07 juni, 2009

Kakemons-helgen!

Mai og juni sklir i hverandre - og midt i der står jeg som ikke vet hva ordet NEI betyr.
Men det er jo litt moro også....og med et glass rødvin på benken, går det som en lek!
I have made a lot of marzipane cake for my friends these weekends..........here are some of them...
Jeg har derfor brukt noen timer...(understatement..) på å bake noen marsipankaker for konfirmanter, - vennindene mine må ha yngla barn dette for fjorten år siden!
Her er noen av kakene, - den ene til fantastisk vakre teaterungen Christina, hvor vi også var stappmette gjester igår! - blir ikke hun skuespiller, så blir INGEN....
This cake was for my friends daughter (14years old...) yesterday, we were also guests...
Det er ingen sak å lage marsipankaker i full fart når du har gjort det noen ganger - bare prøv -det er gøy! - men det er klart, - at om jeg hadde brukt like lang tid på å sitte og sy og lage noe, som jeg kunne legge ut bilder på bloggen av og sånt...og HA littegrann...men dette er jo øyeblikksgreier - vips så har tretti fra før stappmette gjester, gjort innhogg av dimensjoner - og timelange kunstverk er borte......
Jeg lager først et stort fat med roser og blader, så når kaka skal monteres, er det bare å fordele det utover der det passer som best...I dag er Adrian, nabogutten, konfirmant, og han spiller i et rockeband. Hva er vel mer naturlig enn å ha en elektrisk gitar på bordet?
Our neighbour boy has his party today, and in my cooler - this cake waits for the coffee-table tonight.... he plays the guitar in a rock-band.
I går kveld fant mora hans ut at noe sølv burde vært pussa også...så da var det bare å hive seg rundt, - selvsagt står man på for gode venner! - og med rødt i glasset og svart på fingra og klut i hånda, så vips, gikk det unna! Vi har løpt skytteltrafikk over plena her.
Kaker kan man heller pynte om natta!
Denne kaka står på en glassplate - den er så stor! - og hva er vel smartere enn å ta ut en plate av kjøleskapet, - vaske litt, og på med kaka?? Det syns ikke så godt, men denne kaka skal stå på en hvit duk av lin etterpå (står i skrivende stund fortsatt i kjøleskapet) - og da vil alle de mørkebrune notene og navnet komme fint fram.
Herved sendes en bit til dere alle!

22 kommentarer:

Tove sa...

Dette såg fortryllande godt ut... Så avansert klarer nok eg aldri å verte, men har lovt meg sjølv å lage marsipankake når min kjære fyller år i juli!

Lunalu sa...

Tusen takk for hilsen i bloggen min - kjempekoselig med besøk!!! Du verden så flink du er til å pynte kaker! De så både fristende og delikate ut!

Du har kanskje rett i at det kan bli fint med noen lave rododendronbusker (med farger!)foran. Noe å tenke på til neste sommer!!!

Vennlig hilsen Lunalu

marte sa...

Flotte kaker!!
Hilsen Marte

Hege sa...

Hei min venn
Tusen hjertelig takk for verdens fineste kake. Du er bare helt utrolig å tryller fram de vakreste kakene.
Du er å blir en engel...det klør enda he he.
Ha en fin kveld å tusen takk for all hjelp.
Stor klem fra meg og konfirmanten som er strålende fornøyd.

Lyst på livet sa...

Imponerende Tone! Du er flink :-)

har aldri laget en marsipankaka i hele mitt liv jeg. Ikke kommer jeg til å gjøre det heller. Nå som jeg vet at du kan gjøre det :-)

Klem

Dagny- Heim sa...

Og så er det berre!! Liksom! For oss andre er det ikkje berre-berre :-)

Du har definitivt kakepyntetalent!!
Forstår godt at du må lage kaker i hytt og pine ;-)

Magny sa...

slike flotte kaker må vi betale mange hundre kroner for!
rålekkert !!
terningkast 6 for disse...
og takk fro koz hilsen fra deg! ønsker deg og dine en skjønn uke!

hilsen magny

Les Cotrions sa...

Oh my God Tone! You're an artist with cakes!!! They're faboulous and surely delicious!!!! I'm without words....and I'm getting hungry!
Happy new week!
Big hugs
Vale

Min Verden Hanne sa...

Herrmin - så flotte. Den gitaren var jo bare helt superfin! Ha en fin uke. Har du det bra?

Som mine dager er sa...

Hvordan får du det til Tone? Jeg har prøvd meg på marsipankake to ganger - dengang jeg var full av overmot og verdensvanthet. Fikk jeg det til? Nei! Marsipanen lå brettet i store klaser på sidene av kaken og så ikke videre lekkert ut. Da bestemte jeg meg for at Rosenborg Bakeri lager finere og bedre kake enn mine, og det har de gjort siden. Jeg sparer meg bryderiet rett og slett. Så derfor er jeg dødsimponert over at du får til så proffe kaker - til og med pynten lager du selv!! Ikke rart venninnene dine står i kø og ber om kaker. Kan nok tenke meg at du kan bli lei, men som du selv sier: med et glass av det røde så går det hele unna så lekende lett. Hva skulle vi gjort uten vinen?

