28 september, 2008

Knallværsmorgen!

Opp klokka halv sju - hosta og hosta i hele natt!
Og siden min bedre halvdel skulle opp i otta og golfe med to andre karer, så kunne jeg like gjerne stå opp. Og som i går, så spiste jeg en halv avocado - og vips, så tar det to timer til neste gang jeg hoster. Dette er fjerde gangen jeg gjør på ett døgn, så nå må jeg si at det funker! Det er nok av kalorier, jeg vet det, men fettet gjør nok at halsen før den smøringa den vil ha...
Aner ikke hvorfor jeg kom på det, men den lå nå der på kjøkkenbenken!

Og siden jeg var våken, var det bare å sette på oppvaskmaskin,vaskemaskin osv -og nå har jeg jaggu pussa vinduer! Hurra for meg før klokka ti!

...og Hurra for Jif og tørkerull! (råkjapp metode, oftest vasker jeg "ordentlig" - men noen varianter må en trippelarbeidende husmor få ta!)
Have been cleaning windows - Sunday morning, before ten...yes I know, I`m just.... fantastic!! hahaha!Snart er det ut og høstordne i hagen, må bare innom et plantesenter og kjøpe beinmel, skal ha det på rosene før jeg legger på jord.


Og såer det rett til mine foreldre for å hente poden som har vært påovernatting, og så rett til svigers med den samme ungen...han skal være på setra med dem til vi ankommer på onsdag.


Og så er det hjem og skrive en forelesning jeg skal holde på universitetet her i morra, og så er det bare å stryke alle gardinene til hytta jeg tok ned sist helg, de henger nå her på rekkverket på stua og venter på meg....fri og bevare. Og hvor blir det av de rullene med tapet vi bestilte til stua slik at vi får blitt ferdig!!!?? Og når skal jeg få handla meg nye fjellstøvler?? Det får vi ta i morra kveld - vi får dra ut på supershopping imorra kveld, kanskje vi endelig kan få sett Mamma Mia også (nei, jeg har ikke sett den enda...=)

Og så er det å planlegge mat og finne frem alt som skal være med oppover - må TENKE en del skjønner du den gangen her-fylle opp hytta med nødvendigheter og tørrmat og sånt, når du har hytte i ei setergrend kommer du ikke frem til hytta di med bil på vinteren, så det er bare å shoppe tørkeruller,fakler... og pasta og blablabla.... så det ikke blir så fryktelig mange turer med pulk på sherpaen min! Enda han fungerer veldig bra bare han får en Tuborg og en akevitt når han er ferdig!

Dette bildet her - det er min ultimate drøm av ei seter - og jeg skulle gitt mye for at den var min!! Men akk - det er da trivelig at den ligger noen hundre meter fra oss, og at vi kan gå slumreturer forbi før vi legger oss. Denne er en del av et stort tun med tre slike hus og ei løe.
Mange mange slike setre rundt vollen.

No, this is not my old cottage, but I really wish it was!! These houses were built about two hundredandfifty years ago - when the farmers needed a place to stay during summer when they stayed in the monutains with their sheeps and cows. Still are!:..


Up early today, couldn`t sleep - and with a lot to do, I could just start...So cleaning windows, washing clothes, cleaning the bathrooms....and soon the roses are waiting for me - a lot to do before autumn and winter starts for real.

Så en stille søndag? Nope...men bedre dager kommer - høstferien nemlig!

Har vaska hele huset, støvsugd, tørka støv, vært på Plantasjen - herregud der er det jul! Jeg spyrav sånt - det er september!.
Har planta høstplanter i flere krukker utafor trappa, og sånt........så har søndagen gått, det er mørkt ute og hvor mange stearinlys som brenner på stua er jeg ikke helt sikker på, gubben påstår jeg øver meg til vi drar påhytta onsdag.
Fransk lammegryte til middag, en flaske vin ved kjøkkenbordet -.og så blir herr og fru sittende da, og skravle om livet og løst og fast........søndags middager og timelange samtaler over de siste slunkene med rødvin, det er liksom livsgleden her syns vi.
Men nå er fruen susen - så god aften! (knisknis..)

16 kommentarer:

Lyst på livet sa...

Du har jo vært så effektiv at jeg kjenner jeg nesten blir litt irritert..hehe..
Formen er slækk enda, men bedre enn for et par dager siden....uten tranebær og avokado .-)

Skal ut i hagen å rydde litt nå. Det er nedgrodd og shabby (ikke chic) overalt.

