19 august, 2008

Sommeren er IKKE over!

Har hatt en flott helg på hytta!

Han med motorsaga (min mann...:-) har tatt tyve trær,- kappet ved, snekra, rydda...

A weekend at our cottage


Jeg har også gjort en god del, men sånne "husmorsysler" koker litt bort i kålen egentlig...

Men jeg har da flydd rundt i støvler og lempa og ordna ting jegogså...


Dette er mitt støvelpar nummer....fem? Jeg digger støvler. Burde lagt ut bilder av dem alle sammen.


Og lørdag gikk vi en lang tur til fjells, mens minsten var hos farmor og farfar, og eldstemann jogget tur og ventet på øvelseskjøring...
Vakre farger, og vakker natur. Kan man tenke seg en bedre setting for frokost?!
Hadde med oss svigers sin hund. Men guri malla så støl dame dagen etter!!
Jeg skulle gitt mye for en rullator! haha!Mye stein i Norge gitt...!He belongs to my parents in law, they also have a cottage not far away from us.

Not very well raised...hehe, he is a quite "active" dog...! But I must say, nice help uphills... ;-)

We have been at our mountain cottage, sunny weather, a lot to do as always. When you don`t have electrisity, you`re in need of a loot of heat during winter time, so my husband has been working all weekend,twenty trees fell to the ground. But we also went for a long trip on top of a mountain, bringing our breakfast.Wonderful view, many hours -and my poor body felt pretty bad the day after....I have to start at the gym....Mye god mat og rødt i glasset som vanlig, peis, og lokalradioen....det er utrolig underholdende med lokalradio. Feks kan man ringe inn på innringingsprogrammet "åkken er`e som speller her?" og det er feks Knut Leifs, Trond Kjells....og sånne veldig kjente dænsebænd...
De starta å ta ned sauene i helga, da er liksom høsten om hjørnet...


Kuene på trøene ved åa - et vanlig kveldssyn fra kjøkkenvinduet.

The sight from my kitchenwindow - cows eating grass evening time.
The river floating by coming from the mountain.
Veldig mye båttrafikk i bekken....minsten bruker timesvis på å lage broer, demninger, får bestefedre til å lage båter med diverse løsninger produsert i snekkerboden....

Boats floating in our little stream outside our cottage, grandpa makes a lot of special boats for his grandchild.. - he has also made a gun for killing bears, wooden... :-)Home again:
My roses have a 2.nd flowering now - and I am so pleased!! It smells awesome, and the biggest one also comes with a lot more flowers than during midsummer. But right now, the rain is pouring down in loads, and tomorrow morning I think it will be sad to look outside....

Men ROSENE MINE har nå sitt andre flor! -guri malla så flotte de er!
Romanze, Queen Elisabeth, Bonita, Erotica (lukt, sier jeg bare, lukt...guri den er sinnsyk!!), Westerland og The Fairy, - og nyplanta fire stk Louise Odier bare veller over-jeg er så happy! Og overraskende er at roseklokkebusken nå er enda flottere enn i juni!!?
I skrivende stund sprutregner det ute, og jeg tenker at nå kommer i alle fall alle de flotte nye rosene til å råtne på et par timer, og da er høsten definitivt i gang......rimelig irriterende!! Nå som de var på ny tur liksom!
Bonita med barn - say no more....
Romanze
Det som fasinerer meg mest her er knoppene, staselige former!
Erotica -15cm tvers over!! lukten er bare så utrolig at den burde bli sperra inne i et glass!!

Erotica er nok DEN rosa som fasinerer meg mest når den endelig kommer. Knoppe er enorme et par uker, og jeg går og er bare så utrolig utolmodig, og vips gitt! - så står hele rosa der en morgen man kommer ut - og da er det bare så slenge på seg morgenkåpa og løpe ut i det doggvåte gresset. Jeg ser sikkert ikke spesielt smart ut der jeg hiver meg ned og snuser inn lukta. Men det er en god start på dagen!