Jeg serverte i min venninnes konfirmasjon forrige søndag. Vi var to som serverte og vi løp hæla av oss. De satt ute under et telt, på motsatt side av huset. Så vi løp i trapper og balanserte fat så svetten rant. Men gøy var det likevel ;-) Hva skulle vi gjort uten venninner sier jeg bare!

Kos deg med dagen du også.

Klem fra Marit

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Mmm, de så deilige ut! Det er jo nesten synd å skjære i og spise opp slike kunstverk :) Ikke rart konfirmanter og gjester var fornøyde i alle fall. Flink er du, og snill som hjelper til!

anne -moseplassen sa...

flott fele!
alltid artig med kaker som er forseggjort og litt andeledes :)

Bildet på den første kaken, er det spiselig eller vanlig foto?

Therese sa...

SÅ FLOTTE KAKER!!! Jammen er de heldige som har deg :O)
Fikk igrunn litt lyst på kake nå...

Det blir litt lite blogging på meg for tiden. Sommeravslutninger på skole og fritidsaktiviteter (mine fritidsaktiviteter også..) + at minsten er med på en del fotball turneringer, gjør at dagene bare raser av sted - phu
Men jeg kommer sterkere tilbake etterhvert :)

Ha en god uke Tone (hm - glemte forresten; liker vinkjøleren din legger ned her..)
Klem

hvorfor ikke... sa...

Himmel og hav! Mmmmmmm TAkk for smakebiten;) Du er heeeelt UTROLIG, Tone! Jeg er kjempeimponert over kakene...og jeg vet, DET skal gjøres og det tar tid, uansett om man har gjort det mange ganger før!

Heldige venninner og heldig nabo!

I kveld sitter jeg og ler av kommentarene dine, de er bare så morsomme! ...og du har helt rett..skulle jeg stå å pusse sølv på natta...eller bake kake, for den slags skyld...så hadde det nok blitt med litt rødvin i glasset. JA...Jeg ville sagt, hvorfor ikke? hehe!

...og få nå det diktet på innsiden av en skapdør du ikke ser så veldig ofte...
- ikke noe fare for at skal støve av deg, det damper! Jeg tror du biter livet i låret og lever med hele deg every day!!!!

Jeg tror kanskje jeg må sprøyte rosene mine? De nyeste bladene krøller seg innover...eller er det normalt? Hva skal jeg i tilfelle sprøyte med?

DU er jo virkelig ROSEDRONNINGEN både i marsipan og i hage; rosedronnimgen live!

Ha en strålende aften frue!
Klem fra Torunn

Frida sa...

Hej Tone!
Vilka fina tårtor du har gjort, det ser svårt ut. Tyvärr hittade jag inte några loppisfynd. Vi besökte några antikaffärer men allt var så dyrt.

Hoppas du har haft en bra helg och att du får en fin vecka!
Kramar Frida

Therese sa...

Jepp jepp, pus er sjefen !!!
(tror han selv i alle fall)

Så flott at sola har kommet hos deg, håper kontofondamen har blitt hyggeligere også ;O)
Ha en deilig dag!
Klem

Heidi sa...

Hei, hei!
Du verden så flotte kaker Tone. Jammen er du flink - ja en tusenkunstner vil jeg si :))
Her er det som vanlig travelt og blogging blir ikke prioritert for tiden. Byggingen på Bryggerhuset går fremover og utvendig er det nesten ferdig. Da er det bare innvendig som står igjen..og det er jo det som er morsomt. Gleder meg til det er ferdig :) Da får du ta deg en tur og denne gangen skal du få sitte inne .. ;)
Ha det godt Tone. Vi prekes vi vettu;)
Klem Heidi

Josefine sa...

Hei....for en hyggelig blogg du har!
Kakene er jo så flotte...ser helt proff ut....og veeeldig gode ut:) Så flink du er....klem

GundaM sa...

Jøsses, så flink du er da!!!

Nydelige kaker og sikekrt like deilige på smak ;)))

takk for koselige kommentarer inne hos meg;)

Monicas Hage sa...

Imponerende:D

hvorfor ikke... sa...

Tusen, tusen TAKK; rosedronning!
I dag iler jeg til gartneriet og kjøper 7 lavendel. lavendel og roser er pent sammen, også:)

Det med brennelse skal jeg også prøve...for det har jeg mer enn nok av i krokene, og hadde tenkt å luke vekk før helgen uansett!

Takker og bukker så flettene flagrer!!!!!
Ha en strålende dag, Tone!
Klem Torunn

Les Cotrions sa...

You're very creative Tone! Look at these cakes! Only a very creative person can make such artworks!!!
A nice Wednesday for you!
Vale