07 september, 2008

Duskregn-søndag!

En runde med kamera i lomma mens man jobber får man jo alltids skvisa inn...
Jeg er imponert over denne kaprifolen Scarlet jeg fikk av Hanne i fjor på 40 årslaget mitt - den har hatt en utrolig lang blomstring!Dropmore ScarletJeg har vel hatt det bedre....var i 40årslag i går, og jeg innrømmer at det var veldig god rødvin, og hvitvin,....Vi ankom hjemmet der vi trodde vi skulle være - men det var feil! - dit kom det en buss og hentet hele selskapet, og vi ble kjørt til Oslo på en tapas-bar. En lydhør gjeng mesket seg med god mat, og deretter bar det til disco. (ja, jeg kunne vært mora til noen av babs`ene som svingte seg i høye glansede støvler og lårkortkortkorte shortser.........).men pytt sann, sving hit og dit og dans og vær glad, - på Cosmopolitan ser de nok ikke meg igjen allikevel - og vi hadde det jo gøy vi som fant ut at vi skulle slå ut håret og la dansefebern herje! Her ser dere raden av Pink The Fairy foran huset - ønsker meg en stor hekk med kritthvite White Nights roser bak - men mannen syns det snart er nok nå...det syns ikke jeg. Har man 83 roser kan man like gjerne ha hundre...ikke sant? Ikke sant!!??

This is our home -I have seven Pink The Fairy in front, - would really like a hedge of white roses White Nights behind. My husband thinks I have enough roses now - I`m not so sure I agree...
Saturday night we went to a restaurant in Oslo, celebrating a friends 40th birthday - after that - into a disco...I`m a bit too old for that...hehe - but it was fun dancing!!
Har brukt noen timer ute i hagen - og det trengtes!
Sissel nabo har vært på staudesalg, og da kjente jeg det rykka i Visa-kortet gitt!! Hun har i løpet av et par år nå bygget opp et utrolig staudebed inntil min hage - og at det snart er 100 stauder der, det er jeg ganske sikker på! Passer meg jo ypperlig at det ligger inntill min hage!!

Been working in the garden today

Fant en liten dust som gnager opp blader på rosene våre - noen som har sett den før - og hva skal man gjøre med den? Sprøyte? Det er bare mellom meg og Sissel, alle andre roser i andre enden av hagene våre har ikke denne lille tassen gnagende... han ser ut som en tiger!

Anyone who knows what to do with this little slugger? He is eating the leaves of my Louise Odier Renessanse roses.
Jeg trodde at New Dawn var helt ferdig jeg, det er tre uker siden sist rose - men se her da!

Thought New Dawn wasn`t coming with any more roses this year -but look!
Heidelberg er en rose jeg har hatt i årevis, men den har fått stå i "ventebedet" mitt,fordi den har vært en pingle og ikke vært veldig frodig, for å si det mildt, men i år har den jammen kommet seg,har hatt minst femten roser! haha...

Men jeg lurer på OM det er Heidelberg, som det står på merkelappen.... - trodde kanskje den var rødere egentlig


The Fairy -stadig nye blomster!!.
Hva skal jeg gjøre med denne kjempehortensiaen før vinteren kommer? Den ble kjøpt på Rema som en liten puslete sak, men med en krukke som er over en meter høy, og masse jord og gjødsel, har den endt som en kjempeplante. Den blomstrer nå for annen gang.

