22 april, 2008

Søndag, mandag.....sol uansett!

Humøret fruen innehar de dagene her, kan til forveksling ligne sola på himmelen. Kjære vene så godt humør jeg får når jeg kan krabbe over blomsterbedene og spavende jord, mens det kvitrer og kvitrer i trærne. Flere tusenfryd innkjøpt på plantesenter, i tillegg til hortensia - og et ukjent antall sekker med jord.

Har spadd ut all jord i urtesenga - lagt nedi masse avispapir, - hatt på duk på kryss og tvers - hatt i ny jord, pakka den inn som i ei dyne - med duken - laget nye hull, renset røttene på urtene - og satt dem nedi igjen. Nåde den skvallerkålen som gjør sitt inntog der i sommer.

Tatt opp alle jordbærplantene, rensa røttene - hatt utall jord, planta på nytt - satt over buer av plast - og renset de to siste sengene i grønnsakhagen, og klargjort for frø - lagt over plast og halm - så nå blir det varmt nedi der.

Nå går jeg bare og ser etter museører på bjørka så jeg får klippet roser!

'Vært hjemme med Sivert pga feber - så mens han sov - så jobba jeg i hagen.

Skulle hatt hele uka ute i hagen - tenk så bra!! For sjela!
Sjelegodteri er også hagesider. Sjekk ut http://www.villa-blakula.com

3 kommentarer:

Min verden sa...

Tone! Du må ikke sette Dahlia ut nå. Skal i potte et lunt, lyst og helt frostfritt sted. De må ikke plantes ut før 17. mai og etter det bare når du er helt sikker på at det ikke kommer mer frost. Jeg planter etter 20.mai. De får forhåndsdriving i garasjen :-)

Tone sa...

Herregud, det er jo sommern nå!!...?
Jeg må jobbe hardt med meg sjøl innen neste vår - la det være et mål at jeg får større tålmodighet når det spirer og gror.

Men hortensia, spansk margeritt og vanlige margeritter og tusenfryd har tålt kulde i flere netter alt!

Min verden sa...

Du tar sjanser. Kos deg med bladene og pionboken i helgen. Du har det lekreste ventebedet i hele verden. Det er jeg sikker på! Ha en fin fredag - nå er det din tur til å være uten meg på jobben. jeg har vært uten deg i to! Så det så! Snakkes. God helg.