18 januar, 2009

.....I am still here....

Things have changed sinnce Birk moved into our house, and I have not been blogging for some days... but I think of you all !

Have also had a birthday party for my youngest, - and fifteen of his mates......peace be with me... why on earth did I clean the house before having them over for food and cakes......?? Well - my house is now very clean, I had to tidy up again after they went of course.....some snow has arrived in our part of the country - and I feel that if it didnt snow for christmas, it can just let be now... I am in a spring mood!! Want to read garden catalogues and dream of new roses.......!
Ja dagene flyr altså som småbarnsmor igjen - og det er da nok å ta seg til!

I tillegg til vaskemaskiner og handling og barnebursdager med femten åtteåringer...... det gikk utrolig bra må jeg bare si, men hvorfor i svarte vasket jeg huset før de kom? Jeg tenkte over hvor lite intelligent gjort det var da den superklissete julebrusen seg sakte ned gjennom skjøtene i bordplata og lagde dammer under langbordet, -da muffinsene havnet oppi der igjen og noen tråkket i det før husmora var fremme med mopp og tørkerull......og innen det igjen, måtte selvsagt fire av dem på do og løp gjennom dammen og dro det med seg innover huset.....kult!
Dette er en sånn latsøndag - da alt egentlig bør gjøres med tanke på den kommende uken... - og energien er på bånn-nivå... Var på middag hos noen venner i går det var ytterst hyggelig som vanlig - og da det ene bordbenet knakk og kompisen min måtte stå på knærne og støtte opp bordet med ryggen mens de andre panisk rydda av spisebordet, satt jeg på gulvet og lo så jeg skreik. Mye hjelp i meg kan du si..... - men jeg redda i alle fall rødvinsglasset! - og ikke bare det, men i går var jeg kjempelur - og drakk mer vann enn rødvin - så dagen i dag er ikke så verst.

.....mens jeg sitter her og blogger - drømmer jeg om hvite peoner langs kanten av hagen.
Ikke for det, - vi må lage en slags hundegård til Birk, og det blir hvitt høyt stakittgjerde - hva er vel mer naturlig enn at denne hagedama går helt bananas og kjøper roser peoner og stauder til å ha foran....?? Endelig en grunn til å bestille mange nye roser!! Hurra!! - og endelig en hvit bakgrunn!!

Going to order a lot of new roses for this summer - I am so excited!! - need something to surround our new white wooden fence (because of the dog) - roses, peonas and some tulips and things... :-)
Min mann kom hjem med ny lampe til kjøkkenet - og bare den blå hylla havner i annekset på hytta til sommeren - og jeg får inn et nymalt bilde på stort lerret i en diger gullrame jeg har - og ikke minst - får malt kjøkkenmøblene i samme farge som kjøkkeninnredningen - så tenker jeg at fruen er rimelig fornøyd.
My husband bought this lamp last week - and now I am only waiting to bring the other things on the wall to our cottage, - and soon I`ll take the time to make a painting for the wall. AND paint the wooden furnitures - then my kitchen will be what I really want....
Utfordring fra Hanne tusen takk :) - A challenge from Hanne.......
Utfordring på tallet 4: (må herme litt etter Hanne, for flere av tingene går igjen i mitt liv også...)

4 favoritt program på tv (4 favourite programs on TV)
Hageprogam, Interiørprogram, matprogram, Lisa Williams
Gardeinng, decorating the house, food, Lisa Williams

4 ting jeg gjorde igår (4 things I did yesterday)...
Bursdag for 15 åtteåringer i heimen...gikk tur, vasket hus, drakk vin med god venner
Birthday for 15 kids..., went for a walk, cleaned my house, drank red wine with good friends

4 ting jeg ser fram til (4 things to look forward to...)
Våren! Nye hagekataloger! påskeferien på hytta, en hund som blir stueren.....
Springtime! New garden catalogues, Easter holiday at our cottage, a dog that doesn not pee inside the house.....

