15 september, 2009

Late summer coming up? ...

Ja, da er høsten i gang. Eller? Har slitt en del med blogger i det siste, og irritert merker jeg at innleggene blir færre.....får ikke flytta bilder som jeg vil, og når jeg endelig har laga innlegg så detter alt ut...

Is autumn coming up? Or....no? Summer has started in my garden again...frustrated flowers are now awesome! Bjørnebær på husveggen for første gang! Stykkfryser dem kjærlig, det er ikke så mange!
Men nok til en marengskake med bailyskrem og varme bjørnebær utover høsten en gang, etter en lammestek?

Rosene mine er ikke helt sikre, det kan virke som om de faktisk tror at sommern starter nå - og det kan jo stemme, sola skinner fra skyfri himmel og knoppene er tallrike! Hundrevis! Her er Ghita Renessance - en dronning spør du meg, høy og vakker, og der øverst bare bugner en eneste kvist med 25 digre roser! Regnsterk, intet svakhet å spore etter regnfull sommer.

Her har Romanze tatt en ny runde.... - det hjalp med luft rundt bedet, da satte hun i gang igjen.Ivrige små karer sper på vinteropplaget...
Har dog kjøpt nye krukker på trappa og høstplanta litt.... - må liksom ha noe nytt!
Have bought some new flowers....autumn-stuff...
Sådde erteblomster som staude her i sommer, har venta og venta...intet har skjedd...men vips - så kommer de i flusst monn!!
Have been at the cottage this weekend!
We need to finish our guesthouse! - so this silhouette picture of my handyman kind of show what he has been doing this weekend... and the roof is finally where it should be!!
Have to work a lot the next weekends, you never know when snow appeares in the mountains.

Vi andre - vi gikk lange turer. Hadde med en kompis til minsten, og de har kost seg skikkelig.
Blir man tørst på tur, er det jo fint med en ren elv fra fjellet!

De har tatt ned sauene og kuene, men disse flotte var igjen! - Birk er kjempenysjerrig på dem.
En annen som var på setra i helga sammen med oss var bamsen igjen.... - lurer på når han dukker opp så vi skal få se ham. Når jeg lusker ut på utedo om natta....?

The bear appeared again this weekend. Coming closer every time.... - wonder when we will finally see him...when I`m going out at night to our outdoor toilet...? ugh...

Fargene har startet i fjellet, men det må nok til et par kuldenetter for at det skal sprake løs!
Men enorm stjernehimmel og 2 grader da vi la oss vitner om snarlig vinter der oppe.

"Me? Move?...do I need to ?....... I am bigger than you. You just wait there in your car..."
Wishing you all a fantastic week!!
tone

17 kommentarer:

Therese sa...

Hei Tone, så koselig å høre fra deg!
Uha -den kaka med marengs, bailyskrem og varme bjørnebært høres himmelsk godt ut!!!!

Skjønne blomster hos deg, jeg har også flerårig erteblomster og de har kommet først nå!! Skal ikke de være et tegn på midtsommer?! I år er de i alle fall ikke det :O)

Har dere bjørn luskene rundt hytta!!? Både spennende og skummelt syntes jeg. Ta med det balltre og lommelykt når du skal ut på do da!

Ha en goooood dag Tone,
klem

Therese sa...

Ta med DEG balltre skal det jo være.......... sukk
Rettskrivningen er ikke helt på topp når det skal gå litt fort :O)

marte sa...

Herlige roser. Hadde det vært en bjørn rundt hytta, hadde i alle fall ikke jeg tørt å gå ut. Hvordan reagerer hunden på det da?

Jeg har bjørnebær som deg....men i år er de i overflod. Jeg plukker og plukker. Bare vent til neste år.

Ha en fortsatt fin uke i det flotte været.
Hilsen Marte

Hanne sa...

Heisann! Flotte bilder fra hagen! Du har det jo sååå fint! Paul lurer på om jeg prøver å konkurrere med deg hver gang jeg kjøper noe nytt. :-)

Klem

Litt av Mitt sa...

Det er jo rene sommerprakten i hagen din jo! Nydelig! Det var nok lurt å ta en tidlig høstferie på setra nå, været har jo vært så fint (her i alle fall..) Får håpe du slipper å få et nærmøte med den bamsen der oppe!

Hanne sa...

Hi, hi!

