24 mai, 2009

........og penga flyr....

(in English below...)

Søndag morgen med kamera i hagen - sånne små spotter som dette gir meg godt humør - blomster, lukter (haha, jeg er tett som ei potte, men naboen sier at det lukter godt over alt...)

Ja - i går var det kos med peis og vin og sånt til langt på natt ute, brodern på besøk, og svogrene feira at de banka kara fra Losby gods i golf i dag! - gleder meg til humla skal krabbe over hele peisen og blomstene kan stables over alt! vi har hver våre gleder her i verden!
Og jeg kjente det litt i ryggen i går, men bare litt...to ukers krabbing i hagen og lemping av sekker og sånt begynner å gjøre seg gjeldende for utrent dame...

Så våkner man søndag og fyker ut i hagen - og herjer og herjer... - ryggen kommer sikkert til å bli bedre ikek sant...bare den blir litt myk?... -det er ikek bare jeg som herjer, Birk - www.birksverden.blogspot.com er også i aksjon for å si det sånn...
....og så - rett på http://www.roseexperten.no/ for å hente rosene jeg og Marit hadde bestilt.
Og det å stå der og skue utover paradiset er jo ikke lett når man har roseomania og lett glemmer at det er noe som heter å ha penger igjen på konto...

....og bare vent a en til...og en til.......hei - den var fin........en til?...........ikek mer enn nitti kroner for den eller den nei , kult - en til?........(stakkars han med spaden...han bare bærer og graver han...)
Og så sier han handyman dere vet - ....sjekk her a, sånn krukke har vel du ønska deg i noen år nå - vil du ha den her?.... VIL JEG HA DEN DER?...........så her stårn selvsagt..... og den veier noen kilo - så var det lurt at jeg var med på å løfte?...
Krukka er mest sannsynlig tyngre enn den er stor....hehe......
....og oppi der er det Nostalgie roser - hvite hengeplanter rundt og sånt diverse dere vet, en bare MÅ ha... og jeg kommer til å tenke på Monica hver gang den blomstrer... hehe. Standhaftige Monica, som kjører forbi et plantesenter til jobben HVER DAG, - to ganger altså..... - utrolig. Veldig bra det ikke gjelder meg.

DAGENS SPØRSMÅL:
hvem er det du lurer når du skal "ta en liten tekopp" - med to suketter i...og topper det hele med en stripe melkesjokolade?
Has been a nice weekend!
My back hurts terribly....too much heavy garden-work for an old lady, haha...
I am not feeling well - flu I think....but anyway - a long night out in front of the fireplace, redwine, candles, tapas for dinner, guests.......the fire kept us going until 02.00 o`clock.
Have spent these days in the garden - and today we went to get all the roses I ordered this winter, getting crazy when I enter this total PARADISE ....! Money just leave my account in a terribly hurry....!!
Also bought this big blue "jar" - heavy stuff I can tell you - and too bad I tried to lift it.
My back is gone by the wind....hehe...
have a nice week - a new one with a lot of meetings as usual...

16 kommentarer:

Hege sa...

Å kan tenke meg du kosa dæ med golferan som smilte fra øre til øre i går når de kom hjem.
Å den så så deilig ut med fyr i peisen. Regner med at du hadde et lite vin glass ved siden av..he he.
Fin krukke du har fått deg tror jeg svinger hjem den veien etter jobb. Den var berre lekker.
Å kan se meg for deg der du springer i rose paradiset å peker den den ...og den.
God bedring til hage ryggen.
Foresten du lure i hvertfall ikke meg..har hatt den stoooorre snoke uka i skapet hjelper ikke når gubben fylte skapet med godis fra taxfree:(
Ha en fin kveld.
Klem

Monicas Hage sa...

Hehe...standhaftig der ja, men ikke så standhaftig når jeg kommer hjem...bestilte 7 roser hos Draglands Planteskole i går;D Penga flyr her også...Det er jo så mye fint!

Hvor mange roser har du egentlig nå?! Jeg har bare 15 jeg, pluss de syv som kommer snart...og bare 5 peoner. Har plass til mye enda da jo;D

Ha en strålende flott uke, Tone, og god bedring til ryggen:D Klem

GundaM sa...

Skulle vært med deg og shoppa jeg tenker ejg, var på gartneriet igår emn fikk helt sperre og bare dro med noen hvite små tasser ejg ikke husker navnet på engang.....

Må ordne meg personlig shopper både når det gjelder klær og planter tror ejg, amt går bra ;)

takk for inspirasjonen!

Min Verden Hanne sa...

