09 februar, 2009

Winterwonderland - og jeg som venta på vår!!

Just outside our door - lovely white fields - winter landscape when the weather is like this! Kids just love it - skiing and a lot of other winter activities!!

Og det snødde og det snødde på fredag og lørdag - og vi måkte og vi måkte- seks ganger før midnatt - da kom den første måkebilen, veldig morsomt!
Jeg var i Drøbak klokka 11 om morran, og klappet bra på landrovern min - takknemlig for at det ikke var jeg som stod med snuta ned i grøfta der jeg kjørte forbi de andre...traktor er praktisk...

Det har da kommer noen cm med snø....

Unger og bikkje syns dette er stoooooooorartede greier........

A few. (haha,..)...cm of snow has arrived - just when I was in the mood for spring - the winter arrives big time! This is my summer living-room outside - and it seems far far away.....


But now I am longing for my cottage in the mountain! (much more snow there!!) Today it has been lovely blue sky - and a big sun has promised me a lovely winter holiday next week! Skiing and lovely white trees in the forest - ....!
This is what I long for....just had to buy these blue lovely stars .....reminding me of days to come!

Regina har bedt meg legge ut det 4.bildet i den 4.mappa -med foto jeg har her
- og her er det...
samtidig så kan du evt om du ønsker lese oppskrift på http://www.tonesmatside.blogspot.com/ men vent litt a - så jeg rekker å gå inn skrive der! Brødet ble laget søndag morgen - da jeg fant ut at det var fire sekstenåringer i kjellerstua og vi ikke hadde brød...gutta brukte lørdagskvelden til playstation og mammas mengder med hjemmelaget pizza - og noen overnattet altså tydeligvis....så da var det bare å slenge sammen etter metoden "man tager hva man haver" - og det ble faktisk godt!

Regina - this is picture number 4!!

Made this bread sunday morning, when I found out that my 16year-old had four mates for overnight sleep in our livingroom downstairs... - the evening before - they where seven boys on a lot of homemade pizzas - so why not just continue baking the next morning....hope my son can appreciate this...one time...in some years...? ....?

15 kommentarer:

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Er det all snøen som har fått deg til å gå ned på lavgir? Ja, våren virker litt langt unna nå.. Men husk at tiden går jo så fort, og VIPS så er våren her ;0) Nydelig blå blomst du har skaffet deg :0)

Tove sa...

Jada, er litt enig med deg jeg! Veldig fornøyd med snø nå...men må jo si at det så veldig pent og idyllisk ut i inngangspartiet ditt da, med all den snøen!
Tove ;))

Anitas hus sa...

Vel optimistisk å vente på våren allerede, men jeg venter jeg også. Sitter nesten innesnødd her også. Den glemte gate pleier vi å kalle gaten vår på vinteren. Tror vi må være den siste gata som blir brøyta i området her. En gang (vinteren for tre år siden) venta vi i flere dager før de kom å brøyta. Ingen kom ut med bilene og folk kom seg ikke på jobb. Den ene naboen min var så rasende at han forlangte at kommunen skulle dekke tapt arbeidsfortjeneste, haha, jeg tror ikke han kom så langt med det...

I dag strålte sola og jeg sa til mannen min at, ja, ja, det er i allefall pent å se på om ikke annet. Da fikk jeg til svar at det var penere med grønt...

Men, men vi får smøre oss med tålmodighet;)

Så nydelig Birk er da, dere koser dere med han kan jeg tenke meg. Ruffen elsker snøen han også, graver seg ned og lager tunneler^^,)

Ha en god natt Tone!
Klemmer:O)

Monica sa...

Har nesten hatt vår i hele januar vi, men i går kom jammen snøen her også:( Det laver ned i store mengder, men det er vakkert da og ungene storkoser seg:)

Ha en fin uke! Klem

Siw Aina sa...

