14 september, 2008

Trivelig helg gitt!

Lørdag morgen - fint vær, fikk ikke sove - så jeg spratt opp klokka sju, og satt på vaskemaskiner og lagde et glass eplemos til Torunn. Så var det å plukke opp Hanne, og dra til Mysen, og svinge inn foran det huset vi alle har sett på bloggen. Kjempetrivelig hus, Torunn har sansen får en si...men det hyggeligste er jo dama som bor inni der! - og når en er i godt selskap, får foccacia med pesto genovese, spekeskinke og sånt til frokost..........da er det godt å leve?! Skulle nesten tro vi har kjent hverandre hele livet -ikke mange små grå mus rundt det bordet nei! Ingen å se på mils avstand! Men var jeg og Hanne så oppegående at vi tok bilder hos Torunn? Neida... herregud skal en energisk dame tenke på alt eller?!
Has been at Torunns place, together with Hanne! We came for breakfast! Foccacia with ham, cofee, juice - and a LOT to talk about. Torunn really knows how to make a warm and nice family home.
After that , we all went to Heidi at Bryggerhuset, she has a cozy tiny shop at her farm. Could have been shopping there for hours... have never met her before - but after this...! We`ll be back!

What happens when you meet nice girls at the blog? You get friends!!
Hanne Torunn og jeg har møtt hverandre før, så da er det jo på tide å utvide horisonten - og da vi svingte inn på tunet hos Heidi - så var det enda mer å fylle på kos-potten for lørdag formiddag. Med smil fra øre til øre stod Heidi i døra og tok i mot, - bryggerhuset var kjempekoselig, - bord med jordbærduk og blomst på utsiden, og nok å se på og kjøpe på innsiden...men ting tar tid, når man både skal bli kjent - finne ut hva man skal ha (hvor MYE man skal ha) - og prate enda mer.Heidi made tea and lovely cakes, we sat outside in the sun, wonderful farm - and guess what - we managed to talk even more!! :-)
Vips så lagde Heidi te, og opp fra Greengate kakeboks kom det ferske og myke kanelsnurrer, sola skinte, skravla gikk - og takk til Heidi for at du tok i mot oss og at vi fikk bli kjent med deg
Neste gang blir det telt på tunet og rødvin i glasset! haha...

Tenk så mange trivelige damer det finnes der ute i blogglandia -og så har vi bare møtt noen FÅ!
Imagine - a lot of wonderful ladies out there! - only met a few! yet!?


Heidi made these !

Se dama er jo kreativ!

Disse løperne var flotte Heidi!

Look - Heidi has made these as well!


Ta et lite bryggerhus, finn noen gamle reoler og skap på låven - vær litt kreativ- og vips - gårdsbutikk!!

Når det i tillegg er sjel i veggene og innehaveren er ei likandes dame så fungerte det veldig greit for oss i alle fall!


Det JEG kanskje falt mest for - var den gamle bakerovnen, jeg har ønska meg dette i årevis!
Heidi bakte brød for salg noen ganger herfra før -men jeg kan jammen forstå, at det å sette 40 kilo gjærdeig krever sin dame! (hva med sementblander?? haha!)
EN gang - en gang - da skal jeg lære meg å bake i en slik. Og skal du ha kurs Heidi, så si i fra. Jeg iler til. Heidi makes bread in this oven sometimes - wish it could be me!! Always wanted to know how to do this.


Det eneste jeg kan si etter lørdagen - er at jeg er takknemlig for å kjenne dere alle -
Da jeg har en ganske slitsom hverdag for tida, er det godt med pusterom, og ikke minst -muligheten til å treffe dere når som helst - sånn som nå! - nå som du leser her hos meg, - mens jeg lager pizza til familien og fyrer i svartovnen fordi det jaggu har blitt huskaldt!