Pass på blodtrykket ditt!

Klem Torunn

Dagny sa...

Phu! Blei nesten litt svett av å lese om alt du har gjort, allereie! Her er det skikkeleg haustvèr med snø i fjella ned mot 600 m, regnbyger og litt solglimt. Sååå, tenker det blir å snurre i gang vaskemaskina og kanskje vaske dei golva og toaletta eg ikkje rakk i går.
Hmm...lurt med den avokadoen, skal prøve det når det er min tur....

Ha ein fin dag!

blomman - heidi sa...

Du verden så effektiv på søndagsmorgenen, blir nesten både andpusten og misunnelig på slik energi... Men men, det er godt å høre om at faktisk går an å ha det slik. En fattig trøst dog;-)

Monica sa...

For en energi da;) Ha en fortsatt fin søndag.

Min verden sa...

Du er jo helt gal ;) Vel, fortell meg noe jeg ikke visste :D Veranda er ferdig ryddet, så nå kan bare snekkere komme. Jeg gleder meg! Ha en fin uke. Hanne

Therese sa...

Hei hei du supereffektive som står opp med sola!!!!!!

Takk for de gode tipsene vedr. rosen Penny Lane, det skal jeg jammen få gjort. Er klar over at de kan bli stoooore :o) her 2 slike "busker" og de må gjerne få bli 4 meter :o)

Ha en fin fin kveld.

Mario sa...

Nydelig seterhus !
Og hygglig å se innom din blogg!
Solseilet er kjøpt på Ikea de har to typer , et trekanta og rektangulært !
Billig også. Ha en fin uke.

Janneke sa...

Hallo Tone,
After the busy weekend last week you had a busy weekend again, i believe :) Maybe you have to take it a bit more easier... but i think you'll be off to your cottage for the automn holiday isn't ?? Here the automn holiday starts at the 18th of october.
I want to wish you and your family a very nice and RELAXED holiday!!!
Hugs, Janneke.

Heidi sa...

What a busy time you have had! But then aren't the autumn colors pretty and you have clean windows to see it. Can you come clean mine? LOL! I remember when we lived in Sweden that everyone bought heather to put in flowerboxes for the winter. They would freeze with that beautiful color in tact and remain pretty throughout the winter season.

Hugs ~
Heidi

Frida sa...

Hej Tone!
Hoppas att hostan går över, duktig du är som orkar med så mycket ändå.
Jag är imponerad! Krya på dig och lycka till med föreläsningen!
Kram Frida

Tiril sa...

Jammen får du det unna på morrakvisten, er sen om morgenen, pleier å dra på trim en times tid, så noen timer på jobb, alt ettersom , men husarbeidet tar jeg innimellom.
Det jeg ikke får gjort idag tar jeg imorra.
Ha en god natt,

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Janneke sa...

Hi again Tone,
Just sitting with my morningcoffe in front of the computer and read your comment. Ooohh how fantastic to go to the cottage and i cannot believe there is snow already !!!!!
I think you are very close to nature when you are in the cottage....celebrating all seasons. And now you are going to put all your cupboards full with food etc. :) to get through the winter, it sounds fantastic to me ! I am sure you'll have a great time and i wish you and your husband and the children a wonderful time !
Can you make a picture of the snow ?
Hugs, Janneke.

Regina sa...

Liebe Tone
Ich wünsche dir einen schönen Urlaub
Ich habe gelesen,bei euch schneit es
Für die Kinder, bestimmt seeeeeehr
schön.Ich stelle es mir auch sehr schön vor,knisterndes Feuer im Kamin.
ein Glas Rotwein und draussen der
Schnee.Herrlich romantisch!!!
Zeigst du auch ein paar Bilder vom
Schnee?
Ich wünsche dir und deiner Familie
einen wunderschönen Urlaub.
Ganz liebe Grüße,Regina

Ich würde mich über einen e-mail
kontakt sehr freuen.

Frida sa...

Tack för din gulliga kommentar och tipset!
Kram Frida

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Hi hi, jeg er nok slettes ikke bedre enn andre dødelige nei... Rart det der hvor mye man plutselig bare MÅ ha ;0)
Si meg, hva er det du går på? Jeg blir andpusten bare av å lese om alt du har gjort jeg! Kan jo få prestasjonsangst av mindre ;0) Kos deg innimellom slagene da!