14 desember, 2008

Til krampa tar meg..........

Jeg har starta med innpakking av de gavene vi har fått kjøpt. Julepapir er jo et skikkelig miljøsvin, kan hverken brennes eller resirkuleres, så jeg bruker som regel gråpapir som jeg maler på eller dekorerer, - spanderer litt skikkelig bånd i steden. I år har jeg et stempel fra Panduro som jeg dekorerer med, og så maler jeg til og fra med en liten pensel på selve pakken.
Normal wrapping paper is harmful for the environtment, so I use this natural beige paper, and I decorate it my self.
Her er gårsdagens lussekatter. Vips så var de borte....
jeg lagde deigen før sju i går morges - og DET gikk ikke upåaktet hen for minsten. Han ble skikkelig irritert på mora si. Hvor våken er man kvart på sju en lørdag når man står og stapper oppi ingredienser i en bolle?,,,,huska mor SAFRAN? Neida, og sånt ser en interessert kjøkkenskriver på sju år........så dette gadd ikke han å være med på, dette var jo falske lussekatter!! Dette er jo en vanlig bolledeig, den skulle vært gul! hylte ungen.
Hvorfor bestemmer jeg meg for å skrive 60 julekort på en kveld? Og noen brev?
Det er bare helt utrolig, jeg er ikke akkurat begavet! Langt på natt lørdag med en tekopp...
her sitter senebetennelsen på plass så det holder. Veldig praktisk nå i desember...
Have been writing xmas cards - my hand now is painful...
Det ble ingen shopping på meg i går - jeg var bare her hjemme og ordna. Skjønner ikke hvor jeg ordna, det er like rotete over alt enda.
Har brukt helga til å pakke inn noen gaver - bake - rydde.....i går kveld så vi på Mamma Mia på dvd. Jeg gleda meg skikkelig, for det har jo vært høstens mest oppskrytte film.
Det var helt greit, men hvor biten "oppskrytt" kom inn hen det skjønte jeg ikke helt. Søt og grei er mer min tanke.

I dag er det teater for minsten og besteforeldre som kommer for å hente til Oslo-tur, - vi andre (jeg og mannen...) må rase rundt og ta oss sammen og få gjort unna litt handling.
Har bakt kransekane denne uka - jeg lagde bare helt små ringer, - man brekker jo allikevel opp hele kransekaka og legger på fatet allikevel.
Almond cakes, just like marzipan - in the oven. I put it in the freezer now.
Denne uka har krumkaker kommet i boksene sine - jeg eier et jern sammen med en venninde - og det er helt bevisst - så MÅ vi gjøre noe hyggelig sammen før jul.
Vi bakte av 15 egg - det vil si at det ble en fryktelig lang kveld!! We call these cakes KRUMKAKER - we made a lot this night... - do you foreigners (hehe..) make these ones?

Well - Sunday morning - a lot to do........... - have a nice day!

10 kommentarer:

Regina sa...

Hi Tone
Wow! Du hast aber viele Weihnachtskarten geschrieben.Respekt!
Lecker, Marzipan,mein Mann liebt Marzipan.Sicher verrätst du mir dein
Rezept?
Wünsche Dir noch einen schönen 3.Advent.
Have a nice day,Regina

Monica sa...

Jeg syns du er flink jeg;) Er sikkert et miljøsvin jeg da, med ferdig innpakningspapir fra Panduro og ferdigtrykte julekort, som jeg forresten ikke har fått enda...Begynner å haste nå... God bedring til arma;)Ha en fin uke. Snart er det juleferie. Jippi:)

Som Mine Dager Er, sa...

Dægger'n døtte meg hvor du imponerer. Du kunne nesten starta bakeri, du. Og hvem setter seg ned og maler mønsteret på gavepapiret selv? Eller skriver alle sine julekort for hånd? Du igjen! Hvor henter du all energien din fra? Send meg oppskriften på denne også, er du snill ;-)

Har ikke prøvd brente mandler med krydder i enda. Den posjonen skal jeg ha selv ;-) Tar den til uka.

