18 mai, 2008

18.mai - og like kaldt!

Ja da er Nasjonaldagen behørig feire, og VG melder det verste været på femti år.

Norske mann i hus og hytte, husk å ha nok peisved!!

Været tok jeg hensyn til - og iførte meg to strømpebukser, og en Vegard Ulvang merinoull longs under stakken - ullgenser under skjorta, skinnhansker, ullcapen, og regnponcho for bunad. Jeg frøys IKKE. Annet enn litt på beina nederst kanskje. Ungen ble ustyrt med ulltøy under bunaden - og regntøy med fleecefòr, regnvotter og slagstøvler. For en hustrig opplevelse!

Ungen nekta å være på skolen, så vi dro hjem med farmor og farfar - og spiste marsipankake og sjokoladekake en times tid. Deretter var det av med bunaden noen timer - og iført tre lag strømpebukser og ulltrøye og lilla tøfler (oau! som mannen pleier å si litt ironisk... "nå tente jeg skikkelig...") - så viser det seg at mors "du må gjerne ta med deg en kopmis hjem på mat etter brogertoget" - endret seg til SYV. Og når mora i tillegg hadde invitgert to av foreldrepara fra før - så endte det opp med at vi var 16 til tapas. Derfor var husmora redd det ble forlite mat, og svingte seg rundt og bakte brød og bråtinte tyve kyllinglår og styra noe alldeles noen timer allikevel..... Men det ble veldig trivelig, hvite duker, fioler på alle bord, sølv som skinte og sola som skinte inn mine mindre rene vinduer....men pytt sann.

Her er det ene tapasbordet.

Tapas fenger både ungdom og voksen.

Et stort fat med mange diversevarianter av marinerte greier, spanske kjøttboller, kyllingsnacks, potetterte, asparges med serrano og parmesan, aioli,tomat og mozarella, blåskjell, foccacia, laksebiter, crostini med lakserøre/acvocado og chili., blablabla...
Jeg hadde ikke tid til å pynte marsipankaka med roser, så jeg smatt ut på trappa og plukka inn fem store fioler og stakk ned i små hull på midten - det var faktisk utrolig lekkert!!

Så her var stua full, og etter mat og styr så satt alle og stønna da kakene kom, men det gikk noen runder med slikt også.

Hva var det vi slutta stilene med i gamle dager? "...og alle var enige om at det hadde vært en fin dag"


GRATULERER MED DAGEN TIL VENNINDA MI ELIN!! Håper du får sove lenge og noen har noen overraskelser på lur til deg!

Ettermiddagen gikk med til å beise stakittgjerdet ved lekestua ute i hagen, mens nabosissel lukte det store bedet ved siden av... - ispedd ymse små skurer av regn her og der. Så kom min alltid smørblide venninde Anette innom og lånte div til konfirmasjnen sin og tok en tekopp - og vips, så har dagen gått og blitt borte hvor hen da, det aner ikke jeg!
Middagen i dag var svært enkel! Det var bare å fylle langpanna med alskens fra gårsdagens tapas, ti minutter i ovnen - ta av lokket på salatboksen, og fyll en mugge med vann. Pytt sann.

Må ut i hagen noen minutter til, og så skal jeg sette med ned og male resten av kvelden - og aber pløtslich er det atter mandag.
Jeg er ikke pigg, halsen og hue krangler - (nei det er ikke rødvinsskapt) - og jeg er iskald.

HANNE - lykke til med all lesing til eksamen!!!
tenker på deg skjønner du!

HEGE - stå på du og! - klarer du å tenke at du snart er ferdig med fire års studier snart - så hopper du over den siste kneika - og SÅ er det tid for tur til Drøbak en sen kveld, og hjem med taxi for damene.

Nyt kvelden alle sammen! Brrrrrrrrrr........

6 kommentarer:

Lyst på livet! sa...

Heisan sveisan du også!