Her har vi hatt dårlig med snø, det har vært kaldt, masse frost, men liiite snø. Men i går starta det å lave ned, og det vil ingen ende ta gitt. men vi koser oss ute da, både mennesker og dyr. men når våren først kommer, så blir ikke det feil nei. Flotte bilder!

Heidi sa...

Ah! Your snow looks like a perfect white down blanket fallen from the sky. It is beautiful. I know you long for spring and it is not far bedhind. I have seen real signs. On Sunday, we saw the storks have returned to Holland. A male and female were sitting on their nest. We also saw flocks of swans and geese in the polders grazing. Spring is really coming!

I hope other than being shut inside that you are well?

No news yet here as I have to wait for test results to come in at the hospital. We no longer sleep at Cranberry Cottage as it is very small and I have more problems there but go on Sundays to check the cottage out. My snowdrops are blooming there.

Hugs ~
Heidi

Les Cotrions sa...

Hello my friend!!! The landscape you post is really fantastic!!!! But I understand you...I want spring too!
Yes you can wash after stenciling on fabric, but you have to use a special paint for tissue and then ironing on the backside to fix the paint! Try!!!
Good work and have a nice day!
Hugs from a rainy Italy!
Vale

Sarah Sofia Ganborg sa...

rigtig dejlige winterbilleder! lige nu sneer det også hos os, men når jeg ser dine billeder... så får man altså rigtig lyst til skiferie!
Hvor i Norge bor du hen? jeg kenner ikke denne by/landsby... Vi har været både til oslo og nord-vest-Norge og hele vejen op til Kirkenes/varangerhalvøya. vi elsker den smukke natur og folk er altid så søde...
hilsen frA DANMARK, SARAH SOFIA

GundaM sa...

Hei Tone, hvordan går det med viklinga. Fikk du gjort noe utav det eller.? Bare spør om det er noe.

også jeg trodde det ble vår nå, men neida... Og noen ser ut til å bli sur over at noen driver å skriver om denne vårlengselen inne i bloggene ! Tull og tøys, vil vi ha vår nå så vil vi det ;0)

Ætsjoooooooooooo

Magny sa...

deilig vinterland,- denne snøen er av flotteste kvalitet...
så er alt så stille, folk smiler til hverandre, lyst hvitt og vakkert...
vet ikke noe annet navne en rutelilje/ ruteklokke

hilsen magny

GundaM sa...

hi, nei min blomst overlever nok ikke ute i snøen. Valget var å tørke den (blomsten bare ja), kaste den på komposten eller lage en dekorasjon i snøen. Vaget var enkelt, tørkablomster er ejg ferdig med ;)))

Min Verden Hanne sa...

Sier bare natta jeg - kommer på kontoret en dag. har et blad som er ditt gitt... hageblad da! Sov godt.

Brit sa...

Hei Tone. Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min:)
JA det er spennende å skal ta fatt på hage!! VELDIG NYTT FOR MEG, og da er det til stor hjelp å vite at det finnes gode hjelpere og inspiratorer i bloggverden.
Gleder meg til å følge deg videre i ditt hagearbeid:)

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Ja, det snør og snør og snør. Og snør. USJ - er passelilg lei av snøen nå, ja! Men, det er bare å kose seg som best en kan, våren kommer, selv om det ikke ser sånn ut for øyeblikket:o) Du tar nydelige bilder - en fryd for øyet! Fin dag til deg! Klem fra Randi

Som mine dager er sa...

Snø til glede og besvær. I store mengder kan jeg virkelig styre meg! Nysnø på 2 cm legger seg som et hvitt teppe og "rengjør" omgivelsene.

Men altså - ikke la det være glemt: jeg vil ha vår! Jeg holder ut, men utålmodig som rakkern.

Forstår godt du gleder deg til hytta. Det er noe som virkelig må lade opp batteriene, og reise på hytta og bare ni-kose seg. I only wish ...

Vi skal ha ungeflokken i helga. Vi har fulladede batterier - har jo vært for oss selv hele denne uka. OG det var godt!

Klem fra Marit