4 favoritt resturanter
Eh......her er jeg rimelig blank, - men jeg koser meg uansett hvor det er bare det er god mat god service god vin og det er reint på do! A touche of France, - det liker jeg... Italiensk ...
Not very often at restaurants - but anyway it has to be good service, nice food - ant the toilets must be clean!

4 ting på min ønskeliste (4 things on my wishing list...)
Et godt liv med familien, anneks på hytta, vann i hagen..., fly i ballong over fjellheimen!
A nice life with my family - a small guest cottage next to my cottage, water...something in the garden, flying in a big balloon over our mountain!

4 som får utfordringen (4 other ladies who get the challenge)
Hege - Frida - Janneke - Gamlå

13 kommentarer:

Monica sa...

Du har å gjøre på fortsatt skjønner jeg! Gutteselskap er ikke bare bare..., og det er etterpå du må vaske;)

Syns jeg ser dere for meg, da bordbenet knakk. Jeg hadde nok gjort det samme som deg... Gjør godt med en god latter;)

Drøm videre om roser og hvite peoner, og ha en fin søndag! Klem

Dagny sa...

Uteselskap er tingen. Det skal eg ha neste år også!!!

Hadde sikkert gjort som du, ledd meg skakk og vore til lite
hjelp ;-)

Takk for kompliment ang. bileta mine. Blir stolt når eg endeleg tek blinkskot :-)

Min Verden Hanne sa...

Så nydelig Birk er - jeg må nesten komme å besøke ham. Gleder meg til å se gjerde med roser og pioner. Vi har vært i skogen og det begynte å høljsnø. Middag på bålet. Kjempedeilig *skryte - skryte*. Snakkes. Klem

Therese sa...

Hei Du! Så fint at jeg kan inspirere litt da !! Syntes disse bena (bordbena, kremt)har så fin "skjvung" !! Lykke til videre med ditt bordprosjekt :o)

ha ha - jeg har lært at man ikke skal vaske FØR barneselskap, men etterpå !!! ;o) Hadde barneselskap med 14 8-åriger før jul og phu, det gikk jo greit, men for et støynivå !!

Du blir sikkert gammel nå, siden du lo så godt i går - syntes jeg ser det.... :D

Ha en fin søndag, her snøøøør det. Var ute måka litt tidligere idag, gikk inn og tok meg en dursj og da jeg tittet ut vinduet etter dursjen var det begynt å sø tett igjen...... gjett hva jeg skal ut å gjøre senere i dag?
Klem

Tiril sa...

Ja det kan gå viltert for seg med barneselskap:))
Det er mange år siden det var aktuelt her!!!
Gutten her i huset har "bursdag "på sommeren, så det ble mye hageselskap, med jenta gikk det roligere for seg, mest fnising der i gården...
Ja hos deg snør det sier du,her styrtregner det i dag, ikke rett ned men fra alle kanter, var jeg fri og frank, ja uten butikk og bikkje, hadde jeg tatt mannen med til varmere himmelstrøk minst 14dager, kan ikke utstå januar.Men men det går heldigvis mot lysere tider.
Ha en fin søndag Tone, jeg er midt i brødbaking, middagsmat ja gud vet hva jeg ikke styrer med idag;((

Lyst på livet sa...

Du, har du aldri hatt barnebursdag før eller? Sånn at du har lært at man vasker huset ETTER at festen er slutt??? :-)
Her har søndagen gått med til hekling og eting også ;-). Ække mulig å bli slank på denna måten vettu! Sukk....

Det snør gorillaer her og håper det kan bli litt vinter så ungene har noe å finne på ute! Innesitting er ikke bra for husfreden...

Klem

Frida sa...

Hej Tone! Förstår att du har haft fullt upp och en liten hund tar mycket av ens tid och uppmärksamhet. Trevligt med födelsedagsfest, kakorna ser vekligen goda ut.
Hoppas du får en bra början på veckan!
Kram Frida

Les Cotrions sa...