Nå har vi en unge på idrettslinja på gymnaset. Merkelig, hvordan ble han så stor?? Tenke seg til at det var i 1.klasse på gymnaset at jeg møtte Lars!! Jeg var 16 år, og falt pladask i en bokhandel i Askim da vi skulle gå på Hov videregående skole. Det var det, og her er vi, 25 år senere.
Nå er det 2.klasse på minsten, og han gleder seg også.
Vi store, har fått hverdagen tredd nedover hodene våre i normalt tempo, og det går jo unna, for å si det sånn....helt normalt altså.

Har fått en award! Jeg har fått flere i sommer, og er overraska over det - det blir mye hverdag, og lite annet faglig her inne noen ganger - men takk og takk!! - jeg skal koble den inn her når jeg redigerer, nå må jeg hente tenåringen på toget!

Singing in the rain!!

8 kommentarer:

Frida sa...

Hej Tone
Verkar som om du har haft en underbar helg!
Här känns det onekligen aom att hösten har kommit, regn, regn och regn. Förhppningsvis kommer solen fram snart igen.
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Frida

blomma - heidi sa...

Hei.
Flere enn meg som tviholder på sommerfølelsen ja. Kjempefint skildret i ord og bilder. Vi skal også på hytta til helga, det både ser og høres ut som om vi har hytte i noenlunde samme område... men antagelig ikke helt for i vårt område finnes det ikke sauer i fjellet lenger pga rovdyra.

blomma - heidi sa...

Ja det nå ikke så veldig langt mellom hyttene våre da, vi har hytte i Ljørdalen i Trysil, helt inne på svenskegrensa. Så det nok de samme bjørner og ulver som rusler rundt i ditt område som i mitt. :o) Det ser kjempefint ut på Myklebysetra da, fint å ha et gammelt familie sted!
Din american white lily var jammen nydelig! Jeg har så dilla på liljer for tida at jeg må jo bare skaffe meg en slik en!
Ønsker deg en fin dag. Heidi

hvorfor ikke... sa...

hei Tone!
Gratulerer med award, veldig fortjent! Du vet...det er gjerne hverdagslivet vi liker å lese om.

Jeg ville gjerne sett alle støvelpara, litt interessert i sånt jeg også, hehe!
Fjellet er fantastisk, da, ser ut som en hærlig plass, dere har.

Erotica må jo bare være fantastisk, hadde jeg vært naboen din...syntes jeg det hadde vært MYE RARERE hvis du ikke hadde kommet fykende ut i morgenkåpa og hottentottsveis(?) for så å knele for en rosebusk...naboen står sikkert bare i kjøkkenvinduet og misunner deg den flotte hagen din;)

Ønsker deg en super duper helg!

Tone sa...

haha , nei naboen min misunner meg ikke min hage - jeg har en fantastisk nabo som er like hagegal som meg, og det er så morsomt,for det ser ut som om vi har en diger park!!!
Roser og roser ogroser ooooooooooover alt!

Heidi sa...

What a sweet cottage! It is like paradise. I have a cottage in the north of Holland and it is our weekend retreat away from the crowded city. The pink wellies are just gorgeous!

Hugs ~
Heidi

Frida sa...

Jösses 27 ljus ja det tar ett tag att släcka dem kan jag tänka mig. Jag använder mig mycket av bilder från den här sidan http://www.art-e-zine.co.uk/vintageresources.html

Gå in och kolla där finns massor av fina vintagebilder som är helt gratis!
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Frida

Anonym sa...

Hej Tone,
What a gorgious cottage you have up in the mountains !! Isn't it fantastic that you can go every weekend if you want to ?? It's like having mini-holidays all the time !! Did you already put pictures from the inside of the cottage on your blog ?
Last week we had so much rain, i think it was quite as much as normally falls in one month :(
My garden is now getting worse !!
Well have a nice week and till next time.
Janneke.