Men faktum er jo at jeg har svidd av masse på div hagesenter helt siden vi kjøpte huset i 2001, og da visste ikke jeg noe om ditt enorme antall roser. :-)

Og så må jeg innrømme at "dillene" endres litt med årstidene. Akkurat nå er det roser - for det er jo de som står for mesteparten av blomstringa i hagen min nå i september. Om våren tenker jeg at jeg skal sette flere løk, og om forsommeren er det peoner jeg vil ha flere av.

Og pelliser vil jeg vel alltid ha flere av. Kjøper stiklinger fra andre om våren, og setter egne stiklinger både om høsten og våren. Vil du forresten ha stiklinger nå i høst, eller vil du heller vente til våren. Nå må de jo stå inne i vinter...

Nei! Nå må jeg faktisk lage en naturfagsprøve til elevene min (jada, jeg vet at jeg er sykemeldt...).

Klem

Heidi sa...

Hi Tone! Just read your comment on my blog. I never got an email. Which address did you use? I have two now and use the new one most. Try it at lacemaker1899@yahoo.com as that is my laptop. I am so glad your cousin is doing well after her surgery. I am having more serious side effects and have to go see a neurologist now in October. I also found out I have a chronic infection in my airways which is causing the breathing problems. I am ready to start feeling better but that is not in view yet.

Your garden looks great. I also love the three pots in a row on your terrace. The cottage guesthouse seems to be coming along if the roof is ready. The fun part will start as you start to decorate it. We are leaving tomorrow morning for our cottage. I am looking forward to be up there in the quiet for a few extra days.

Hugs ~
Heidi

Les Cotrions sa...

Hello Tone! Nice to hear from you!!!
Your garden is an explosion of beauty also in this season! We have a very long Summer...now Autumn is going to come! Your cottage reminds me the time I spent in Norway....my ex-partner has a similar one...with the bathroom outside!
Wish you a very nice week!
Take care!
Vale

Som mine dager er sa...

Her var det livstegn fra deg, sannelig. Når man aldri ligger på latsiden og har flust med gjøremål, ja da blir det opphold mellom blogginnleggene.

Høsten er gjerne en travel tid for de fleste. Vi har ikke fritidsproblemer vi heller, takk og lov. Jeg misliker å være uvirksom.

Til helgen får vi et bloggvennepar på besøk. De kommer fra Drammen og vi gleder oss til å se de igjen - hyggelige som de er. Gjesterommet står klart og vi har nedtelling ;-)

Ha en flott uke, Tone.

Klem fra meg.

Heidi sa...

Hallo, hallo!
Flotte bilder fra en nydelig hage Tone. Jeg blir skikkelig misunnelig på all denne herlige prakten:)
Så bra at du har kjøpt Liveche og det smakte fortreffelig regner jeg med..:))
Ja da, jeg åpner gjerne dørene til Bryggerhuset en ukedag bare jeg vet hvilken dag det evt. blir i forkant. Klart jeg gjør, bare hyggelig det vettu:))
Kaffen skal stå klar den:)
Klem Heidi

Magny sa...

heia... takk fro hilsen..!
så kooosleig hyttehelg for små og store!!
men nar bjørnen er der også, iiiiiik,- skummelt!!!
nydleige bilder...
fin tordag videre!!(foreldremøte her...)

Regina sa...

Hei Tone
Nydelige bilder fra hage.Dein Garten
ist ein Traum,es blüht noch soviel
bei dir.Deine Rosen sind ein Traum!!!
Ich hoffe es geht dir gut:
Ha en koselig kveld!!!!!
Regina

Frida sa...

Hej Tone!
Ville bara titta in och höra hur det är med dig.
Kram Frida

Regina sa...

Liebe Tone

ich wünsche dir ein schönes und sonniges Wochenende!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ganz viele liebe Grüße,
Regina

Tulip sa...

Kjedelig med bloggproblemer.Håper det ordner seg.

Nydelig med den bayleyskaka du snakka om...med bjørnebær. Mmm...

Flotte høstbilder utendørs, Tone.Nyt det klare fine høstværet!

Les Cotrions sa...

Hello Tone! How are you??? Just to wish you a nice day!
Ciao
Vale

Therese sa...

Hei Tone
Håper du har en fin høst!
Vi har hatt mye deilig sol, har tatt inn roser og erteblomster helt til nå. Tror kanskje det er slutt på dem nå, for nok heller finne frem rake....

Ønsker deg en forsatt god høst,
godklem fra meg