11 mai, 2010

Ås - Universitetet for Miljø og Biovitenskap!

EIKA
- symbolet for Ås
fant ut at jeg jammen skal presentere bygda mi for dere....
Universitetsbygda, UMB
Universitetet for Miljø og biovitenskap.


...med plener fulle av disse struttende vårfargene!


I live in a university-town, - join in for a walk with me today....
The agricultural university
Man kan vel ikke si annet enn at dette er idyllisk...?
...og det syns at fotografen har et kamera i den ene hånda og en ettårig hannhund i den andre.... kjære vene så skjevt dette ble da...


...i dag dro jeg dit for å ta bilder av alle magnoliaene, men det var bare en liten pingle i blomst enda...
....om noen dager feirer hele bygda 17.mai på disse plenene, bunader og russ over alt - bare det kan bli SOL så er det faktisk en staselig setting!Dette var urbygningen og tårnbygningen, - to av mange slike flotte bygninger.....
In a couple of days, we have our national day, the 17th of May - everybody celebrate here in these gardens - I will show you the 18th of may :-)
.
Andedammen, sorry, det heter SVANEDAMMEN (har bare ikke sett svaner her noen gang...det var vel før...) - idyllisk her, med gamle bindingsverkshus også..
.
Ellers har vi vært i skogen i dag , jeg og Birkus... -
Når åkrene blir lysegrønne - da er det jo vår! - selv om det snør oppå der noen ganger... - men det er definitivt vår når man kan gå med sko - det bare virker ikke sånn, det er jo så kaldt!
Back in my garden again... things do not grow as fast as I wished for...it is cold here in Norway these days, even if you might see the sun...
Disse tulipanene i hagen er stilige - de bretter seg ut som en stjerne - de sitter nesten helt nede på bakken, - ved rotsystemet, når sola forsvinner, så reiser bladene seg og det ser ut som om de ikke har sprunget ut i det hele tatt, lukker seg helt!
Blå vårstjerner er en vakker farte i hagen! - blåfargene skifter veldig - og jeg har dem litt her og der i hagen, så de syns over alt egentlig.
De står sammen med månedsjordbær, så når disse blå visner - tar jordbæra over og dekker de visnede bladene.
Men alle får ikke komme ut enda....pellisene må stå og vente i karmene over hele huset - tre minus i natt!
Dette er også "vår" - snekring og ordne her og der.... jeg er som kjent gift med en handyman - og det er så praktisk! Birkus raptus i gresset her han hopper over verandaen for tiden, litt mange damer med løpetid i nærheten...så nå har vi hevet rekkverket på verandaen, og nå gidder han ikke hoppe over lenger.Gjett om jeg gleder meg til eple og plommetreet er i blomst, men det varer og rekker... når trærne rundt oss blomstrer og får løv, så ser vi nesten ikke en nabo!


- ønsker alle bloggvenner en flott uke!
- wishing you all a fantastic week!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Får " hjemlengsel" til Ås jeg nå! Flotte bilder Tone:) -Ellen

Tulip sa...

Visste ikke at det var så vakkert på Ås! Nydelige bilder Tone, virkelig noe å reklamere for!

Enig i det du skrev inne hos meg, ang. mye fjær og blonder rundt om i blogglandia. Jeg tenker noen ganger: hvordan kan disse mennene oppleve å bo rund om i disse romantiske "dukkestuene", tro?
Min mann ville definitivt ikke orket det! hehe

Les Cotrions sa...

I'm finally back with my laptop! What a nice trip Tone! You live in such a lovely place!!!
Enjoy your national day...I can't wait to see your photos!!
Big hugs!
Vale

Ninni sa...

Eik er et staselig og vakkert tre, eksmpelaret på Ås var fantastisk flott. Jeg liker så godt hvordan grenene kroker seg og vokser uregelmessig. Nydelige bilder! Det er koselig å gå å se seg rundt gjennom linsen på kjente trakter :)

Evige Ting sa...

Nydelige bilder!

VÅR -- sol og sool! ;)

Fin blogg du også, og skal ikke være lett med ungene, noen ganger så tuller jeg sånn med minsten at han griner! Huff! hehe

klemmer

Monicas Hage sa...

Så fint det var der:) Nydelige bilder! God helg:) Klem

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

dere har det flott!!
nydleig med det gamle bygget ogvakket!! tenker det blir en super 17.mai feiring hos dere...
ha en fin langhelg og flott 17. mai da, tonemoren..
klem,magny

GundaM sa...

Så flott et innlegg Tone!!!

og vi har ganske lik hage da på et vis, når trærne blir grønne kommer naboene bort på et vis ;) herlig!

God helg!

Min Verden sa...

Jeg tenker de magnoliaene er ute nå! Trodde du hadde lagt en ny blogg om spøkelsene jeg nå - men så så jeg at det var kjoler :))))) Vel, jeg har ingen ambisjoner om å slå deg i antall roser - jeg kjenner noen andre som slår både deg og meg langt under torva :) haha! Vel, de jeg har kjøpt dufter og dufter. Det blir bra. Jeg har bestilt to pioner hos pionhagen - og en skal hentes i juni og en i august. De er hvite med gul knapp! Veldig - veldig fine. I fjor hadde de jo kritthvite på Rema 100 for en billig penge. Løp og kjøp! God hagehelg.

Hanne sa...

En flott presentasjon av bygda du bor i. Og du er ikke den eneste som lengter etter varme og grønne trær. Kan ikke huske at det noensinne har vært så lite grønt til 17. mai.