Her har helgen gått fort, og mye har skjedd. I går kveld kom datter'n på 21 hulkende og hikstende inn døra og gråt hjertet sitt ut. Kjæreste og samboer gjennom 3 år hadde gjort det slutt. Det er så fælt å se sine egne barn oppløst i sorg, og jeg gråt med, jeg. Vi våknet av hulkene hennes i morges også ... I ettermiddag kom imidlertid kjæresten innom og de satte seg ned og snakket ut. Leeenge. Så bruddet er avlyst og smilet på plass hos dem begge. Noen endringer er gjort med tanke på framtidige planer, alt for å få forholdet til å fungere.

Jeg puster lettet ut. Så får vi krysse fingrene og håper dette går bra.

Ikke slit deg ut da, Tone. Du bør ha pust igjen til julaften også.

Klem fra Marit

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg! Uff jeg er visst et miljøsvin av dimensjoner, elsker julepapir jeg. Barnene stempler på gråpapir, men jeg er nok mer opptatt av det lekre designet, hi hi. Rot i huset sier du, men slik skl det da være før jul, hos meg lyter det, men det overser jeg glatt, pytt pytt, jul blir det anyway. Julekortene er verken ferdig eller skrevet her i gåden, har ike bilder engang , men sånn er det her, no er i boks og annet , vel det hopper jeg galant over om det passer meg.
Ha en fin ny uke.
Hilsen Fru Avslappet ,o)

LISBETH---<-@ sa...

Flyter ble visst til lyter..... men ellers står det bra til med meg...hi hi

Merete sa...

Hei Tone :)

Tusen takk for hyggelig besøk i bloggen min:) Kjempekoselig blogg du har! Ser ut til at du virkelig har stått på med julebakst og julekortskriving :)

Ønsker deg og dine en hyggelig jul!!

Merete:)

Les Cotrions sa...

Hi Tone! I see you're very busy! I love your paper! And your biscuits...look delicious! I'm very busy too! I haven't bought Christmas presents yet! Here it's raining and raining and I hate this weather!
Finally I have a new pc at home! I hope to find more time for blogging now!
Have a nice week and enjoy the beatiful snowy landscape!!!
Hugs,
Vale

Anitas hus sa...

Phu...Ble helt svett av alt du har rukket å få gjort. Her er det reint i krokene takket være Skagerak Energi som skulle ha sin 20 års kontroll^^,) Men her ligger det ikke så mye som en kake i boksen. Jeg har handlet inn ingredienser så imorgen er det nok den store bakedagen.
Ikke har jeg skrevet ett eneste julekort heller, og det kommer jeg nok heller ikke til å gjøre heller. Det får da være grenser for hva jeg skal rekke hehe. Du har vært kjempeflink.
Ha en god natt Tone!
Klem:O)

Anonym sa...

Goodmorning Tone,
You are really preparing for Christmas !!!! I love to see all the things you are baking, especially the Krumkaker ! Only in this part of the Netherlands we make such a kind of cookies. But we eat them around New Years eve, the day after Christmas we will start baking them, i'll put it on my blog :)
I like this little instrument that you use for the rumkaker ...really handy ! Yesterday i started to write the Christmascards, i like to sent them but i like it even more to receive them :))
Gave a nice week !!
Janneke.
PS. the pictures in the snow ....how wonderful...my husband could not believe his eyes, so much nature, snow and so QUIET !!!

hvorfor ikke... sa...

Yes, I`m back =)
hehehe, ja jeg må le av deg, Tone, såååå typisk og så morsomt skrevet.

Er det ikke rart at det som ikke er så morsomt hos en selv, - som at det er rotete og hybelkaninene svever - det ler vi av når vi leser det hos andre! Takk for hyggelige hilsner fra deg. Jeg har mått holde meg borte fra blogglandia, pga hode, you know....
...men jeg er litt som deg: 60 kort på en kveld. da, Tone, med senebetennelse...men jeg forstår...

Klem Torunn