27 april, 2009

Det spirer og gror! - både i levende og dødt materiale :-)

Nok en helg er over, men hvor timene ble av, vites ikke...
Weekend passed so quickly!!!

Vi har fått gjort en rekke ting, men ikke alt vi tenkte. Mannen har golfa i to dager - men det er ypperlig - han kommer tidlig hjem - før 11! - og glad og lykkelig hiver han på seg arbeidstøy og setter i gang! - så jeg skal ikke klage eller syte!!

Here is my spring flowers - I dont quite remember whats in it...but it gives me pleasure every day!
Her er vårbedet mitt, det spretter ut noe nytt hver dag - og det som er morsomt, er at jeg ikke husker hva jeg satte i fjor høst.... - jeg har også gått og irritert meg skakk over at mine fantastiske tusenfryd er borte. Men hva er det som er borte? Tålmodigheten min? Ja for nå kommer de faktisk!! - jeg er sånn som graver i jorda for å se om det skjer no nedi der - og så forter jeg meg å hive tilbake jorda når jeg ser at det kommer....
Fredagskvelden var jeg på jentelag med gymnasjentene. En kollega av meg sa før på dagen: "har man noe å snakke om når man har kjent hverandre så lenge?" - det er da jeg bare himler med øya, og tenker at kjære vene han skulle vært flue på veggen. Vi ler så vi skriker i timesvis, og skravla står knapt i ro et sekund. Syv stykker har fulgt hverandre siden gymnaset, noen før der - og det er ikke et kjedelig minutt....så ja, vi har noe å snakke om...

Har også feira moderns bursdag - og siden familiene våre er litt energiske (dvs en bøtte planer og avtaler til en hver tid...) så var det like greit at søndagen startet med en god frokost, istedenfor en middag utover ettermiddagen... - de skulle bare gjøre det "litt enkelt" - siden det bare var "oss unga". Særlig.

Beisekosten og spaden og rakeriva har fått kjørt seg (og jeg...og vi...) - men det tar stadig form! Vi har også alltid planer om nye ting (her er det vel ærlig å skrive JEG...) - mens han der handyman han spretter rundt og får til ting jeg vil. Jeg er rimelig fornøyd me`n!

Her har vi utvida et bed som bare var langt og smalt - nå har det fått denne formen, og åtte roser har funnet veien ned i bakken - skal kjøpe mer jord i dag - og så skal det sås med masse sommerblomster for å fylle ut. jeg har i alle fall nok frø...hehe....
Eight roses in this bed now - looking forward to it...

Knoppene spretter, løvetkommer - og hvitveisen kneiser i skogholtene. Jeg får så intens nasjonalfølelse når jeg ser sånt. Norge mitt Norge!

Handyman har laget inngjerding til Birk, og bedre skal det bli - vi er ikke ferdig. Jeg bare venter nå på en ny rosebue som skal stå over porten her - og ikke minst, på klatrerosene som skal spre seg..........langs gjerdet skal det vokse opp peoner og rosa roser (jeg har få rosa roser, da vi jo har rødt hus...jeg er litt sånn.......) - jeg skal også male noe på den store toppen av porten.
(Herregud muttern det er ikke noe puddel vi har heller da!!....)
Fra verandaen og ut til Birks verden (:-) så er det en liten port, slik at han kan gå ut og inn som han vil - og vi har port i rekkverket på verandaen ellers også.
This is for Birk...!

Sola har tatt på ansiktet og ryggen er stiv som rakkern, etter å ha stått bøyd over bed og sittende på kne for å male, - men fornøyd er`a kjærringa!! Ikke minst fordi det blir enda mer bed og mere roser langs et lysegrått gjerde...

Har også starta sesongen med peis og varmeovner utover kvelden - og det er jo alltids et flott "snart sommer"-tegn :-)

Have had a great weekend, - gardening for hours - my mums birthday - my husband has been golfing and also carpenting all the things I wish for :-) and digging for my roses, moving heavy things here, there - and everywhere, hehe....I have been painting the new fence he made this week, where our dog Birk is going to stay (ha.ha,...I think...) - and also planning for new flowers along the fence. Enough to do I must say... But this is typically us!

One tree growing into another.... Bjørk har klora seg fast på plomme - jaja, - jeg kunne sagt det var med vilje at jeg poda det inn for å gjøre et vellykket eksperiment.....?

16 kommentarer:

Les Cotrions sa...

Yes Tone! Every year! I'm waiting for you! Beautiful Spring garden you have and nice week end!
Wish you a sunny week!
Warm hugsùVale

Therese sa...

