13 oktober, 2008

TV-aksjonen 2008

Om noen lurer på hva jeg driver med for tida, jobb/fritid (er ikke det det samme....?) - så ta en kjapp titt her...og det er derfor jeg er så bloggstille, - og når pc i heimen i tillegg er stein dau - så sier det seg selv.
Men ikke glem meg da, jeg er her!!!

I Norge finnes det mange barn som vokser opp i familier med rusproblemer.
Sosial og Helsedirektoratet anslår at det dreier seg om minst 120.000 barn på landsbasis. Barn som vokser opp med rusmisbrukende foreldre får en oppvekst preget av mye uforutsigbarhet, mangelfull omsorg og mye ansvar.

Tv-aksjonen Blå Kors (http://www.tvaksjonen.no/) skal bidra til at flere kan få den hjelpen de har behov for:
- behandlingssentre for rusavhengige
- familieklubber for familier med rusavhengighet
- prosjekter som muliggjør en alternativ levevei

Rusavhengighet er en fellesnevner i forhold til mange verdensomspennende sosiale problemer som fattigdom, vold, barnedødelighet, sykdomsspredning og trafficing. Det finnes uttallige eksempler på hvordan rusavhengighet rammer barn over hele verden.

Midlene fra årets tv-aksjon skal støtte barn i Norge, Ukraina, Lesotho, Brasil og India.
Årets TV-aksjon skal bidra til at mange barn som lider under egen eller voksnes rusavhengighet får et bedre liv.

Det er de frivillige bøssebærerne som gjør den viktigste jobben under TV-aksjonenMidlene fra årets tv-aksjon skal støtte barn i Norge, Ukraina, Lesotho, Brasil og India.
Årets TV-aksjon skal bidra til at mange barn som lider under egen eller voksnes rusavhengighet får et bedre liv.

Det er de frivillige bøssebærerne som gjør den viktigste jobben under TV-aksjonen.

OG DET ER HER FRUEN KOMMER INN DA VET DERE - som utskremt daglig leder i en frivillighetssentral får man jammen bryna seg på en del oppgaver!
Jeg har derfor et liv, før og etter 19.oktober, sove før eller etter 19.oktober?....

MEN TIL DERE DER UTE I BLOGGLANDIA: (tenk på alle de stakkars organisatorene av aksjonen også!! - haha!!)

MELD DERE som bøssebærer i bygda du bor - gå årets viktigste søndagstur!! Det tar bare en time eller to! Ta med ungene, og lær dem at ikke alle har det like bra her i verden. Og ikke her hjemme i Norge heller. 120.000 norske barn under slike forhold - hvor mange er det på hver skole - ser vi dem?...
(ps - sånn helt på kanten av dette- bamse nummer to er skutt! - nå kan jeg atter gå trygge turer ut på utedo uten å pisse på meg av skrekk. Helt til neste bamse kommer da selvsagt).

14 kommentarer:

Monica sa...

Hei! Glemmer ikke deg, vet du:)

Mange som skal gå med bøsse her også, men jeg har dessverre ikke anledning... Skolekorpset i bygda arrangerer nemlig en stor kunst- og håndverksmesse denne helga i oktober hvert år. Det arbeidet er jeg involvert i, så jeg blir nok der mesteparten av helgen. Travelt, men moro:)

Som Mine Dager Er, sa...

Dette er noe jeg brenner for. Innsamlingsaksjonen generelt hver oktober har alltid gått til en god sak og jeg har bidratt så godt jeg kan hvert år. Men rusproblematikken har jeg selv følt på kroppen: min far var alkoholiker (tørrlagt i dag). Jeg har aldri opplevd omsorgssvikt, jeg har aldri følt meg utenfor, men har alltid følt meg hjelpesløs over min fars skjulte handicap: nemlig alkoholen. Han drakk aldri offentlig. Bare hjemme. Og det ble leven av sånt også. Vi gikk i familieråd for 5-6 år siden og alt ble skværet opp og vi er heldigvis en velfungerende familie i dag. OG jeg har verdens beste pappa ;-)

En lykkelig slutt for min del, men ikke alle har det slik. Derfor er det viktig å støtte opp om dette. Lykke til med innsamlingsaksjonen og lykke til som bøssebærer. Jeg skal definitivt gi min andel.

Takk Tone - dette er så viktig!

Klem.

hvorfor ikke... sa...

