og skrubbe, lokke på kuene og mjølke, lage ost, holde rent, vaske klær i iskalde fjell-elver, ........lurer på om de klagde sånn som vi gjør? De hadde kanskje ikke så mye kveldsmøter, men de spratt da opp i otta og mjølka kuene, og så var det slag i slag utover dagen, bære ved, fyre ovner og takker til baking, vaske hus og unger, fore dyr, fore mann... - og når kvelden kom,måtte de "kose seg" foran peisen og strikke ullgensere og ti par sokker til den digre ungeflokken...Men det er jo det gamle her jeg morer meg med å vite mer om. Kanskje de hadde det bedre faktisk.
Det lurer jeg på. Men jeg koser meg jeg og, her jeg står og lager multefromasj til innholdet i marsipankaka, lager lys orange roser og blader i marsipan, ny pavlova...(ja forhva skjedde så den ble seig og ekkel...?) og nytt ovalt sukkerbrød fordi NOEN små fingre har forsynt seg og like gjerne kunne få fortsette.....
Tilbake til budeiene, jammen tror jeg kanskje "Sex og singelliv" var et tilfelle for noen, tross supermanko på Gucci-vesker osv. Tenk deg da, lørdag kveld på setervollen, nybada fra elva(br....) vaffel-lukt lang vei, ny kaffe, og vips, der nede i lia hører plutselig frieren på den hvite hesten at budeia spiller på luren sin. Og der kommer han da vet du, med vakkert utskårne friergaver, og vaffel i blikket. (selvsagt bare vaffel i blikket, serien Sex ogsingelliv var ikke funnet opp den gangen).
Lurer på om dette hadde slått an i Hollywood nå? Blir litt sånn satt tilbake til Vazelina`s "fishing i Valdres og butikkdama på Dokka..." Haha! - jeg bare drømmer meg bort, har nok å gjøre, natta blir lang. Og nå ringte det på ovnen også, så kake nummer tre er ferdig.
Dæggærn jeg er effektiv.
God helg alle dere vakre der ute! Happy weekend!!
Tone, med høstfarger og rødvin i blikket.

13 kommentarer:

Lyst på livet sa...

Tone!
Vi kan glemme mye mist i alt stresset med pakking, men vi glemmer ALDRI rødvin! Hehe...

Ha en fin tur til seters og lykke til med alle morsomme brød ;-)

Klem

Thusnelda sa...

Tone, gleder meg til helga, hyttetur med nye oppskrifter fra bloggen din. vi har steinovn som fyres med ved, og det blir så godt brød. Er også glad i god vin er blitt litt kresen der. elles skal eg plukke inn roser. elsker å pynte med blomster.

Mia sa...

Jeg regner med at du kommer til å få det helt fortreffelig på hytten i helgen, med all pikpakket og ikke minst rødvinen! Og når du da sitter der imorgen kveld, på saueskinnet og bena plantet på peiskanten og rødvin i glasset, så synes du nok at livet er godt å leve... tenker jeg... og ønsker deg en fantastisk fin helg!

Astrid sa...

Koselige bilete frå "gamledagar! Eg trur nok at mange hadde det betre med seg sjølv den tida, utan alt "stresset" som vi er utsett for i kvardagen. Hardt arbeid var det nok, det skal eg absolutt ikkje bagatellisere.

Kos deg på hytta:)

Therese sa...

Ha ha - du skriver godt!
Vet du; hvis du glemmer regntøyet ditt osv er jo det en god unskylding til å bli sittende ved peisen mens de andre er ute. Da kan du bare slaaaappe av (ikke drikk rødvin hele tiden da kanskje - kan bli litt hodepine av det da) Syntes bare du fortjener å nyte stillheten etter en SÅ hektisk uke. Ikke for det, det er jo deilig å gå seg en tur i høstfjellet og trekke inn frisk luft også.... Det gjelder å finne den rette kombinasjonen :)

Ha en deilig tur, kos deg med rødvin og den gode maten du har laget.

PS! så fin den kurven du har epler i, i innlegget under her er !!

Heidi sa...

Hei Tone!

Nå har du vel ratt dratt til fjelles allerede... klokka er passert 13 og vel så det. Ville bare ønske deg en fin tur til seters. Får håpe du kan roe`n ned og bare kose deg. Skal tenke på deg i kveld når du er halvveis nede i rødvinsflaska, henslengt i saueskinnet og med raggsokker på beina. Høres deilig ut... ;O)

Håper ikke det er du alene som skal ordne med all maten, men at du også kan slappe av og nye kvelden. Du fortjener det etter DEN uka du har hatt. Synes jeg har det travelt jeg, men ville ikke ønsket meg en sånn uke som du nettopp har vært gjennom.....

Kos deg masse i helgen !!

Klem Heidi

:-)

Heidi sa...

Går fort i svingene her....
Mente du skulle NYTE kvelden altså, ikke nye kvelden. Hva er det forresten.. ;O)

:-)

Heidi sa...

Hi Toni! By the time you read this, you will have had your weekend at the cottage. I am writing this from Cranberry Cottage. Jos is busy making us a fire as it is chilly. Our bottle of red wine is open and ready for me to start dinner. As you see, we are sharing the same ideas this weekend and I am thinking of you...

Hugs ~
Heidi

Monica sa...

Ja, du har å styre med... God tur:)

Min verden sa...

Ja, det så ut som disse slet litt mer enn deg med hjulvispen - hehe! Håper du har hatt en fin helg. H.

Frida sa...

Hej Tone1
Oj vad mycket du har haft att göra! Hoppas nästa vecka blir lugnare, tur att det är helg i mellan åt i alla fall. Vilka vackra gamla kort.
Kram Frida

Tiril sa...

Regner med du har hatt en koselig helg på
hytta, peiskos og god rødvin, perfekt!!
Så var det ny uke og nye gevinster, håper du får en fin uke. Koselige bilder fra gamledager, det var nok mer slit da tenker jeg.

Anonym sa...

Hi Tone,
I hope you really had a nice and relaxing (?) weekend after your busy week !! Congratulations on your father-in-law's birthday !! My mother also got 70 last august.
Try to take it a bit more easy this week :)
Greetings, Janneke.