Wao Tone - dere har jammen fått gjort en hel masse. Birk er en superheldig hund som får en så skjønn hundegård (med rosebue og greier), gleder meg til å få se når blomstene er på plass ;o)

Hm - jeg har ikke gjort en sk... i helga. Til tross for supert vær....
Lørdagen var jeg litt hit og dit og søndagen ble brukt til avslapping ( tredobbelt 40-årslag på lørdag kveld tar på vet du :D)
Ha en super uke,
klem

Marte sa...

Dere er jo bare suuper effektive....her hjemme hos oss har vi mange planer...men det går treigt synes jeg!!
Hundegården til Birk blir kjempefin. Spennende å følge med i din hage.....

Monica sa...

Dere er jammen energiske! Blir flott med roseportal og peoner;D

Averøya ja, du er vel lommekjent i området du da? Jeg ble såpass betatt, at i sommer skal det utforskes mer. Er bare ca. tre kvarter fra hytta vår. Ungene skal i alle fall få oppleve Farstadsanden! Fantastisk flott, rene Sydenstranda;D

Frida sa...

Hej Tone!
Förtsår att du tillbringar den mesta tiden i trädgården. Man får passa på när det är fint väder.

Hoppas du får en bra vecka min vän!
Kram Frida

Hanne sa...

Ja, er det ikke deilig med vår? Her er frukttrærne nesten i blomst, og bare litt nærmere havet har de allerede blomstret en stund. :-)

I dag har Paul og jeg (nesten?) bestemt oss for hvilket drivhus vi skal kjøpe. Tror det blir Helios Promo 14 kvm fra Grønt Fokus. Håper det blir bra! Vil jo ha god plass der, uten at det blir for gedigent i hagen... Gleder meg! Til helgen skal jeg så grønnsaker som kan bo der i sommer! Er litt seint ute pga heftig program (ligger sånne tette program til slekta, skal tro?), men satser på at vekstlyset i kjelleren, og etterhvert et nytt drivhus, kan redde meg, - iallefall litt. :-)

Men nå må jeg visst innta senga! Ny arbeidsdag i morgen! :-)

Klem

Anne på Moseplassen sa...

Hei Tone, så deilig å se at det sprirer og gror og blomstrer hos deg :)
Jeg er ikke så ivrig bloggbesøker for tiden, har en par ting som spiser opp tiden min, men det er kjekt å komme innom og se at det grønnes :D

Min Verden Hanne sa...

Oj, så fint bloggen har blitt :) Flott gjerde til Birk. Larsern er mer enn bra! Kommer dere neste torsdag (jeg må planlegge, beregene ;)) - du vet hvordan det er! God helg.

Hege sa...

Det blir fint i det nye bedet dit. Regne med at det allerede er fylt opp med roser etter runden som du hadde på hagesentrert..he he.
Å ka tru kor fint det blir for Birk i den hundegården. Å når rosebuen din over inngagen er der blir det bare vakkert.
Den ble kjempe fin.
Det gikk kjapt..er ikke bare vi som hiver oss rundt i hagen ser jeg
Ha en forsatt fin søndag.
Klem

Anonym sa...

Sukk, Plantasjen på Jessheim står i sin "fulle" blomst.... :) Og for en stakkar som ikke går i tog eller lytter til torgapeller 1. mai - svei vi like godt av noen tusner i jord og nye vårplanter, noe sier meg at det ikke blir siste gang denne damen kjører samme vei etter mer :) Nina

Janneke sa...

Dear Tone,
we are absolutely NOT AT ALL allergic (to cake) hahaha !!!
Can't wait to see you all, and talk to you all !!!
Are you allergic ?! I might be bringing something also !!!
Hugs, Janneke.

Les Cotrions sa...

Oh my God Tone!12 years??? I'm not very ambitious...and my garden is small...I hope to see something decorous in less time!!!! I read about you, Hannes and Jenneke...lucky you girls! I'd like to be there with you!!! I'm still waiting for you in Lucca!
Have a nice time and enjoy!!!
Big hugs to you three!
Vale

Min Verden Hanne sa...

Jeg også - jeg gjør det! ;))) Husk det var gallen sist...

Mariann S sa...

Tusen takk for kommentar i bloggen min :)
Eg svarte deg i bloggen min eg :)

Må sei som dei andre her, at jammen er du/dokke energiske.
Ei delig tid dette her, når det spirar og gror overalt.

hvorfor ikke... sa...

TAKK skal du ha;) Frk. Rosegarden!
Snitta ble tvers over, men det går sikkert også bra, når jeg synger for dem daglig...tror du ikke det?
Så får forskytiaene bare blomstre for min del...hihi!
Ha en flotters dag videre;)
Smil fra Torunn

disa sa...

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室