Du henger i stroppen ser jeg :) Y. har aldri spurt meg om jeg vil ha en krukke.... kanskje fordi jeg kjøper dem selv? Ikke vet jeg. Spent på alle rosene dine. Jeg har, som du så bare 3 igjen. De er desto finere. Nå fortalte jeg Y. at L. spurte deg om du hadde lyst på krukke og at han aldri hadde sagt noe sånt til meg. Y. mente at du ikke hadde fått krukke med i bilen fra Italia... akkurat som om det hadde noe med saken å gjøre.... hjelpe meg! Kommer på befaring snart! H.

Min Verden Hanne sa...

Ja, takk :) Du skjønner kanskje at det ikke blir noen mirakler på deg i år... - kanskje, vi får se! De fikk seg en trøkk i planterommet skjønner du. Vel, vi får se. Gleder meg til Hosta. H.

Les Cotrions sa...

Hello Tone! I see you made a faboulous work in your garden!!! It's fantastic!!! Nice plants you bought...I'm gelous of your grass...I sowed it but it isn't very uniform yet and I still have to furnish the garden, plant other flowers....still a lot of work!
Have a nice Monday!!!
Warm hugs
Vale

Therese sa...

Du lurer ALLE dem som ikke ser deg ;O) hi hi
Det er utrolig mye fristende hos hagesenterene... Jeg har faktisk bare 4 rosebusker, men nå har jeg begynt å tenkte på om jeg også skulle hatt noen flere....+ noen flere peoner (har 4 av dem og).
Samboeren får lønn i dag... :D

Monsei sa...

Superkoselig blogg du har!!:-) Kjenner meg godt igjen i hagesentershoppingen;-))))
Håper ryggen din er bedre snart. Haging er ikke alltid ryggvennlig men akk som vi koser oss bare vi får grave litt i jorden;-))

Heidi sa...

I hope you did not get the flu Tone? Gardening is hard work at the best of times and you can so easily put your back out. By now, I hope it is feeling better with some rest. You asked how I was? I am not well at all and have had major complications after my treatment. My thyroid has totally stopped now and left me very sick. I have spent the last month laying on the couch unwell. Not fun. The doctor assures me it will get better but I must be patient. I think often about your cousin and wonder how she is doing? You can email me at my new email address lacemaker1899@yahoo.com.

Hugs ~
Heidi

lavendel mio sa...

Hei!! Oppdaget bloggen din i kveld:))
Den liker jeg veldig godt:)
Zoooomer inn alt som har med hage å gjøre:)
Kjenner meg igjen på den handleturen din:)
Skal bli spennende å følge roseprosjektet ditt:)
Ha en fin kveld:)

Frida sa...

Hej Tone!

Det ser så mysigt ut med den öppna spisen.
Vet inte riktigt hur man bäst övervintrar ett lavendelträd jag får fråga på jobbet. Jag tror att jag ska ha det inomhus i sommar. Det går nog om man sprayar vatten på bladen och vattnar det regelbundet.

Slit inte ut ryggen i trädgården!
Hoppas allt är bra annars och att du får en fin helg!

Kram Frida

Regina sa...

hi tone
i hope you are okay.
i wish you a wonderful relaxed weekend with a glass redwine ,sofa...
hugs,regina

Min Verden Hanne sa...

Er du sikker på at Magnoliaen er død? Husk: når du er sikker på at det er dødt - vent en måned til ;) Ikke lett når det står der, dødt og stygt! Birk har helt sikkert ikke noe skyld i dette ;) Bamse beitet ned hele spireaen og alle trodde den var død, men den kom finere enn noen gang. Men, det var altså brudespirea! Hanne

Les Cotrions sa...

Hello Tone! How is your back now??? I'm looking forward to see your new post....your garden must be a beauty!!!
Warm hugs and have a nice day!
Vale

Mia sa...

Huh huh, ja... penga flyr og kroppen verker... Men er det mulig at alt skal koste så utrolig mye, en tur på gartneriet overlater ikke mye igjen på kontoen, nei. Men når det er sagt, så er det jo også forståelig at de som jobber med denslags skal ha seg betalt, for av og til føles det som at det man sår og planter rett og slett ikke er liv laga... jeg har flyttet en del roser i våres, og det med vekslende hell, for å si det sånn. Men jeg nekter å gi opp (enda) og å bare kjøpe nye, for de mo jo da kunne klare seg, bare jeg er tålmodig nok... Den som lever får se. Og nå, nå bærer det avsted til hagen.... igjen (for oppgaver, de kan man alltid finne der...)

Mia sa...

Huh, her var det maaasse skrivefeil, men jeg håper du "knekker koden" og klarer å lese...