Støvsugern skal til pers, og jeg skal stå og stryke utover kvelden, en Pavlova er i ovnen for neste helgs 70+årslag for svigerfar på setra, en foccacia også - men utover det, har jeg ikke gjort veldig mye i dag. les: har bare hatt overnattingsgjester, lang frokost, vasket tre vaskemaskiner, to oppvaskmaskiner, tatt av tre senger, ordna i hagen, plukka epler, skravla hage med sissel, og ja, det var vel det...oi, litt allikevel...?

Se Ingrid Bermann har i alle fall ikke tenkt på høstferien!!
I thought I didnt do anything today, but after writing the last sentences here I realize I have done something after all....washing clothes, making cakes, making bread, making pizza, working in the garden, have had overnight guests...
"Er det ikke en grunn til at vi holder på med alt dette styret da? Så vi slipper å bli lagt inn?!"
(Shabana Rehman)

22 kommentarer:

Monica sa...

Hei!

Nå har jeg vært inne hos dere alle tre, og det høres ut som om dere hadde en super lørdag:) Den gårdsbutikken skulle jeg gjerne ha besøkt, hadde den bare vært litt nærmere...

Ha en fin uke:)

Heidi sa...

Hei igjen Tone!

Takk for i går og for så fine ord i innlegget ditt:)
Det var så hyggelig å treffe dere alle og ikke var det det spor skummelt heller;) Jeg hadde gleda meg så til dere skulle komme og kosa meg veldig. Tre, nei 4 faktisk - skikkelig herlige damer. Det er ikke hver lørdag jeg får såååå hyggelig besøk skal jeg si deg, selv om kundene mine stort sett er veldig allrighte ;O)

Når jeg får tilbygget..., (legg merke til NÅR;)) må du ta deg en tur så fyrer vi opp bakerovnen. Mye snadder å lage vettu... og så dekker vi et koselig bord i 1. etg.... og nyter baksten utpå eftan. Deel ?

Dere får ta dere en tur igjen nærmere jul. Da tar vi det glasset med vin også;) - men helst innesdørs da :O)

Takk igjen for besøket :)
Ha en strålende uke!

Klem Heidi

:-)

Frida sa...

Hej Tone!
Låter som om ni hade det trevlig tillsamans både Torrun och Hanne är ju jättetrevliga. Har inte varit inne hos Heidi än. Roligt att jag inspirerar dig då blir man glad då vet man att de som läser tycker om det man visar.
Hoppas du får en fin vecka!
Kramar Frida

Anonym sa...

Hi Tone,
As i can see it you had a fantastic (busy) weekend !! Saturday must have been great; going for breakfast to Torunn and going to that wonderful shop !!!!!
I think i could have stayed there for hours as well. Whay is de name of the wonderful cake i saw on the picture ?? It looks yummie, yummie...
Greetings, Janneke.

Min verden sa...

Så fint :) Jeg visste ikke du tok noen bilder. Trodde ikke det. Håper du har fått støvsugd. Vi snakkes i morgen. Jeg er dødstrøtt :) Klem

LISBETH---<-@ sa...

Oj så koselig du har hatt det i helgen. Så gøy å bli mottatt på den måten, herlig lesning.
Ha en skjønn dag.
klem

Regina sa...

Hi Tone
Das hört sich wirklich nach einem
sehr schönen Wochenende an.Picknick
an einem schön gedeckten Tisch,eine
leckere Torte ...
Was ist das für ein Kuchen?
Dein Deutsch ist sehr gut,mach weiter
Würde sehr gerne norwegisch lernen,
vielleicht kannst du mir dabei helfen
Liebe Grüße,Regina
mail mich doch bitte mal an
my mail adress
www.regiwei@t-online.de

Dagny sa...

Phu, jammen hadde du fått unna litt! Imponert! Og den gardsbutikken skulle eg gjerne ha vore innom, spesielt saman med gode venner!

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Treffet så veldig hyggelig ut :0)Du får gi meg et lite hint neste gang (hvis de andre vil ha meg med da). Si meg en ting, går du på Duracell-batterier eller? Har nesten ikke gjort noen ting sier du, så har du gjort mer på en dag enn jeg rekker (eller gidder..) på en hel helg!! Ha en fin uke :0)

LISBETH---<-@ sa...