Skal jeg bare hive den når den er ferdig, eller skal jeg ta den inn, eller skal den bare stå i krukka? Og så får jeg håpe den lever når våren kommer?
Rhumba - har seks av disse i en "hekk" ved husveggen -noen ganger er det femti blomster bare på en kvist -. de er så morsomme!BADET - en spa-nytelse for de som har tid...hehe...
Vi bygde stort og nytt bad av et ubrukt rom i kjelleren for to år siden, digert badekar og ja, sånne ting som fruen bare måtte ha inn der. Det har blitt et deilig rom, men jeg skulle gjerne hatt/tatt mer tid der.... (der ja, en liten innrømmelse om at det handler om litt prioritering...)
Her er et par detaljer - når jeg får rydda kommer resten, hehe...
Disse knektene med glasshylle kjøpte vi på et digert marked i Ebeltoft før badet var påtenkt, men jegvisst hvilken stil jeg ville ha der.
Og engelen er bare en av noen få...jeg har rundt om i huset.
Ingrid Bergmann får innpass på badet også :-)
Skapet her kjøpte vi på Dorothea - skulle hatt noen lottotusenlapper gitt, da skulle jeg gått helt sånn berserk der nede.......æh!!Nei, nå ventes mannen snart hjem fra golf-banen, og sekstenåringen skal bort så mor bør vel få svingt se med middagen. Sareribs er bestilt.
Og så har jeg faktisk laget eplesyltetøy, lettere inspirert av Hanne!

Sunday dinner is waiting for the chef....so I`ll have to leave you now .- spareribs has been ordered from the guys! My husband has been golfing, -he is going to Skotland Thursday, golfing... Forgot to tell you - when I woke up Saturday morning - he was booking a flight for us to Barcelona! So we`re going there in November - christmas-shopping at La Rambla for mr&mrs, just can`t wait!!


I have also made apple-jam, inspired from Hanne.
And look what I got from her today...thanks!!
I`ll pass it forward later.

God søndag ettermiddag! Have a nice sunday afternoon!
Tone

9 kommentarer:

Monica sa...

Du har jobbet bra i dag, skjønner jeg... Den rakkeren har jeg også, men bare på den ene Nostalgierosa. Jeg plukker dem bort etterhvert som jeg ser dem.
Og du, den hortensiaen kan du plante ut i hagen din. Jeg har tre slike i hagen min nå. Der har de blitt til tette, fine busker. Jeg har klippet dem, så det har ikke vært så mye blomster på dem enda, men de er fine likevel. Neste år skal jeg ikke klippe dem, så kanskje de blir blomster da:)

Sagae sa...

Tone - takk for hilsen på min hageblogg! ja - hagegal - www.hagegal.no er en hagenettside med et forum der det vanker noen utrolig flotte mennesker - der ingen spørsmål er dumme, og vi deler hverdagens gleder og sorger fra hagen.

Janneke sa...

Hei Tone,
I think you had a busy sunday: gardening, making applejam and making sundaydinner. How lucky you are to go Barcelona !!! Never been there....but been to Scotland and next month we'll be back there for a weekend in Edinburgh, so looking forward to that !
Next weekend is going to be nice i think; you, Hanne and Torunn together :)
Wish i could be there !!
Greetings, Janneke.

Frida sa...

Hej Tone!
Grattis till utmärkelsen, den är du värd. Vilken underbar Caprifol vår blommar också fortfarande.
Hoppas du får en trevlig vecka!
Kram Frida

Frida sa...

Det kan ju vara så att dem inte vågar. Jag skulle gärna hjälpa människor i sorg eftersom jag själv har gått igenom det skulle det kännas bra att kunna hjälpa andra.
Får jag fråga vad du gick för utbildning?
Kram vännen

Elzie sa...

Vilka vackra blommor. Och dessa larver som är och äter överallt. Hopplösa!!
Gillar dina saker i badrummet.
Hoppas ni får en skön kväll.
Kram Elzie

Les Cotrions sa...

Hello my friend! I hope you're right and that this is only a transitional period...I really hope your wishes will come true!!! Your home is fantastic and all your flowers... wonderful! Barcelona is a very nice city...so lively and with so many things to visit...I'm sure you'll enjoy it!Congratulations for your award!!! It's perfect for you!!!
Have a nice day!!!
Hugs and "baci"!
Vale

hvorfor ikke... sa...

Hei Tone!
Jeg har FEM overraskelser til deg innhos meg i dag, du fortjener dem alle sammen!
smil Torunn

Min verden sa...

Fine bilder Tone. Ser at du nå har en The Fairy i hagen ;) - så da er det vel egentlig 84 eller...?? HVA DISKUTERTE DERE? Det kan du vel si, eller må jeg vente helt til i morgen? Uansett - vi ses! Hanne