15 juni, 2008

Lørdag 14.juni - regn og torden, og nye roser


Hei ja - nå er det midt på natta, lørdag. Har akkurat kommet hjem, har gått natteravn, det er trivelig, men jammen går man langt, og det er trim! Er så sliten!

I går, fredag - var en perfekt dag - det sprutregna til tider litt mer enn godt var for struttende peoner dessverre, men - vi dro da til Roseeksperten, Hanne og jeg.

Har du bare LITT lyst til å få et lite glimt inn i himmelriket, så er Perleporten akkurat der i inngangspartiet til drivhuset. Har du SETT PÅ MAKAN! -JEG - ble helt STUM. Og så står man der og akkurat har fått lønning.....men jeg la bånd på meg og sa at max FEM denne gangen...(har allerede avtalt ny tur med Hege denne gangen, nå kan hun leve normalt igjen! hehe.) Vakkert, duftende, i hav på hav innover i drivhuset - hva skal man velge, sukk og stønn - blant alle de fagre dronninger, den ene vakrere enn den andre. Nå skjønner jeg hvorfor bier summer, og vingler fra blomst til ¨blomst. Det er fordi de ikke kan bestemme seg! Hver gang de tror de har landet på tidenes mest perfekte blomst, så ser de en annen rett ved siden av! Og sånn svima jeg rundt inne i gartneriet - hit dit hit dit - og ved hvert utbrudd for hver rose som struttet og luktet og viste seg frem, ble jeg nesten dopa. Lykkeland?

Hanne lo av meg, det så jeg (jeg skal ta igjen) - men hva skal en stakkar gjøra når fristelsene står i kø!?

Jeg endte opp med to Bonita Renessanse. Fordi den lukter godt, er smellvakker, har enorme roser på stilken -og fargen appellerer til meg. Og nå kjenner jeg at jeg vingler igjen. For jeg kunne tatt den andre ved siden av -eller de bak der, eller de før der....

Kjøpte to Fellowship til mormor, og en hvit nyperose til hytta.

De ble plantet i dag, lørdag - mellom alle regnbygene. Når det verste kom, beinløp jeg ut med to paraplyer og satte over! (nei, jeg er ikke helt vel bevart), så hagla det store sukkerbiter fra himmelen, og jeg løp ut igjen. Kan jo ikke holde på sånn!
Kvelden ble tilbragt med jentelag, damene fra gymnastiden holder fortsatt sammen, vi er fryktelig gode på å skravle, le, spise mat og le mer.
Lørdagen har jeg tilbragt i hagen, klippet plen, lukt plantet, flyttet, lukt igjen....
Det er rimelig strøkent her når det er strigla gitt. Da er jeg nesten forelska ihagen. Noen som har det sånn?!
god natt foreløpig...
12 kommentarer:

Monica sa...

Herlig innlegg:) Kjenner meg igjen i dette, ja. Så mye fint å velge i. Jeg får i alle fall aldri nok:)Ligger en award til deg inne på bloggen min...

Hege sa...

Hei
Det kan være tordenværet som har gitt deg hodepine. Roseeksperten forsvinner ikke vi tar en annen dag.
Hadde litt hodepine men det var nok etter vin i går kveld.
Kan godt skjønne at det gikk rundt for deg med så mange roser å velge.
Kunne se det for meg når du gikk i mellom radene med roser..hehe.
Du får kose deg med srykinga.
Ha en fin kveld.
Hege

Min verden sa...

Du, her er det kjedelig for meg - men morsomt for ungdommene. De er litt trege liksom... ;) Vel, liten pause og piff innpå bloggen. Lengter hjem jeg nå... Hanne

hvorfor ikke... sa...

Hei,hei Tone!
TAKK for veldig koselig hilsen på bloggen min=)
Ja, denne bloggverden er artig, her kan man svinge innom både den ene og andre, og felles for oss alle er vel det der med TIDA!
...fort gjort å glemme seg litt bort her i blogglandia. Svipper innom deg igjen jeg, vettu!
Ha en super uke!
Smil fra Torunn

hvorfor ikke... sa...

linker til deg, jeg, Tone.

Elzie sa...

Vilken vacker ros. Man riktigt känner doften av den ända hit.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Frida sa...

Här regnar det med, tycker det är ganska mysigt men det behöver ju inte regna hela sommaren. Vilken underbar ros. Det är så härligt nu när dem blommar och man bara kan gå ut i sin trädgård och plocka in dem.
Hoppas du får en fin vecka!
Kram från mig

Frida sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Frida sa...

He he hade jag gärna gjort har aldrig varit i Norge. Låter spännande med tanketerapi. Såbra att din behandling hjälper dig.Min mamma känner en som har gått i en sorgebearbetningsgrupp här i Skåne. Så hon skulle kolla upp lite mer om den. Tack för hjälpen!
Kram frida

Lyst på livet! sa...

Hallo....
Bar innom og sier hei jeg... Er sliten og sur og lei om dagen og ikke særlig festlig bloggehumør...

Gleder meg bare til ferie.... Håper dessuten lotto`n slår til snart, så skal jeg bare gå hjemme og lukte på blomstene hele rsten av mitt liv!

Klem Torunn

home 4us sa...

Nydelige hagebilder:)

home 4us sa...

Nydelige hagebilder:)