Vel overstått! Ble kortvarig tur på skolen her i går også. Jeg måtte barer ha en "lekevakt" og etter det bar det hjem til svigers...
Dgaen blir heller TRÅ når man ikke kan være ute gitt :-)

Apropos lysekrone og din man; Husk at det er MYE lettere å få tilgivelse enn tillatelse ;-). menn har så klare meninger, men de klarer ikke helt se ting for seg. Om du låner hjem en krone etter at stua er pusset opp og nye møbler i hus, så kanskje han ser det blir fint vettu .-)

Vi har vært litt rundt på loppelåver i dag. Fant jaggu en låve 2 min kjøring fra oss som hadde utrolig mye rart.
Dessuten var vi på den gamle skolen i Havnås. Der hadde de utrolig mye fint. Samme opplegget som i Strømsfoss.

Sneik oss til 7 minutter ute i sola med en kaffekopp når vi kom hjem, og dett var dett. Det er bare helt for j..... kaldt.

Ettermiddagen her brukes til å bake foccacia og valnøttbrød. Gidder ikke lage middag (sukk...nå igjen), så det blir ferskt brød med spekeskinke og asparges surra i olje og hvitløk i stedet :-)(selvf med soltørket tomat og parmesan!)

Godt du fikk litt avkastning på maten din i går da! Jeg tror vi har det ganske likt jeg; Mine barn er også utrolig flinke til å be med venner hjem på mat.... Det er som jeg sier, jeg vet aldri hvor mange vi blir til middag om dagene og matbudsjettet her i huset passerer 10 lapper hver eneste mnd...Helt sykt....
Skulle egentlig ønske meg til bake til kjøkkenbenken på fulltid jeg....

Ha en hoppende glad kveld!!

Tone sa...

Åh så godt å se at noen klart sier at matbudsjettet er på over 10 lapper i måneden noen ganger!!
dette skal min mann få lese!!
Han tror jeg er gal - men kanskje er jeg helt normal???

Nå skal jeg legge inn i ovnen igjen..

Du interørdame - finn noen svært gode stoler til meg du da - skinn, helst brunt, treverk opp langs ryggen på sidene - og gode og stødige - støtte i ryggen. Litt gammeldags stil kanskje. Skal ta bilde av skapene mine, så du ser hva jeg mener. Men gjerne moderne stil som passer til!

Heidi sa...

Vel overstått 17. mai. Jammen ble den isende kald du, men bedre det synes nå jeg, enn at det skal pøse ned så ille som det gjorde på fredag.

Hos oss ble det en hektisk men koselig dag. Dagen i dag har derimot vært avslappende og deilig. Hele familien har vært på o-løp. Vår unge dame på 12 år og unge mann på 16, har løpt i hver sine klasser. Mor og far har vært sekundanter på sidelinja og heiet av full hals. Begge var heldigvis strålende fornøyd med enen innsats og da er jo alt som det skal;o)

Ha en fortsatt fin kveld og en strålende uke!

Lyst på livet! sa...

Du er ikke gal i det hele tatt! Det bare koster så mye å være glad i mat!
Og jeg sier det bare...INGEN skal gå sultne fra mitt hus! Da er det i allefall ikke min feil!!

De stolene du har nå da du?? Er de fra Selva?? Ligner nemlig VELDIG på de vi har :-)

Tone sa...

Torunn
De stolene jeg har nå - de har vi hatt i årevis - og det er jeg som har fått dem brune, med lakkbeis...skap, skuffer, spisebord.... furu - not!
Men nå er det modent for utskifting.

Lyst på livet! sa...

Hehe.....da skjønner jeg du er moden for noe nytt :-)
Gleder meg til å se oppussingsprossessen din!!
Det er jo snart tid for nye kolleksjoner til høsten nå, så du får smøre deg med litt tålmodighet.....det kommer sikkert masse nye møbler inn også. Vet produktutvalget i Møbelringen jobber med nyheter i allefall :-)
Jeg er så dritlei alt som finnes jeg, så det er derfor jeg aldri får gjor noe hos meg!

Ha en kanonfin dag!