22 mai, 2008

Stille og vakker kveld........?

.........fuglene kvitrer, naboSissel og jeg diskuterer en pinglete rose, stakkars rose..., ser på reklame av "årets staude" - og viser meg tre utrolig vakre rosa potteroser hun har kjøpt - og jeg har med kamera og foreviger epleblomster mot blå himmel, drar opp små ugress her og der.

En god ting med gode naboer.
Høres idyllisk ut, ikke sant?

Og se her - på jobben for en uke siden, spiste jeg et eple, og ut ramla det en liten eplestein som så ut som om den spirte!
"Stapp den i jorda" sa Hanne - og fruen så gjorde.
Den sorten her skal jeg kalle for "Hanne", Hanne...!
Tenk a - om ti år kanskje det blir epler! (jada jada det er lov å leke)
Lykken varer og varer..........Helt til snekkern som lager bod, (forøvrig min mann...) roper - "hei, er det de her du ikke vil se i hagen?!"
Og hva skjer? Fruen setter i gang å sippe, og jeg kjente magen krølle seg bare ved tanken på resten av sommeren. For hva var det...dagens gåte? IBERIA. Og ikke bare en. Jeg vrenger dem inn i posen og løper til Sissel. "SE her!!!"
Har du noen gang sett en hissig hageeier, med blomstrete slagstøvler, gråten i halsen, pølseklype og kokende vann med salt i en avskåret juiceboks? Ikke? Det er ikke noe vakkert syn!
Ikke veldig vakkert å se ned i boksen med kokende vann og salt heller, når sneglene har ligget der et kvarter. Fy tusan. Jeg kan mange ord som kunne beskrevet min opplevelse av den vakre vårkvelden i hagen, men de egner seg ikke på trykk. I tilfelle mange sarte sjeler.
Men etter¨å ha krabba på alle fire rundt tomta med falkeblikk, og tømt eiendommen for høyt gress og annen skit - har jeg nå roa meg ned, og servert sveler til snekkern og syvåringen, - og det er vel på tide å få lagt poden, det er tross alt skole imorra.... Godt det snart er ferie. Men kan jeg egentlig dra på ferie!!!??? skal jeg ansette noen da eller`? Som kan plukke opp driten?? Får vel ringe frivillighetssentralen og høre om det er noen som kan ha vakt her døgnet rundt hele sommern, ja, for jeg betaler jo skatt ikke sant, så de bør jo tross alt gjøre det for meg!? (den var intern....jeg jobber nemlig der, og det er utrooooooolig hva det forventes at vi gjør!) Hanne vet hva jeg snakker om, det er hun som hører mine utbrudd på jobben... ja jeg er skikkelig premenstruell, innrømmer det.

Medisinplanter
(jeg øver meg på å synes at medisinplanter har sin rett ihagen...)
Nå er jeg inne i en sånn "medisinplante-stim" igjen - og tenker at jeg like gjerne får spille på lag og se blid ut...har plukka (røska heter det vel...) bort to trillebårlass med skvallerkål, (noen som har sett et tverrsnitt av rotsystemet til en skallerkålhaug eller??? og ikke minst, beundret en staude jeg virkelig har dreisen på, det må jeg si: løvetanna!
Syvåringen nyter livet med løvetann. Og jeg tenker at kanskje man burde laget vin eller noe trivelig - og tatt plendjevelen i bruk på ett eller annet vis. Sånn at man kan drukne sorgene?

Her sitter jeg og sipper , jeg vet at det er nød og sult i verden, jordskjelv og lavautbrudd fra vulkaner.
Og så jeg som akkurat har priset Norge opp i skyene om å ha vunnet i lotteriet som er født her osv... Jada jeg skal skjerpe meg. Kjærring.


Med noen fremtidsdrømmer en måned frem i tid - fra setra i Østerdalen -tenker jeg at en sliten husmor med full jobb og et ukjent antall kveldsmøter i uka, kanskje bare burde stappe noe vin og et staffeli ,maling og fotoapparat i sekken - og blitt på setra frem til sommern. Bare ikke bamsen kommer. 'Vi "bor"nemlig i bjørneriket, sist sommer skaut de skandinavias største bamse der, 267 kilo takk..brum brum.Søkkunda, -stille og vakker du er....

Måtte roen senke seg over den fruen her og.

6 kommentarer:

Min verden sa...

Hmmmm - snegler. ÆSJ! Rimelig forbanna vil jeg tro. Ja, jeg var ansatt hos moren min en uke som snegledreper! Må nok ansette noen du også. De liker ikke pioner, roser og det er bra for deg. Jeg er helt ferdig.... I morgen blir det ennå verre, men da tror jeg jammenimeg at jeg skal ta en flaske rødvin (sånn at den ikke råtner opp i hylla)

Lyst på livet! sa...

Godt å se at du ikke er helt slått ut av sykdom Tone! Får bare håpe at nå ikke sneglene tar knekken på deg :-)
Jeg har ikke vært ute og sett etter dem angang i dag jeg! Frida danser tiul den store gullmedaljen om dagen, så mine kvelder tilbringes i Festiviteten! Der er det skikkelig frisk luft, ikke noe særlig støv, lite med folk og i grunn akkruart slik som mine drømmesteder skal være....

Bestilte reker og hvitvin til jeg kom hjem(egentlig hadde jeg planer om å overraske HAN med dette, men så viser det seg at HAN for en gangs skyld kommer hjme før meg!), men har ikke kommet lenger enn til vina enda, så vi får se hviordan det går med maten. hehe...

Noe sier at jeg egentlig burde lagt meg. Er kjempesliten og kan ikke få den j#¤%&/( sommerferien til å komme fort nok!

Ps....
Mora di heter ikke Solbjørg, er liten og nett og opprinnelig nordlenning vel??

Tone sa...

haha,nei hun heter Aase, er fra Kristiansund - og er lita og mørk!
Jobber med "tilrettelagt" elevene.

Når jeg leste ordet Festiviteten rant det inn med russetiden-minner her, og jeg vet ikke om jeg tok bølgen akkurat nå...frisk luft er IKKE et av minnene akkurat :-)

Sitter og ser på gran prix før jeg legger meg, herregud så mye dritt!!!
Nei vi skulle vært der vi vet du, ordna opp! Fortalt dem hvordan detblir perfekt!!hehe...

Nei, - vi får vel alle sammen sende varme tanker over de dype skoger i Frogn og alle eksamensnerver - og en tanke om et rødvinsglass imorra kveld.
god natt.

Min verden sa...

Liten overraskelse til deg hos meg :)

Min verden sa...

Tusen hjertlig takk for eplesorten. Sånne selvsådde pleier å bli sure - passer bra :) Det er nok Iberia ja. Fy fasan - det unner jeg dere ikke :( Æsj! De spiser ikke rosene dine. Ikke plant hvite margeritter - nyheten er at de spiser løvetann :) Omdømme har alt å si - jeg må si Foss var noe av det beste jeg har sett. Go helg. Snakkes. Hanne

Lyst på livet! sa...

Orker ikke skrive alt to ganger, derfor ber jeg deg bare ta en titt på kommentar hos Hanne :-)

Klem fra LATA...

PS....God tur til seters!!