04 juli, 2008

Summertime!

Jordbæra modnes, ungene plasker i bassengene, rosene krangler om plassen på vegg og i bed - og sånt gjør en hagefrelst dame rimelig fornøyd!!
Sitte foran peisen på verandaen med en tekopp når alt er stille og alle har gått og lagt seg, det er ikke så verst det heller!

Da kommer luktene fra rosene på pergolaen, og fra plassen min ved peisen ser jeg de to store Lykkefund rosene midt i mot. Hvitt i hagen skal jeg ha mere av -det er sånt et blikkfang på kvelden! Siste jeg gjør før jeg legger meg, - rusler i doggvått gress så jeg blir våt på føttene gjennom sandalene, lukter på det meste skumringen byr på - og det første jeg gjør når jeg står opp - håret til alle kanter, - og ny runde i hagen...det hender noen av mine hageglade naboer gjør det samme, og da viser det jo at det er flere som nyter floraen...
Finally a warm nice summer day! .- almost too hot, but no complains!
This time I only want to show you my roses. Growing these days in the heat...and I am watering watering watering..... - and enjoying the smell of all the roses in the evening. We have a fireplace outside -and I love to sit there with my glas of redwine - just doing, -noting.

Så uten mange kommentarer - bli med rundt da vel , både morgen og kveld...

Noen overraskelser skal en da få også....kjøpte en lys rosa godt merket The Fairy hos Roseeksperten, men det som kommer her med sine blondete kronblader, er da vitterlig en,,,,,,

Summerwind.....? Lykkefund.......
Louise Odier......
Klematis......
Ingrid Bergmann....Lichtkönigin.....
Heidelberg.........
Og det gror og gror....
Noen ganger har min mann beskyldt meg for å være hagejålete, dvs at jeg nekter å ha sånne svære trampoliner osv i hagen som vil forsure inntrykket av blomstene mine, jeg prøver å nekte for at jeg er sånn, men jeg er ikke helt sikker.... -uansett - det BOR barn her, og her om dagen kjøpte vi både det ene og det andre, så nå har de sin lille landsby, og alle er såre fornøyde med tilværelsen..

My husband occasionally accuses me of not wanting big kids toys in the garden, to "ruin the impression of your flowers..." .....feels a bit guilty there....but we DO have kids, and it IS summer, - so a tent and a pool is ok...

Har nå lagt ut et par oppskrifter på matsiden om noen skulle falle for fristelsen.

Ha en vakker sommerdag!

Søndag:jeg er mest sannsynlig helt sprø. Har vært ute i sprutregnet og bundet opp klatreroser som svingte seg for langt hit og dit....ristet vann av Bonita og Ingrid Bergmann, og ikke minst gått rundt og sagt staaaaaakar,. -.... tømt bassenget, ......i høljeregnet. Er det mulig at det regner så inn i granskauen!!!??

12 kommentarer:

Les Cotrions sa...

What a wonderful garden you have! It's really a triumph of nature! In Italy is now so hot...even plants and flowers are suffering! I thought to be the sole to be afraid of birds...but I've found so many people fobic as me!!! My partner is Norwegian...he's from Bergen, so I come in your country sometimes! It's fantastic! But in Bergen it rains very often!
I hope to hear from you again!
Ciao
Vale

Hege sa...

Heisann
Det er en fryd for øye Tone. Du har en hage som bare er kjempe flott.
Ha en flott sommer kveld.
God tur til Danmark. Nå bær det nordover til 5 grader,jævlig mye mygg og nordavind.
Ha en god ferie.
Klem Hege

Min verden sa...

jeg er hagejåle jeg også, men datteren min får lov å ha bassenget! Godt å se noe blått hos deg også... - SNART ER DU 41 ÅR! Kos deg videre i sommer. Vi drar på søndag til sørlandet. Snakkes.

Frida sa...

Hej Tone!
Vilka underbara sommarbilder, njut nu av värmen i helgen!
Kramar Frida

Anonym sa...

Hi Tone,
Your garden is great: even with toys :) Isn't nice that your kids have the space to be out in the garden ?? the roses are wonderful.Last few days i've been working in my garden a lot because coming weekend we'll be off to Norway !!!!!!!
Greetings from Janneke.

rosenfröjd sa...

oj så många vackra blombilder du har i din blogg. man bara drömmer sig bort!

kram/
¨M¨

Min verden sa...

Tone! Janneke kommer hit til meg på mandag. De skal på ferie i Norge. Hun kommer inn med båt kl. 10. Kanskje hun er her 11-12 tiden. Hun vil gjerne møte deg. Hvis du har lyst og mulighet er du hjertlig velkommen hit til meg på mandag førstk. Har sendt melding til Torunn også. Jeg vil gjerne at du kommer en tur. TA med mannen hvis du vil. Min er også hjemme. Han er slave i gangen akkurat nå med lister og dør. Snakkes. Hanne

Min verden sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Min verden sa...

Janneke med familie har vært her og det var veldig hyggelig. Hvet du hva... hun hadde med presang til deg, Torunn og meg. Den var veldig fin, så du kan glede deg. Ha en fin dag. Hanne

hvorfor ikke... sa...

Blomstrer og gror hos deg ser jeg!
Håper du er bedre av senebetennelsen?
Ha en fortsatt god sommer!!!!

sommersmil Torunn

Monica sa...

Det er deilig med sommer, ja. Å gå barbeint i gresset og se på alle blomstrene er deilig, uansett om det regner eller er sol:)

Min verden sa...

erru hjemme?