Ciao Tone! I know the restaurant you read about. More than a restaurant is a "trattoria" that means something easier! We have lots of these places that are simplier and less expensive! near Lucca in the countryside, there's a very good restaurant of a Norwegian chef...expensive but lovely and with a stunning view! Food is Italian but some of the ingredients come directly from Norway! May be next summer...
Your new baby is very sweet!
Happy birthday to your son!
Have a nice week!
Hugs
Vale

GundaM sa...

Ja hagedrømmer går ejg med selv og ;0) Gå barbeint i gresset og la humla suse...

Artig emd barnebursdag, enda artgere når den er over !

Kos dæ videre!

Heidi sa...

Hei Tone!
Nå har jeg nettop kommet hjem fra Oslo og sykebesøk. Fyttikatta..., det bøtter jo ned med snø der inne. Bare i løpet av de to timene jeg besøkte mamma, må det minst har kommet borti 15cm. snø, Fant nesten ikke bilen igjen.. Kjøreforholdene var ikke de beste på hjemveien og de gikk smått ja. Men du, når jeg kom til komunegrensen til Trøgstad ble det brått stopp på snøen gitt. Her er nesten bare veier og det er fint mulig å kjøre mer enn i 50 km i timen... Ganske snålt i grunnen , men helt greit.. ;)

Helt vidunderlig skjønn Birke-vovs.. Herlig!

Utebursdag er tingen må vite... du skulle jo selvfølgelig ha sørget for at de ble født på sommer`n da vettu.. ;) og dersom man MÅ ha innebursdag - ja, da vasker man ETTER selskapet.. Sånn - nå vet du det - til neste gang.

Ja det var fryktelig tragisk med dødsulykken her i helgen. Jeg kjenner mammaen litt og dette er bare så ufattelig trist. Om det finnes et system for å følge opp pårørende i en sånn situasjon her i bygda, aner jeg ikke. Har i grunnen aldri hørt at det gjør det.. Men at det trengs er helt sikkert.

Ha en fortsatt koselig søndag Tone. Vi prekes!!

:-)

Anonym sa...

Hei Tone,
You had a busy few days !!!
So i think it is time for you to take a brake :)
See my e-mail, Janneke. :))

Hege sa...

Ser ut som du har det travelt for tiden.
Kan tenke meg at det var hurra mæ rundt hos deg i går. Å du må bare mine deg på det du sa da jeg hadde vasket før barnebursdag..he he. vi vasker etterpå.
Lampen på kjøkkenet ble kjempe fin.
Takk for utfodringen.
Du får nok forsette å drømme om stakitt gjerde , peoner og hundegård en stund til
Det ser ut som om hele vinteren skulle komme hit på en dag. Så nu Tone er det bare å spenne på skiene å gå mil etter mil på ski.
Ha en fin fin søndag i snøkovet.
Klem Hege

Som Mine Dager Er, sa...

Tone, du må planlegge bedre! Sommerbarn er tingen: da kan alle bursdager feires utendørs i hagen (sier ueg som har et oktoberbarn og et februarbarn).

Jaja, du overlevde men nå har du lært: unger ser verken hybelkaniner eller skitt. De vil bare leke. Så rengjøringen tar man ALLTId etterpå ;-D

"Latsøndag" har det jaggumeg vært her i huset også. Været har vist seg fra sin vindfulle side og de - 2 gradene har føltes som - 20. Fyttikatta så gjennom-margen-kaldt det har vært. Men åkke som ... når våren endelig kommer kan man ikke få nok av utendørslivet igjen, og man skyr sofakroken og innendørslivet. Sukk ... måtte de dagene komme raskere enn min egen skygge .... æh ... ?!

Vel, du får ha en fantastisk uke Frue, så preikes vi ved anledning igjen.

Enjoy.

Marit