STILKROSE PASCALI
Farge: Skinande kvite velfylte blomster
Blomsterrik og gjenblomstrande
Duft: Svak duft
Bladverk: Glinsande mørkt bladverk
Høgde: 60-80 cm
Veksemåte: Opprett, vel forgreina. Kraftige stilkar
Herdigheit: H3
Tåler lite regn
God til snitt

Hi hi, fornøyd? Verre med mannen kanskje som må grave flere plantehull ;o)))
Klem og natta

Min verden sa...

Slapp, trøtt osv. Greit nok. Legger meg nå! God natt. H.

Heidi sa...

Halloisen!
Du si meg, hvor henter du all energien fra..?? Er helt imponert jeg, over alt du får utretta. Og kurs til langt på kvelden og i et såpass alvorlig og egentlig tungt tema. Jeg bøyer meg virkelig i støvet. Kjempeflott at noen tar tak i sorgarbeidet. Det trengs helt klart. Men blir du ikke helt tappa av dette? Tror jeg hadde gått helt opp i liminga. Det er ikke mye som skal til før føleslene mine velter ut og snørr og tårene renner i bøtter og spann. Med andre ord - dårlig utgangspunkt for å holde slike kurs ;O)

Håper du får en super dag.
Her er forkjølelsen og migrenen på topp i dag... Snufs..

:-)

Les Cotrions sa...

Hi Tone! My God...what interesting life you have!!! So many good things you do!!! My life isn't so interesting now...work and packing boxes!!! There's something better in the life, I'm sure! I hope that after this bad period I'll be able to enjoy my interests and my friends again!
Have a nice day!
Ciao!
Vale

Min verden sa...

Er du fortsatt blid og glad? Det er jeg også, men litt vondt i halsen og det irriterer meg! Vi snakkes på torsdag. H.

Frida sa...

Hej Tone!
Jag kommer inte att ha den som veckarklocka blir skrämd av bara mobilvibrationen när den sätter i gång på morgonen. Hoppas det lugnar sig på jobbet för dig, låter jobbigt att ha så mycket.
Ha det bra min vän!
Kram Frida

Anne - Moseplassen sa...

uff, jeg har ikke nådd over å kommentere så mye i det siste, så nå tar jeg alt i en jafs! Så masse flotte minner fra hagen du trekker frem her og tidligere :) Den eplekurven var missunnelsesverdig! Nydlige roser og flotte bed :D

Lyst på livet sa...

Huff og huff! Oransje personer skal ALDRI ha for mye lilla! Det går gæli :-)

Monica sa...

Hei, igjen! Du tok vel med deg den første awarden. Den fortjener du for alle hyggelige kommentarer du kommer med:) Og nei, jeg er ikke fotograf, har ikke speilreflekskamera engang...Men, det står høyt på ønskelista;)

Elzie sa...

Så mycket vackert du visar. Och visst är det kul att "träffa" så många nya människor.
Hoppas du har en bra kväll.
kram Elzie

hvorfor ikke... sa...

Skjønner ikke at du rekker alt, jeg, Tone...ja, nå har jeg jo forresten ganske tett program selv også, da...når alt er normalt.

Kan du skjønne at en begynner å strikke kjole...med tynne pinner...det tar nok litt tid, ja... så de kule støvlettene dine får nok få annet selskap, hehe!

Keep on! bra du koser deg litt innimellom i høst dagene!
smil Torunn

Les Cotrions sa...

Ciao Tone!!! You're right! May be I'll find another home and balcony in the future!!! I'll buy a lottery ticket!!! Happy birthday to your father in law!!! Enjoy the party and try to relax with a glass of wine!!! Enjoy your week end!!!
Hugs,
Vale

Anja-Elin sa...

Så koslige bilder og koslig blogg du har :) Ønsker deg ein fortreffelig helg med masse sol og fine minner!