31 januar, 2010

Walnøtter i pære og eplesirup

Prøv denne delikatessen på en pepperkake med blåmuggost - topp det hele med en slik walnøtt, og hell over litt sirup samtidig. Det er no skikkelig klin - men mh......
Hell av sausen fra en boks hermetiske pærer. Tilsett 1 dl sukker, 2 ss balsamico dessert-edikk, 2 ts kanel, 2 ts kardemomme, 1 ts nellik (spis pærene... :-) kok opp alt, rør i vei.... halver mengden.
Hell på litt eplejuice om det blir for fast saus. Så hiver du oppi to bx walnøtter. Rør i vei igjen...men pass på så du ikke knuser dem. Skvis inn saften av en halv lime. Snik inn et par ss cognac......la det putre i 20 min på svak varme.
Fyll dette på rene glass, skru på korken og sett glassene på hue.
Når det er avkjølt, - så pynter du glassene med litt pent stoff, knyter på en kanelstang-bit, og også gjerne oppskriften! - de flotte kortene med oppskrift på har Hege laget, oppskriften har jeg laget - samhandling gir resultat ikke sant!

Klare for rollen som vertinnegaver.......disse har gjort stor lykke, feks istedenfor blomster.

9 kommentarer:

Les Cotrions sa...

Mmm...Tone you are an attack to the diet! They look fantastic!
Enjoy a sweet Sunday!
Vale

Tove sa...

Mmmmmmm, dette skal garantert prøvast!!!! Skal tru om det er godt på skikkeleg god vaniljeis?

Som mine dager er sa...

Du så kreativt laget. Du er bare flink som setter deg ned og finner på slikt. Kan tenke meg det ble stas å få et slikt glass. Ikke å få kjøpt i butikker slik snaskens.

Det blir en rar dag i morgen. Når mannen drar på jobb og jeg ligger igjen alene. Joda, jeg har fyllt opp formiddagen med besøk (!) og det skal bli hyggelig å se igjen en bloggvenninne jeg ikke treffer så ofte.

Gled deg til du begynner du også. Ikke mange dager igjen nå ...

Frihetsklem fra Marit

marte sa...

Herlig!! Jeg venter også på våååååår. Har bare ikke giddet å forandre headeren...hi hi...maler i stua og har ikke hatt tid til så mye annet. Har IKKE lyst på mer snø....å det er nettopp det det gjør. Det snør!!

Ha en fin uke!

Therese sa...

Å wao - dette ser spennende ut!!
Har aldri hørt om noe lignende....
(det sier kanskje mer om meg men..)

Må prøves!
Ha en fin uke Tone,
Klem

Som mine dager er sa...

Holdt. Jeg har ligget en uke foran deg, og trodde aldri det skulle gå bra å få overlevert alt på ei uke. Hehe ... det rakk jeg da heller ikke, men da får de bare ring, sa jeg klart ifra om. Jeg fikk telefon i går (søndag) og i dag. Men vi løser det på telefon. Jeg gleder meg til det blir lengre og lengre mellom telefonsamtalene.

Alt ordner seg. Dette er siste krampetrekning så begynner DIN nye tidsregning også. Hilsen meg som har god tid, og som har stekt rundstykker for å spise formiddagsmat med ei god bloggvenninne ;-)

Ah, verden er herlig !!!

Klem fra Marit

Som mine dager er sa...

eh .... "Holdt" er en forkortelse for HOLD UT ! ;-)

Magny sa...

så spennende, og så lekkert laget til! alt du kommer på...
lykke til de siste dagene på jobben!
klemklem

Les Cotrions sa...

A new chapter of your life is opening! Enjoy it Tone!
Big hugs!
Vale