12 juni, 2008

12.juni -

Litt kaldere temperatur, og det synes faktisk at det stopper opp litt ute - har plantene fått litt sjokk? Eller kanskje er det godt med litt ferie fra varmen for dem også...

Men hurdalsrosa mi har for første gang i sitt toårige liv fått et vell av blomster, og jeg er så forelska! Den er vakker - naboens er også litt av et syn, den er eldre enn min, og det syns -den er vakker.

Skulle ønske dette varte hele sommeren!
Men snart tar de andre rosene over.
Gleder meg forsåvidt til det og...
Har egentlig ikke tid til å ta ferie.

A bit colder weather - but flowers grows anyway!
This rose is lovely - ! Bright pink, -


Hvite peoner kommer alltid til å fasinere meg noe veldig - rød vegg bak er jo ikke noe dårlig fargebakgrunn. Jeg er bare så redd det skal hagle eller sprutregne, og finne alle knuste mot bakken. Har bundet dem opp, og satt på bøyler, men de har det bra akkurat nå. Tar inn bukett på bukett, og gir også bort.
Ta inn en peon, knip av stilken, og la den flyte i en glasskål i vannbad. Vældi lækkert!
Love white in the garden, glows lovely in the evening!


Praktridderspore - er ikke dette en utrolig fasinerende farge??

De står ved siden av New Dawn, som i år er enorm, og har et ukjent antall knopper som nå skinner i rosa gjennom bladene - jeg gleder meg veldig!!
Opp igjennom New Dawn klater en President, klematis. Og hvite og lilla erteblomster kommer også, som i fjor.Nå er snart alle hjørnene på pergolaen dekket med klatreroser og klematis. I et hjørne står kaprifolen jeg fikk av Hanne i 40årslaget mitt i fjor, og den vokser som om den skulle fått betalt for det!
New Dawn og Lykkefund krangler om plassen over taket her, og klematisen har masse roser å klatre i, og vokser om kapp med hverandre. Hvem når takoverbygget til midten først??!
Gleder meg til fire klatreroser blomstrer.
Marikåpe, gamle røtter fra Hallingdal, singelbed - dverg-gran i kuleform. Jeg jobber for at det skal "skje" noe ihagen min, -det skal ikke være helt perfekt.
Love the summer, everything grows, the roses are soon to come -, late nights outside in front of the fireplace in the garden, candlelights, and all the lovely flowers you might smell!!
Would have been nice to have a smell-blogg!

1 kommentar:

Frida sa...

Hej Tone!
Vilka underbara bilder du visar. Jag tycker också om vita pioner, det var fint med dem mot den röda väggen.
Hoppas du får en härlig helg!
Kramar Frida