Du er flink du, Tone...skal lese hele siden...det er det hodet mitt vettu, men det går fremover!
Men du jeg kom bare innom for å si: Jeg tenker masse på deg og på dere, ber for pappa`n og ønsker dere gode dager!

Monica sa...

Hei, igjen!

Det har vært samme helg tidligere også, og de kommer alltid innom. Det gjør de helt sikkert i år også:) En veldig god sak, som jeg heldigvis ikke har noen erfaring med selv.

Så bra at det ser ut til å gå bra med faren din:) Er ikke noe moro med slikt...

Klem

hvorfor ikke... sa...

Bare en klem til deg;)

Anitas hus sa...

Hei!
Selvfølgelig skal vi ikke glemme deg, vi venter vi;)
Desverre har jeg ikke mulighet for å gå med bøsse til søndag, for datteren skal spille finale i kretsmesterskapet i fotball. Det blir langtur opp til Åmdalsverk (oppe ved Dalen) to og en halv times kjøring hver vei, så da går hele dagen. Ellers så skulle jeg gjerne gått for dette er en god sak og jeg skal selvfølgelig være med å støtte!
Prøv å sove litt både før og etter 19. oktober du og lykke til!
Klem:O)

Janneke sa...

Busy Tone,
First of all i want to wish you good luck with your fundraising organisations !!! I hope a lot of people in your country will be very generous :) and you'll raise a lot of money. Maybe you have to take it a bit easier after sunday to relax and clear your head ! If you can not sleep maybe you put a few ( not to much :)) drops of lavender oil on your pillow, sometimes that works !
I am also very glad that your father has had the operation and that he's doing well.
Well i keep my fingers crossed for your fundraising so it will become a big succes !!!!
Greetings and hugs from Janneke.

Min verden sa...

Det er så spennende med faren din. Alle gode ønsker + litt til. Vi snakkes. Jeg skal til tannlege i morgen tidlig, så jeg kommer tuslende med kjeften full av bedøvelse hvis det skulle være noe uartig inni der. Hva har du kjøpt av løker? Og.... jeg kan ikke gå med bøsser for jeg skal jobbe. Snakkes. Klem Hanne

Frida sa...

Det låter somen bra organsiation det borde finnas fler sånna!
Hoppas allt är bra med dig!
Kram Frida

Heidi sa...

Hei Tone!

Deg er det da ikke lett å glemme :)
Tenker på deg hver dag nå og faren din da vettu;)Synes det er spennende å følge utviklingen og håper inderlig at nyra funker på sikt også. Godt å høre at alt er bra nå.
Ja, du står på du Tone. Synes du er engasjert over alt jeg. Sier bare igjen - hvor henter du det fra??? Flott at det finnes slike mennesker som deg som gir såååå mye. Beundringsverdig !!!!!

Lykke til med aksjonen - det er en flott sak å jobbe for. For min del er det oppfølging og kjøring på håndballkamp + bursdagsselskap som står på programmet.

Ha en fin dag :)
Klem Heidi

:-)

Heidi sa...

Godt å høre at bamse braker nr. 2 er falt forresten... Ja, da kan du trygt gå over tunet til det lille huset uten å gjøre i buksa... ;)

Les Cotrions sa...

Hello my stressed friend!
Waw!!! your job seems to be very interesting! I understand your stress...I live with it everyday!!! It's my partner! I hope your father is getting well! All my best wishes for him and for your Sunday happening!!! Enjoy your "luxury"...it's so wonderful to have some extras sometimes!!!
Have a nice day and a great Sunday!
Good luck!
Hugs
Vale

Lyst på livet sa...

Hei!
Sitter på jobben og smugblogger mens eleven jobber selvstendig :-)

Bare innom for å si at jeg lever og for å se om du er oppegående :-)
Håper det går bra med faren din også!

Ps...jeg har ikke vaskehjelp, men er premenstruell og vaska sjæl i går. Kan du tenke deg humøret??? NOT.... Stakkars mann sier jeg bare...hihi...

klem

heidi sa...

Hei tone. Takk for koselig hisen på siden min, og for at du husker på meg sjøl om du har det så travelt! Skjønner godt at du har det kjempetravelt! Sier det enda en gang at det er bra vi har noen så aktive og positive blant oss! Den store dagen vår er faktisk neste fredag. Kan nok hende jeg blogger litt billed-detaljer da. Foreløbig er det ting som min tilkommede ikke skal sjå enda.... Må prøve å lage litt spenning sjøl om vi har vært samboere noen år, og sjøl om vi er godt voksne. ;o) tihi