28 august, 2008

Vepseriket!

Det er tydelig at blomster ikke lenger produserer nok søtstoff og er mindre interessant....da er det jo fint at andre lukter kan friste,mat fra kjøkkenet og sånt! -.........

Vepsestikk og hverdager går hånd i hånd for tiden - høsten er definitivt i anmarsj.Hva skal jeg gjøre når det er mørkt når jeg kommer fra jobben da? - og jeg ikke skal luke i hagen? Vaske hus??? (haha, definitivt, NOEN bør sette i gang med det snart her....) Jeg skal vaske vinduer nå tenkte jeg - så er man liksom i gang....På jobben her om dagen snakka vi om dette huset, og det viser seg jo at det er en kollega som bor der!

Er det ikke flott eller??
Mange fine idyller i DrøbakOne of mycollegues lives in this house in a small town, Drøbak. Nice?!En enslig Pink The Fairy kan være rimelig flott ikke sant.... her i skumringen en kveld jeg var ute og jakta på sniler.
Har forøvrig ikke sett en snile etter at jeg krabba på alle fire og raste her om kvelden.


One of my eight Pink The Fairy, - I love these ones, they get so big, and all these flowers! Week after week after week....
Have`nt found any more of the slimy snails!Jeg trodde Ingrid Bergmann hadde takka for seg i år, men neida -ny runde!!

Still going strong, - even if autumn is coming...


Ingrid Bergmann, big lovely red roses.
12 more to come!Husker dere?...
I våres kjøpte jeg en pelargonia som jeg delte i "tusen biter" -og satte i vannglass.
Husker dere disse søte små avleggerne av en pergola, som stod i fire glass i kjøkkenvinduet?

I bought one of these in May - and have a look in the next picture -it has grown into four big ones!
I`m a bit proud ...
Har fått fire store av disse små, og jeg må si jeg er litt stolt av dette prakteksemplaret! -45 cm høy!
De andre tre har blitt rundt 25 cm

Jeg kommer til å grave den opp og ta den inn snart.
Gøy å få til sånne ting :-) !!Lars har det med å lempe, spa ordne og herje -og her er en så og si ugressfri grønnsakhage (gjemt bak rabarbaraen) i senger -og med singel og tråkkheller rundt det hele, - med dobbel singelduk under er det lite med ugress i nærheten.

Jeg bare sier, og Lars bare gjør.
Veldig praktisk med sånne menn :-)

Sene kvelder tross litt duskregn og kjøligere kvelder - så er det fortsatt mange lange uker igjen med peis, ovner oppunder taket, og utekos. Da kan det se sånn ut fra stolen jeg sitter...

Outdoor time, even if the evenings get colder - we light a fire, - and a lot of candles - .......
Wishing you all a fantastic evening!


Ha en fantastisk kveld alle vakre damer (er det noen menn her forresten, eller er dere bare inne og snikleser?)Sjøl skal jeg på jakt i kveld igjen. I kveld er det hybelkaniner som skal drepes, - snilene skal få pause fra seriemordere som meg i kveld.

A lot of housework today....I have been neglecting it for weeks - please give me some energy to start doing it...

Love from Superwoman ........


ps-I did not start the housework - I went out in my garden "just to have a look..." - and what did I find? ............ 3 slimy disgusting Iberia snails. I hate them. Let me put it this way: I love my garden more...I put them in salty boiling water. thats me -the nice lady from Norway...hehe..

Torsdag kveld: er det ikke fantastisk - når man endelig kommer i gang i huset, river av sengetøyet, inn i vaskemaskina, støvsuger gulvene.... -og så skal man legge seg og hva har man glemt når klokka bikker over midnatt? lEGGE PÅ NYTT SENGETØY? Det er den teiteste opplevelsen jeg vet om, og gudene skal vite jeg har gjort det mange ganger. at jeg ikke får en sånn deja vu følelse litt tidligere på kvelden??? gr...

12 kommentarer:

blomma - heidi sa...

Heldigvis er det fortsatt så mye fint i hagen enda, herlig med blomster som holder ut og kommer igjen! Det gule huset med de blomstrende balkongene var helt nydelig!

. sa...

Takker for koselig kommentar i bloggen min, og du, lykketil med jakten!! Ja, etter hybel kaniner :)))
Gamlå

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Hyggelig å høre fra deg igjen :0) Men du HAR knallgrønne fingre! Så utrolig mange fine blomster og roser du har :0) Og nå kan vi glede oss til en helg med mye fint vær !!

Les Cotrions sa...

Ciao Tone!!! Thank you for your nice words!!! Did you kill all your slimy snails??? Your roses are fantastic...I'm a little bit jealous...I'm joking of course! Enjoy your wonderful garden!
Have a great week end!
Hugs
Vale

frøstjerne sa...

He he, kjenner igjen den sengetøyblemma, ja. En venninne av meg sov i sovepose hver gang hun hadde vasket sengetøy i studietiden. Orket ikke legge på dynetrekk sent om kvelden :)

Flott singelgang du har. Og Ingrid Bergman frister meg til å herme...

Takk for besøket, forresten, veldig hyggelig at du linker.

Elisabeth sa...

Så koselig liten oppdatering om ditt hus og heim. Nydelige blomster, og artig med pelargonene som du fikk til. Det er jo liksom min samleplante, pellisgal som jeg er :)
Ha en flott helg videre.

Monica sa...

Kjempfine pelliser (er vel de de blir kalt her inne.... Moro når man får det til. Jeg tok inn en som druknet i regnet nå. Håper det ikke er for sent å redde den...

Lyst på livet sa...

Haha! Ja, kan du tenke deg noe værre enn å skal legge seg og SENGETØYET MANGLER!! Værste jeg vet også!

Mens du nå sitter ute og koser deg med mann og vin, sitter jeg inne og blogger. Gubben har vakt på Momarkedet-forøvrig IØ store, store tragedie spør du meg- og jeg drikker te (te? Ja, det er noe jeg har begynt med nå)

:-)

anne - moseplassen sa...

uff, veps :S Heldigvis er det nesten ikke veps her, så jeg slipper å plages så mye med den. Den verandaen på det gule huset var jo frodig! kjempeflott å se sånn vokseglede :) Og gratulerer med pelargoniaene dine, stas når man lykkes med å lage egene planter :D

Laila sa...

Hei!
Jeg må inn og vaske hus jeg også snart...men ikke helt enda:)
Det er litt morsomt at du ogå har en mann som er sånn; jeg sier, og han gjør...det var sånn det ble drivhus på meg...jeg bare mumlet noe om det på høsten, og så begynte han å samle materialer. heldige er vi, du og jeg :)

Lyst på livet sa...

Du får nå endelig passe påblodtrykket ditt Tone! 28 møter?? Er du virkelig nødt til å være med på alt?? ;-)

Hehe....jeg har det faktisk stort sett ganske ryddig...på overflaten. Prøv derimot å åpne skuffer og skap hos meg....!! Ut av skapene ramler all driten og skuffene går ikke opp, for ette ller annet tar for stor plass... Men det finnes værre ting .-)

Nå til uka begynner alle aktivitetene igjen, pluss foreldremøter osv, så jeg tror egentlig det blir ganske kaotisk her også.

klem

Lyst på livet sa...

Haha....det hadde nok ikke vært å forakte og ha en italiener som ikke var flaske også... ;-)

Ja, neste lørdag braker det løs! Håper Heidi får inn litt høstvarer også til da!