16 mai, 2008

Nystrøket?


Da er det klart eller....eller står dere og stryker skjorter?

Jeg kan klappe meg sjøl på brøstkassa (haha!) - og si at DET gjorde jeg om søndagen, men jeg fikk sånn panikkleting en times tid i dag her- da jeg ikke fant bunadveska mi med alt sølvet i. Krise! - men den var i min manns skuff der han har bunadtingene sine...puh.........så da var det å pusse litt sølv og sånt, og nå må jeg sette meg ned med nål og trå - for jeg ser at bretten har gått på deler av stakken.

Og hvem ilte ned på butikken og fikk tak i den siste strømpebuksa i sort til gutt 7 år...jepp, meg, fem på stengetid...

Men nå er det altså klart, til og med duk på spisebordet og lysestaker er blanke. Bunadsjal og dill ligger klart. Skal bare pynte marsipankaka nå, - og lage noen tapasretter, og... Jeg tror jeg trenger hjelp jeg altså. Sånn oppi hjernen, jeg skulle bare lage noe småsnask til mat imorra, og innser at jeg har kjøpt inn tapasting til et fotballag! nå skal jeg dampe blåskjell for gratinering i kavring, hvitløk og persille... Min venninde Anette påstår at jeg har litt sånn mat-adhd, og det er mulig hun har rett...knis. Ikke vet jeg om vi skal ha gjester en gang. MIlde himmel...oi, jeg har ikke sjekka om sølvet til middasopplegg må pusses. Pokker, det her blir ei lang natt - og så jeg somvar hjemme i dagog alt mulig! Håpløs kjærring.

Og mens vi snakker om himmel - kan noen vennligst bestille litt kjekt vær til i morra eller?? Plastcapen er funnet frem til bunad, men det er ikke sånn utpreget vakkert må jeg si - og blytung søkkvåt stakk er ikke noen hurraopplevelse der den slenger klissvåt rundt beina! Jeg tror jeg finner frem en tykk sort strømpebukse jeg altså - eller er de alle i skuffen på hytta etter påsken....? Det ville i så fall vært overtypisk meg.

Her er Percy Wiseman i beghagelig setting, da husmora ilte ut med en reklameparaply. Det hagla digre sukkerbiter! Folk som går forbi på veien tror sikkert jeg er gal - men Hanne har faktisk en egen parasoll til georginene, så det er noen som er verre enn meg!

Håper du har fått slappa av litt i kveld Hanne - og at sjauinga av 17.mai på skolen gikk greit og at du fikk bakt kake og ....puh.........

Husk å legge champisen i kjølaTorunn...,og Hege - pust ut. Du vet hvordan det er å ha tenåringer - du har jo hørt mine stønn i årevis!

se her a - hva jeg fikk av min venn Helle. Det ser jo ut som misforster fra Mars-men det er en ekte Skaugumknoll! Den ser helt utrolig teit ut. Men guri så vakkert som det skal bli. Helle har halve stua full av kjempekrukker med slike knoller - og dette er hun god på!


Men nå må fruen gå og slenge sammen marsipankaka og lage noen roser.

Hvem gjør jeg det for egentlig?

Min lille hemmelige diagnose - eller andre - som like gjerne kunne spist en sjokolade?


Nyt nasjonaldagen - og hurra for Norge!

8 kommentarer:

Lyst på livet! sa...

Herregud!
Du er ikke riktig klok! Drit i rødvin og går rett på cognacen i stedet! Det trenger du, tror jeg!

Når jeg hører alt det du driver med, er jeg i allefall sikker på at det er et eller annet jeg har glemt!

Ikke sikker på om du skal ha gjester engang???
Hahahahahahahahahaha....nå har jeg f.. meg funnet min overkvinne!! Borsett fra at jeg pleier å lage mat til TO fotballag!!

Og jeg ler meg skakk når jeg leser innleggene dine! Som du sa; gjenkjennelseseffekten er STOR!

:-)

Lyst på livet! sa...

Ps...styrer du alltid før du ikke vet om du skal ha gjester??

Lyst på livet! sa...

Styrer du alltid like mye....skal det selvfølgelig være...

Tone sa...

hvor mange vinglass har du hatt i deg a....hehe..

Tone sa...

til konfirmasjon i fjor lagde jeg 38 tapasretter, starta på den siste klokka tre om natta, klarte ikke gi meg

Lyst på livet! sa...

Hehe...ikke så mange at jeg ikke kan gjøre rede for meg i allefall....eller? :-)

Hjemmelaget tapas er smaskens, men jeg vet jo at det tar fryyyktelig lang tid! Men hva om du begrenser deg til bare 30 retter nå da, Tone? Da blir natta litt lengre vettu...
Tenk om det ikke kommer noen i morgen da??
Men det er vel ikke noe problem tenker jeg. Ser jo for meg at du har et gjestfritt hjem med masse besøk...Og det er helt sikkert veldig kosleig å være gjest hos deg!

Hørte med Hanne om treff på Ramme Gaard den 31 mai..... har du mulighet til det? Det hadde vært kjempekoselig!!

Tone sa...

Puh, marsipankake, aioli, strøket et par flagg - og IKKE MINST tatt avgjørelsen om ikke å lage gratinerte blåskjell, men helt vanlig kjele...til tapasen. Og også bestemt å ta opp en foccaccia fra frysen, og ikke stå opp klokka seks for å lage...ja, jeg vet det. Ikke si det.

Jepp, 31.mai er greit! Skal i jenteparty på kvelden, så det blir en fantastisk dag!

God natt til dem som skal sove...

Lyst på livet! sa...

Samme her....jeg skal til Drammen på gourmetklubb på kvelden :-)

Håper dagen har gått bra i dag! Selv uten gratinerte blåskjell.....